Friday, January 9, 2015

Sesejuk hati sedingin jari...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
09-01-2015


Musim sejuk yang lain dari biasa mula melanda negara kita... bagai seiring dengan hati dan jiwa saya yang juga semakin sejuk.

Begitu juga jari jemari saya yang sejuk dingin mengakibatkan blog saya pun semakin menyejuk. Harap-harap tidak pula menjadi rajuk.

Bukan tiada cerita tapi tiada masa. Terlalu banyak masa untuk kerja. Bukan nak jadi hamba kerja atau hamba duit tapi tanggungjawab yang harus diberi perhatian. Citer banyak pun tak guna, tembak pun tak kena. Bersabarlah duhai hati.

Saya terpaksa perlahankan rentak. Asal hati masih ada rasa kehendak. Suatu masa sesekali yang sesuai pasti saya menulis lagi. Macam dulu-dulu...

Tayang-tayang:


Sarapan orang batuk.


*ada dating yang harus dipenuhi janji.




 ~...HISYAM terimakasih atas segala masa yang dikorbankan juga telinga yang dipinjamkan...~




11 comments:

  1. awal tahun yg sibuk ya kak...takpelah, utamakan yg utama.

    ReplyDelete
  2. hehe selamat menguruskan urusan2 penting..
    blogging can come later..

    selamat hari jumaat =D

    ReplyDelete
  3. bab gambar tu yang tak boleh blah..menu orang batuk kemain ha..subway

    ReplyDelete
  4. Bila sibuk nak jeling blog pun tak boleh.. ada lagi penting menanti.. ;)

    ReplyDelete
  5. Saya suka cuaca sejuk ni kak.... Tapi subway kalau dah sejuk pun sodapp

    ReplyDelete
  6. Samalah kita Kak Azie...tapi Aina ni banyak masa nak menulis banyak cerita nak kongsi tetapi perasaan malas mengatasi segalanya. Otak rasa tak berjalan untuk mengarang cerita.

    ReplyDelete
  7. alahai kak azie, samalah kita, macam dah semangat nak menulis ni, banyak sangat benda mengacau dalam fikiranku, hu hu

    ReplyDelete
  8. Kelas...........janji subway menjadi peneman!

    ReplyDelete
  9. hehe...sesekali semua keadaan memang jadi sejuk dan membeku.
    Tak apa kita tunggu matahari bersinar semula, sementara tu dahulukan mana yang patut
    didahulukan.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails