Wednesday, February 2, 2011

Selepas Ini, Kenangan Itu Cuba Dibuang...

Salam.
02-02-2011, Rabu pagi.


Yeahhh... AA buat header baru. Kasi upgrade skit, dari seliper menjadi sandal. Yang tidak berubah tentulah warna. Remain, PURPLE!

Selama ini memang AA tak pernah lagi ler beli mana-mana header, (TAK MAMPU punn...) so belasah jer buat sendirik. Sebab memang nakkan yang simple; harap-harap juga tidak berat. Guna Photoshop jer.

Di sini, sengaja nak simpan beberapa kenangan header yang pernah AA buat.

Yang ini semasa musim Syawal dulu...





Selepas ini mungkin kenangan-kenangan ITU akan cuba dibuang dari ingatan.


Juga nak jawab beberapa komen dari entri sebelum ini yang masih tertinggal. Forward bawak masuk di sini. Hehehehe


Zaitun said...
Dah sampai Kajang kenalah pekena satay pula.
February 1, 2011 10:17 PM
KAK ZAI, kami pegi tengahari, macam tak sesuai lak. Kalu sebelah petang or malam, harus lah kot.

siti murni said...
Nasib baik dah malam..kalau tengahari tadi tengok entri nih..mesti telan air liur je la...ekeke....

psst...tak dapat tengok HISYAM, dapat tengok bumbung rumah HISYAM pun jadi lah..!!hihi
February 1, 2011 10:27 PM
SITI, itu dah macam orang angau dah tuuu.. hahahaha (pssstttt.. peminat HISYAM kah?)

azzey said...
Akak bl dtg kajang? dh x jauh metro point ngan office saya tu....:)
February 1, 2011 10:29 PM
AZZEY, laaa ya ka? Kak Azie ni memang susah skit nak mintak no hp orang. Tu yang tak penah contact sesapa tu..

MaRdHatILLah(Fatahiyyah) said...
kak azie dok area kajang ker?lama x pg ,Metro kajang...ade perubahan x?dulu time bljar selalu pg beli brg kat sana..rindu la plak..
February 1, 2011 10:30 PM
MARDHATILLAH: Kak Azie duduk Pandan Jaya. Jarang juga masuk Metro Kajang tu. Susah nak kata berubah atau tidak. Yang pasti meriah la. Mungkin sebab dekat nak Raya Cina ni.

ejaescobart said...
wah! sioknye leh sopingg!!! jeles nye..

lawa la kasut raya kak Azie...nak pinjam bleh? ;)
February 1, 2011 10:59 PM
EJA: Shopping mender nyerrr.. Anak beli barang skolah dia jer.
Kasut raya Kak Azie, cuma seliper. Nak kasi pinjam boleh, tapi saiz sama tak? Ahaaa.. Kak Azie saiz 9 tauuu! hahahaha

sayangsayangibu said...
sate kajang tak makan ke kak?
February 1, 2011 11:13 PM
SYA: Kalu nak ikutkan, agak jemu dah dgn Sate Kajang ni. Jika diberi pilihan, Kak Azie lebih suka nak makan Lontong. :) uishh Jawa kah aku?

Eri-chan said...
zaman kat UKM selalu pergi czip lee tu...

cool blog? pergh mahu tryla..
February 1, 2011 11:14 PM
ERI-CHAN: Kak Azie rasa, kiosk ni macam baru buka la. Dulu, setahun dulu takder pun. Kak Azie perasan kiosk ni baru jer muncul. GF, dekat dengan Giant.

cemomoi said...
amboi lama tak naik plaza metro, susah carik parking tu
February 1, 2011 11:41 PM
CEMOMOI: Benar, situ memang selalu jem, parking memang seksa.

Kalamhati said...
salam akak..

huhu ni kira tempat kenangan ni..dulu time blaja slalu pegi ziplee..sbb selalu lepak umah member kt cheras..kira umah keluarga angkat sy la..
February 2, 2011 12:21 AM
KALAMHATI: Salam. Kak Azie hanya masuk time nak buka sekolah atau nak cari barang anak-anak. Lagipun kat dalam tu takda tempat nak duduk. Penat lah kalu lama-lama.

pak long said...
salam...
memang cool blog sedap...
suka perasa strawbery..
February 2, 2011 12:26 AM
Salam PAKLONG. Ohhh dah biasa minum yerrr. Saya lain kali nak try yang perisa Durian plak.

somuffins said...
AA
Macam berjanji plak kita minum air itew :-) tapi I minum smlm, hehe.

Psst.. lawa kasut?
February 2, 2011 12:58 AM
SOM: Kasut lawa utk orang lawa, supaya dapat menjadi LAWAK.. hahahahaha!

anyss said...
Salam,
Huih! awatnya tak habaQ...leh sembang2 sementara depa dok pilih. Mmmmmmm saya pun x penah rasa air COOL tu hu h u hu baru ari ni tau ;)
Memetik Anggur di Tasik Beris
February 2, 2011 12:59 AM
ANYSS: Salam. Bawak anak ni payah la nak buat janji dengan kengkawan. Tuju pi tang tu, beli dan terus balik. Kita kalu jumpa nanti borak tak hengat... :)

sissyira said...
salam malam rabu =)
ingatkan akak buat review blog tadi..heheh
February 2, 2011 1:10 AM
SYIRA: Salam. Nak buat review tak berapa nak pandai lagi...:)

sahromnasrudin said...
assalamualaikum..
sedapnya air tue..kat tempat sy takde pun huhuhuhh
February 2, 2011 9:03 AM
SAHROM: Salam. Buat sendirik ler jawabnyerrrr.. hahahahaha

Kakzakie said...
dulu mana ada coll blog ini. Sejak sethaun dua ini tetiba ada pulak minuman macam ni ye. Sedap jugak.....
February 2, 2011 9:09 AM
KAKZAKIE: Salam. Pada hemat saya, tiada beza pun dengan mana-mana Ice Blended yang pernah kita minum even di pasar malam tu pun. Yang menariknya kerana ianya ada jenama yang unik dan kiosknya sungguh berwarna-warni. Harganya mahal sedikit. Dalam RM2.50-RM3.80...

nursalamah said...
cantiknya sandal purple!
kak azie punya? beli di mana?
February 2, 2011 9:21 AM
NURSALAMAH: Cantik. Kerana purplenya. Tidak. Cilok dari Google. hahahaha

cikceriacorner said...
akak cziplee kat bangsar ada...best gak..heheh

eh..lupa plak..akak tinggal area mana?heheh
February 2, 2011 10:21 AM
CIKCERIA: Benar. Selain Kajang, CZIPLEE memang ada lagi cawangan. Bangsar salah satu. Kak Azie duk Pandan Jaya, sayanggggg.



~...walau bertahun pernah menjadi penghuni Kampung Separuh Desa, bila dianggap orang luar hingga bila-bila, SERI BULAN merasa terhina lalu tatkala HISYAM mengajak mencari dataran lain untuk berbakti, tidak ingin mereka mengenang kenangan lalu yang sangat pahit...~







44 comments:

  1. Salam AA,

    Lepas ni tukar selipar apa pulak agaknya. Kesian selipar tu satu je tak ada partner.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..

    sy suke yg selipar tue..ia sgt unik..ada maksud tersendiri...
    p/s: heaader saya dari hari pertama blog tak pernah bertukor huhuhuhuhh

    ReplyDelete
  3. kak..

    kite tggal dekat aje..bleh jumpe ek..heheh

    cantik sandal tu..:)

    ReplyDelete
  4. saye pun suke caler purple..
    cantik kasut tu...kak azie punye ker....

    ReplyDelete
  5. KAK ZAKIE:
    Partner lum jumpa yang sesuwai... hehehe


    MIMI JAZMAN:
    Thank you. :)


    SAHROM:
    Salam. Mula-mula dulu Kak Azie pun tak tukor, tapi bila dah mula tukor, gatal jer nak tukor tukor.

    ReplyDelete
  6. ALIMAZ:
    Terimakasih.. :)



    CIKCERIA:
    Dekat? Dekat mana? Sebelah rumah yerrrrr? hehehe
    Mesej me at Facebook, leh saling contact nanti.

    ReplyDelete
  7. AIN NORAINI:
    Kasut tu rembat dari kedai Google. hahaha


    MAKSU:
    Sesuaiii... :)

    ReplyDelete
  8. k'zie
    yg penting
    tetap unik dan menarik.. ;p

    ReplyDelete
  9. Tapi masih kekalkan keunikan dan trade mark selipar..saya suka!!hehe

    ReplyDelete
  10. SYA:
    Terimakasih. Ikut selera mata sendiri jer.


    KALAMHATI:
    Seliper itu adalah diri saya.


    HAMIZAH:
    Memang Kak Azie crazy PURPLE...!

    ReplyDelete
  11. kalau boleh dibuang 100% kenangan...
    beritau saya caranya ya!!
    :)
    .
    .
    pepel laaaaaaaaagiiiiiiii

    ReplyDelete
  12. dulu2 sangat2 minat ngan purple walaupun warna rasminya biru atau kuning...bila beralih umoq 35 keatas terlalu kontra pulak warna kesukaannya...nampak barang warna merah je...wahhh!!! cantik...tetapi warna rasmi tetap tidak berubah...hehheheeee...

    ReplyDelete
  13. DRSINGA:
    Saya sedang berusaha. Dapat buang 50% pun jadilaarrr... Doktor ada ubat?


    JUNAINA:
    Biru pun ok apaa.. Lembut romantis!

    ReplyDelete
  14. awak beri satu idea cara nak balas komen dari past entry .. saya mesti tiru selepas ini. boleh kan ?

    ReplyDelete
  15. Wah kaka cantik..dari selepar advance dari zaman jepun sudah bertukar ke zaman yang lebih canggih nie..sangat cool i like...

    ReplyDelete
  16. saya suka header terkini the best. kemas n crisp

    ReplyDelete
  17. Salam Bang HAMZAH al-LAVENDARI:
    Saya sudah buat beberapa kali sebenarnya.
    Dan seperti abang juga, sudah ada sebelum ini blogger yang minta izin utk tiru cara sebegini..

    Silakan bang. Sila. Saya tidak ada masalah.
    (tapi kalu abang sebut tiru dari sapa... saya lagi seronok bang...hehehe)


    AMY:
    Upgrade skit aaarr.. hehehehe

    ReplyDelete
  18. sudah naik taraf ke sandal ye AA.. kira oklah pandai gak buat header2 ni.. munna tak tahu langsung.. tu yg kosong je kat header tu... upload gambar sendiri dah jadi tak blc header tu...

    ReplyDelete
  19. Cantik pulak sandal tu kak. Tadi ke KD. Sambar kasut beli satu free satu.. lebih kurang camtu designnya tapi Hitam bukan pepel...

    ReplyDelete
  20. ada 2 kawan blogger lain yang minat pepel jugak.


    semua pepel...

    ReplyDelete
  21. slepar tu cool, sapa banyak songel sumbat mulut dia

    ReplyDelete
  22. MUNNA:
    Hehehe naik taraf. Kelakor lak istilah tu.
    Tak pandai juga, tapi belasah jer lah, sbb memang ada basic skit. Lagipun kat tempat kerja memang iniler pun software dok selalu guna.



    AZRINA:
    Wow... beli satu percuma satu. Satu tu sebelah ker sepasang? hahahaha (gurau jer)
    Rasanya ada blogger spt AMY tu, pun suka kaler PURPLE gak.

    ReplyDelete
  23. CEMOMOI:
    Amboiiii nak sumbat mulut orang. Melampau tuh...

    ReplyDelete
  24. NOIR:
    Salam kenal. Sila masuk, terimakasih.
    Kemas tu faham, tapi tang crisp tu tak berapa nak faham..

    hehehe

    ReplyDelete
  25. cantik kak header baru. Pandai akak buat. Sandal tu kalau dapat di sarung di kaki tu lawa kak..:)

    ReplyDelete
  26. saya pun buat header sendiri jer..main belasah ajelah,ehehe. anyway, latest header nice tau kak azie.

    ReplyDelete
  27. Itu sebab kak Zai suka azie... very low profile,keep it up.

    ReplyDelete
  28. owh... dri selipar betuka ke sandal ea??
    lepas nie tuka la high heels yer??
    i'll waiting 4 u new header...
    hehe

    ReplyDelete
  29. pandai juga azie membuat header.... sy memang tak reti bab itu

    ReplyDelete
  30. kak AA

    peeh..puple tu...cantik banget..
    tapi tak 1 malaysia lah..awat tak warna merah...kan CNY..
    hehehehehe


    selamat bercuti kak AA ku sayang

    ReplyDelete
  31. banyak ker kenangan, ada yang boleh pakai sila hantar ZZZOoo negara atau muzium negara,, kalau ada kenangan yang ada unsur ISLAMIK sila hantar ke Muzium Kesenian Islam..

    ..kenangan belakang tabir sila hantar ke Harian METRO... uhuhuk...

    ReplyDelete
  32. salam..

    sangat unik pic header tu kak...

    selipar sapa ni? nape hanya satus aja?

    ReplyDelete
  33. Saya baru nak belajar minat color purple...yang selipar tu saya suka!

    psst..HISYAM yang mana satu???hikhik...

    ReplyDelete
  34. salam pagi khamis =)

    comel giler sandal baru tu =)

    ReplyDelete
  35. Salam kak Azie..

    senyum sendiri saya lihat kasut yang cantik tu... terbayang mesti cun bila Kak Azie memakainya..

    p/s: boleh ajar Nida photoshop tak??? Ambo dok gheti

    ReplyDelete
  36. YUS:
    Betul, jika dapat disarung ke kaki memang cantik. Tapi takper, kita tengok dulu...:)



    NAJWA:
    Thanks Naj. Cantik-cantik pun, nanti nak tukar juga tu bila dah jemu. hehehe adat manusia, suka mencuba yang baru.


    KAK ZAI:
    Terimakasih. uishhhh.. memuji plak.

    ReplyDelete
  37. ME’AH:
    Salam kenal, sila masuk, terimakasih. (I like nick U, unik, macam nama kawan kat kampung dulu)
    Tukar ke heels? Hmmm.... leh cuba. Tapi Kak Azie jarang pakai heels. Macam tak suai...:)


    CIKGU NORMAH:
    Pandai cara saya jer lah Cikgu. Nak terrer macam orang lain, memang idak ler.


    AYUUUUU!:
    Tak leh nak ngelak ler yanggggg... mesti nak guna Purple jugak.

    ReplyDelete
  38. ZEQZEQ:
    Kalu kenangan dibuang ke sungai belakang rumah, pun BULLeh kan? kan?


    SEKAMAR RINDU:
    Seliper cilok dari kedai Google. Sebelah itu kerana seorang. :)


    SITI MURNI:
    Kak Azie tak belajar minat pun dulu, tapi mata dan jiwa sudah suka. cewahhhh.
    HISYAM? nanti kita cari sama-sama yaaaa

    ReplyDelete
  39. MIECYBER:
    Salam kenal. Sila masuk, terimakasih.
    Terimakasih...



    SYIRA:
    Comel utk orang comel. Hahahaha



    NIDA:
    Salam. Nanti kalu Kak Azie terbeli, Kak Azie tayang pakai yer. hehehe
    Ajar, uishhhh... tak reti gak nak ajar. Kak Azie tau guna utk buat keja di tempat keja jer tu.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails