Thursday, April 4, 2013

Saya bercuti — tolong siramkan pokok bunga saya...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis
04-04-2013


Mujur cuti saya diluluskan. Itulah untungnya bila department Production ramai main-powernya. Jika yang bercuti 3,4 orang serentak pun, keja masih boleh berjalan.

Saya tak layak apply cuti, tapi sebab saya dah booked tiket Julai tahun lalu lagi, saya sangat berharap kelulusan cuti.

Hari ini saya dah start cuti walaupun flight adalah awal esok pagi. Hari ini pack barang serba sikit, sambil lepak di rumah.

Sepeninggalan (cewahhhh....), tolong tengokkan rumah saya ini ya? Siramkan bunga jika perlu, potongkan rumput jika nampak dah panjang. Hehehehe

Suuuudah la Azie. Macam nak pegi jauh sangat.

Ok... ok. Saya bercuti sehingga minggu depan. Flight balik hari Selasa. Rabu masuk kija semula.

Selamat bercuti untuk diri sendiri.

Destinasi:

Thousands-of-Locks-of-Love, at base of Seoul Tower Korea.
Saya harap dapat melawat tempat ini.





 ~...HISYAM oh HISYAM dari SERI BULAN oh SERI BULAN...~




109 comments:

  1. babaiii !!

    :)

    have fun!!

    bawak obat tau!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ubat yang basic semua ada, sentiasa bawak Doc. Harap-harap tak la kena sakit apa-apa.

      Delete
  2. Assalamualaikum Azie

    jangan lupa sebut nama saya kat sana nanti....
    boleh suatu hari nanti sampai kat sana juga...he he

    bye3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebut nama? Seru nama ATUK jer la ya? *tak tau nama sebenar. hehehe

      Delete
  3. waa..nak ikut boleh..:)
    jeles tahap maksimum ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita pi ramai-ramai nanti. Next trip kita pi Beijing, nak?

      Delete
  4. Replies
    1. Harap-harap best la. Terimakasih Liza.

      Delete
  5. Selamat bercuti Azie. 'Baju sejuk' bawa tak? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita sebut baju sejuk, sebenarnya baju panas, kan? Saya bawak 2 helai. No more winter, tapi hujung musim tu masih sejuk lagi. Khabarnya begitu.

      Delete
  6. saraghae.. kiki

    kirim salam pd hero2 ensem kat sana yer.. ngan ucapan.'buat apa tuh..??' kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sepatah pun Kak Azie tak belajar bahasa depa. Bebudak dalam rumah ni ajar say thankiu jer - kamsahamnida!

      Delete
  7. nak ikut .Kenapa banyak mangga ..ada kepercayaan apakah agaknya disitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tahu la kepercayaan. Mungkin mengunci rasa cinta di situ kot.

      Delete
  8. Waaaa....cuti pastu dapat jln jauh...seronok tu :))
    Selamat berangkat
    Jaga diri k...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Saniah. Nanti jagakan rumah saya ni ya. :)

      Delete
  9. selamat menikmati percutian :)

    ReplyDelete
  10. Take care akak...jgn lupa ole2 yer. hehehe. Insyaallah sy tlg tgk2 kan rumah akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh ni memang adik Kak Azie yang rajin nih. Jaga rumah tu bukan tengok jer tau. Sapu sampah sekali, bleh? hahaha

      Delete
  11. AsSalam,

    Have fun, enjoy yourself and take care.

    ReplyDelete
  12. Harap kak Azie sempat bertemu Psy.
    ~hahaha

    ReplyDelete
  13. as salam

    nak mintak tolong belikan fridge magnet , boleh ...??

    ReplyDelete
  14. Selamat tiba di Korea!nanti cerita lebih2 sikit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita saya memang selalunya berlebih-lebih Kak Ju!

      Delete
  15. seronoknya pergi bercuti...
    korea tuh...
    selamat bercuti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak lupakan sekejap pasal kerja, memang lah seronok!

      Delete
  16. Ewahhh... dah sampai masa nak bertolak ye Azie. Selamat bercuti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Flight esok pagi.
      Terimakasih Kakak!

      Delete
  17. selamat bercuti...rehat-rehatkan badan tu...apa ole-olenya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak plan nak beli apa-apa pun. Currency agak tinggi. Seriau gak nih.

      Delete
  18. Assalamualaikum,
    Selamat bercuti ------> hish, kalau boleh pi pulau Jeju tu kan bestttt hu hu huh u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai sebut pasal Pulau Jeju ni. Ntah tersenarai ke tidak dalam senarai lawatan nanti. Lupa nak tanya. Ikut saja la program yang disusun oleh kawan di sana.

      Delete
  19. selamat bercuti..
    selamat pergi dan balik.. ;)

    wah.. manyak jeles woo.. dapat cuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Aizamia. Jangan la jeles. Pasni pegi cuti yaa...

      Delete
  20. selamat bercuti..jangan nakal2..jalan pegang tangan tau.kang hilang pulak..heheh

    ReplyDelete
  21. akhirnya masa yg ditunggu2 dah tiba. selamat mencuci mata (dan poket hehe). jauh berjalan bertambah luas pandangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Percutian ala ala murah, tak ler membeli pun. Sekadar jalan tengok negara orang saja.

      Delete
  22. oh ye... jangan lupa nikmati stroberi korea yg manis tu ye! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Beli dah. Bukan stroberi jer yang manis, oren Korea pun manis juga. Sedap!

      Delete
  23. Nak gi jumpa hero I miss U ke? Nama tak tau...ekekeee...

    Akhirnya sampai jugak tapi ceq ni jelez tahap gaban tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seketul muka hero pun tak jumpa. Ntah tang mana la depa duduk.

      Delete
  24. Replies
    1. Terimakasih YUS. Bercuti juga, kan?

      Delete
  25. kak azie pi korea! woahhhh...nak ikot! tunggu chek..sempat lagi nak sampai key-ell ni..haha.

    tapi kalau kena tinggal dan disuruh jaga rumah kak azie yg ini..saya redho je...janji ada buah tangan...hikhik.

    enjoy ur holiday kakak! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii masa dia pi round Itali dulu, kita dok jeles ke dia....

      Delete
  26. kakkkkk

    selamat bcuti..
    bestnya pi tmpat y jadi idaman ayu.

    kak belikan FM yaaa. plzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila la dapat bercuti ke tempat Ayu pulak....

      Delete
  27. Jln2 korea ke kak! Wahhhhhhh! Bestnya! Happy holiday!!! Moga slmt pegi slmt pulang ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, selamat balik dah petang tadi. Terimakasih Farah.

      Delete
  28. salam. mohon pautkan blog sy disini ye kak...

    http://kongsihal.blogspot.com/

    blog akk dah pun sy pautkan disana tu... tq! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Silakan OMAK AII. Kak Azie sangat berbesar hati...

      Delete
  29. wah bestnya akak nk p korea...skrg masih sejuk kt sana cz last week adik br blk dr sana...penghujung wintter.....bawa baju tebal ye...n enjoy your holiday.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup Zakiah. Penghujung winter. Masih sejuk dan berangin kuat.

      Delete
  30. Replies
    1. Terimakasih Kak Nah. Nanti kita borak-borak kat entri lagi yaaa...

      Delete
  31. waaa....kimchi hunter? hahaha

    have fun sis!...jgn bazir2 duit tak tentu arah tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kimchi hunter? Tak la, buat rasa boleh lah.
      Saya jadi tak tentu arah sebab tak banyak duit nak shopping. Hehehe

      Delete
  32. Wah!,sonoknya kak azie..happy holiday!!! Nak ikut jugak tp deena lg la susah nk cuti.heheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deena, kalu ada peluang utk berjalan pergi la. Sekali sekala.

      Delete
  33. bestnya..hehe, xapa skrg musim hujan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seoul memang sangat sejuk, dan bila ujan cuaca lagi sejuk sehingga suhu pun turun.

      Delete
  34. Replies
    1. Memang kena lencong Abah... hehehe

      Delete
  35. cepat la update cerita pasal percutian tu...tak sabar nak tgok foto ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada banyak gambar la Kak Hani. Kena la saya pelan-pelan kayuh...

      Delete
  36. Hi Azieazah, Happy holidays. Have fun....and keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi UNCLE...! Yeahhh I really enjoy my holiday!

      Delete
  37. selamat bercuti dan berehat... kemanakah destinasinyer???

    ReplyDelete
  38. Replies
    1. Timakaseh Dineh. Nak FM dak? Bak mai alamat sat, lupa haritu.

      Delete
  39. Bestnyer tuuu...Selamat bercuti

    ReplyDelete
  40. Replies
    1. 2,3 hari seronok la, lama-lama jadi tak seronok dah.

      Delete
  41. SELAMAT BERCUTI DAN SELAMAT BERSHOPING AZIE ;-)

    ReplyDelete
  42. wahhh bestnya!!!! Selamat bercuti...

    ReplyDelete
  43. As salam Kak Azie,

    Baru beberapa hari lepas saya terkenang ttg tawaran melancong ke korea yg K. Azie war2 kan... tertanya2 bila k. Azie nak pergi... rupa2nya dah smp Korea dah pun! hikhik... Have fun sis :))

    ReplyDelete
  44. enjoy kak, bestnya orang tu makan angin ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala makan angin memang best, tapi bajet kena jaga la juga.

      Delete
  45. wowwww cuti cuti korea ka? selamat bercuti azie

    ReplyDelete
  46. Amboiiii bercoti sakan... jadi kpop ke tu hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie dah tua untuk layan K-Pop segala tu. hehehe

      Delete
  47. Eer,,a mcm jiran saya tiap bulan bercuti luar negara, sorang diri pulak tu.,,tuah body agaknya ada org sponsor,,uhuhukk..sa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung la jiran awak tu Pakcik. Saya mana berani jalan sorang diri. Kena ada couple nya. hehehe

      Delete
  48. Wah pergi korea..selamt bercuti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Inche Hlovate. Dah balik dah pun.

      Delete
  49. wah....memang bercuti sakan akak yer. seronok tau.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak la sakan mana pun. Tengok negara orang saja. Nak shopping memang tak mampu. Nilai Won sangat mahal.

      Delete
  50. sampai ke kat tempat banyak kunci2 cinta tu kak azie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaa... nanti Kak Aze tayang yerrr.

      Delete
  51. baru nak jengah blog sis dari pergi bercuti sampai ler balik bercuti...naik flight apa?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails