Wednesday, May 6, 2015

Makndak buka meja...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
06-05-2015


Kebetulan petang Sabtu, MyKakak-kakak datang dari kampung kerana ada walimatulurus sepupu kami di KL.

Saya baru touch down jam 4.30 petang itu teruja untuk berkumpul beramai-ramai. Lagipun ada beberapa souvenir yang hendak diagih.



Lokasi: medan selera Ampang Putra Sulaiman. Antara port kegemaran saya dan Toklaki jika nak makan western.



Kehadiran anak-anak menakan saya yang sudah besar-besar dan ramai ini sungguh memeriahkan lagi acara makan malam kami. Saya selaku tuan rumah, walaupun belum rehat, memanglah seronok. Sejak depa kecik saya memang rapat dengan depa. And then bila ada yang dah kahwin pun, depa terus menjadi kawan dan geng sekepala.


Sejak dulu saya percaya, gathering makan-makan boleh membuatkan hubungan lebih rapat. Boleh menjadikan kita lebih mesra dan silaturahim berpanjangan. Mungkin tidak perlu makan yang mahal tetapi duduk semeja borak-usik-sakat (plus gelak besar) sangatlah menyeronokkan.


Saya yakin bila hubungan kekeluargaan itu dijaga, apabila ada keperluan dan kesulitan yang tidak diduga, salah seorang dari mereka pasti hadir untuk membantu.




 ~...ketika lampu picit di tangan HISYAM tiba-tiba terhenti menyuluh SERI BULAN dan Mak Utih yang berjalan di hadapan, segera ketiga mereka terhenti langkah di denai yang sunyi sebelum akhirnya Mak Utih memegang lengan SERI BULAN yang panik gentar mujur bulan yang mengambang membantunya melihat HISYAM tersengih lega di belakang, terimakasih bulan...~




14 comments:

  1. saya juga yakin dengan keyakinan akak tuh....

    ReplyDelete
  2. saya juga yakin dengan statement akak tu...walau hanya minum kopi secawan

    ReplyDelete
  3. dimana lokasi medan selera tue ye..
    nampak menyelerakan westernfood tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ampang. Taman Putra Sulaiman. Belakang area PPR tidak jauh Tesco Ampang.

      Delete
  4. Tak pernah tahu pulak padahal dah dekat sangat dengan rumah saya di Taman Cahaya nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uncle... kata orang area tu disebut Kampung Korea. Sebab area sekeliling foodcourt tu banyak restoren Korea. Popular foodcourt ni dulu namanya Puteri Hasrizah.

      Delete
  5. food court yang ada burger abg burn tu ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah pula nampak burger kat situ. Ada ker eh?

      Delete
  6. ok...dh jumpa lokasi yg betul...
    kedai BIB western tu ke kedainye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Tapi kami tak order steak di kedai tu. Order dari kedai lagi satu. Yg dekat skrin besar tu.

      Delete
  7. Betul tu azie..
    Steak kat situ sedap?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada 2 kedai western. Satu sebelah kedai Nasi Arab (sedap juga) satu lagi dekat skrin besar. Bagi saya yg dekat skrin tu steaknya lebih sedap!

      Delete
  8. Setuju seribu persen. Especially kalau gathering tu semata2 utk makan. Maka saya pilih katering...janji dapat bergelak besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yer Aziela. Jika nak selesa memang pilih makan di luar atau upah. Nak memasak sendiri memang tak terdaya dan perlukan persiapan yg banyak. Agak leceh. Nanti badan penat nak borak pun terlelap pulak. Hehehe

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails