Tuesday, October 21, 2014

Drama laki bini (tua) di kedai mamak!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
21-10-2014


Semalam, si bini kepada MyToklaki (saya la tuh!), macam biasa balik kija dah malam. Sampai area rumah, sekitar jam 9:30 malam. Dah la hujan lebat sepanjang jalan Kota Damansara hingga ke Ampang dan Pandan. Sejuk bersekali pakej lapar!

Lalu si bini said, “Pekena teh panas best gak ni.” Biasanya kadang-kadang kami singgah dinner makan nasi jarang lepak kedai mamak di hari biasa.

Tapi baru pekena Teh O panas sikit, tunggu Roti Telur baru nak menyuam (panas turns to suam), MyToklaki dah angkat gelas dia, “I nak sembang dengan kawan jap.” Means, kat meja lain. Lalu si bini makan sensorang.

Time balik, kawan dia dah sengih semacam.

Nak balik punya masa, MyToklaki said, “U know what (ini memang ayat paberet dia sebelum memulakan citer), kawan I kata orang rumah I lawa.” Hahahaha saya dah gelak dulu. Macam tak caya jer!

“Betul kerrrrr.....”

“Betul lah.”

“I tak caya. Nanti I pi tanya dia.” Sekadar mengacah.

“Pegi lah tanya. Kalu U tak malu!” — MyToklaki. Hahahahahaha!

Cihhhh!


Tayang-tayang:


Konon nak kasi relevan dengan cerita. Pic tahun 1985. Kahkahkah! (mujur pakai scarf, kalu idak nampak rambut keriting mengerbang!)






 ~...sudah berulang kali SERI BULAN beramaran kepada HISYAM, jika pun tidak sudi menemani, usah dihantar orang lain mengiringi, jika tidak berkesempatan datang sendiri, usah cuba mencari alasan mengelak diri kerana dia sendiri sedia maklum tanpa HISYAM berdepan di depan sila dan dulang lauk, SERI BULAN tetap pandai berlakun dia memang selera makan, padahal di balik kain tutup tingkap dia sendawa selang seminit!...~




20 comments:

  1. amboii...gembira la bila orang cakap mcam tu kan...hehe

    ReplyDelete
  2. Nak sejukkan hati binlah tu..ahahahaa...
    Kak Azie itu cara orang dulu2 pakai tudung, Aina masa sekolah menengah ada aktiviti petang pakai tudung gitulah, ikat belakang je.

    ReplyDelete
  3. Aaaaaa.? Speechless.! Xcya.xcya
    Haha..jgn ambik hti kak..gurau je.

    ReplyDelete
  4. Mak2 sedara dulu pakai tudung macam ni la.teringat gambar lama depa dulu..Kak Azie memang cantik la..tengok gambar masa muda ni nampak wanita melayu terakhir sangat...heheh

    ReplyDelete
  5. Salam AA,

    Lawa & maniiis yang mendalam... dipandang lama semakin terserlah nian umpama sibulan purnama yaitu bersinar-sinar senyumannya AA... setuju dengan pujian nan ikhlas darinya kawan suamimu itu...
    p/s: terbukti jelas dari gambar nan silam, tampak terserlah lawa dan manisnya AA walhal gambar hitam & putih dari situ boleh tahu sama'ada wajah photogenik tulen atau disebaliknya !

    Salam mesra semanis senyumanmu.

    ReplyDelete
  6. Setiap orang ada taste masing2. Mana tau kawan tok laki akak tu memang minat pesen2 macam kita, eh..macam akak..? Maka, percayalah walau kita was2. Enjoy the moment

    ReplyDelete
  7. ntah2 kwn tu sengih sbb lain kot ... heh heh heh . sesekali dgr org puji lawa memang best kan ...

    ReplyDelete
  8. Feewittttttt...
    Comelllll....dalam gambar tu akak umur berapa?

    ReplyDelete
  9. peeeewwwiiitttt..akak memang lawa pon..bestnye kalo ada org puji kita lawa..hehhehe

    ReplyDelete
  10. Azie..hihi kak nah juga pernah pakai macam ni zaman remaja dulu..=)

    ReplyDelete
  11. Phewwwww
    Hilang penat ya azie?
    Lupa tdnya baru meredah jem dari kota damansara ke pandan indah...
    Tp mmg betul
    Akak sokong sgt...

    ReplyDelete
  12. ha ha ha..kak azie comelnya zaman rumaja mu, kita pun sempat pakai tudung camtu tau, tapi malula nak tunjuk.

    ReplyDelete
  13. hehehehe... gambar tahun 1985 umur berapa masa tu akak?

    ReplyDelete
  14. hehe...jujur sungguh statement tu
    mau kembang sampai seminggu dak kak azie =)
    gambar akak ni buat saya teringin kat mak saya
    macam ada iras

    ReplyDelete
  15. roti telor tarok bawang tak...? baru aaauummm!

    ReplyDelete
  16. alaa.. nak tengok rambut mengerbang kerinting tu.. awat akai scarf? kih3.. kak Azie.. ada entri khas untuk akak.. baca tauu.. -->http://tengkubutang.blogspot.com/2014/10/yang-ingin-ku-kongsi-antara-blog.html

    ReplyDelete
  17. rasa bangga bila suami sendiri cakap macam tu.. tak kisahlah sebab nak jaga hati atau idak.. yang penting hati berbunga-bunga riang.. hehehe..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails