Monday, July 13, 2015

Ramadhan 26: dugaan kami...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Isnin
13-07-2015


Khamis lalu, my eldest daughter, Dak Amoi dah bagitau dia demam. Doktor panel bagi MC sehari. Then Jumaat tak kebah lalu dia minta diambil bawak balik rumah. Pagi-pagi sebelum saya masuk opis, kami dah ambik dia di rumah sewa dia.

Then MyToklaki bawa dia pegi buat blood test di klinik kerajaan. Simptom denggi dah ada tapi tak pasti.

Sabtu dia dah semakin lemah. Muntah tak berenti sampai lembik. Lalu petang tu kami terus bawa ke HKL. Yup, ujian darah mengesahkan denggi, dengan bacaan platletnya dari 200++ (semasa di klinik) menurun ke 128. Masuk air 1 botol.


Dah tentu kena repeat lagi.


Ahad. Ujian darah kali ke-3. Platlet menurun ke 128. Lalu tiada pilihan, kena duduk wad.


Result ujian petang Ahad, platletnya menurun ke 50 pula.

Sebenarnya ini kali ke 2 Dak Amoi kena denggi. Kali pertama dulu, tidaklah seteruk ini. Tapi kawasan rumah sewa dia sekarang banyak constructions, dan nampak fogging selalu dibuat, jelas memang banyak nyamuk di area situ.

Saya harap platlet dia akan segera naik sebelum kami bergerak balik kampung untuk beraya.

Saya diberi 2 hari Cuti Ihsan dari company. Berulang alik sehari 2 kali ke hospital.

Terimakasih doa kawan-kawan.


 ~...kalaulah HISYAM kita itu sekacak Hisyam Hamid...~




10 comments:

  1. semoga baik2 saja kak. Musim2 panas mcm ni mmg cpt biaknya nyamuk. Habis jaga pun ttp ada juga.. dugaan..

    ReplyDelete
  2. Syafakillah..
    Semoga Allah pelihara Dak Amoi.
    Ameennn..

    ReplyDelete
  3. Semoga segera sihat sepenuhnya Dak Amoi

    ReplyDelete
  4. Semoga segera sihat sepenuhnya Dak Amoi

    ReplyDelete
  5. Semoga segera sihat sepenuhnya Dak Amoi

    ReplyDelete
  6. Semoga cepat sembuh Dak Amoi dengan izin Allah.

    ReplyDelete
  7. Semoga Dak Amoi segera sembuh..semoga akak juga tabah ye...Selamat Hari Raya...Maaf Zahir Batin.

    ReplyDelete
  8. Semuga Dak Amoi cepat sembuh dan boleh sama2 berhari raya di kg...Selamat Hari Raya, maaf zahir batin buat Azie sekeluarga.

    ReplyDelete
  9. Moga dak Amoi cepat sembuh hendakNYA.. dan moga dipermudahkanNYA.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails