Thursday, May 29, 2014

Jamuan jabatan, sebelum Ramadhan...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis
29-04-2014


Sekitar jamuan kecil di department saya, Lantai Tiga. Beberapa hari lalu:




Nasi Beriani menjadi ‘kepala hidang’...


Kari Kerang saya terselit di situ.



Jamuan sebegini sebenarnya menjadi acara tahunan. Dibuat secara potluck yang biasanya dimonopoli oleh staf wanita. Walaupun masa sangat terhad, tetapi acara tetap meriah dan mengenyangkan. Apatah lagi kemudian penutup acara disusuli dengan Ais Krim Batang yang enak tajaan seorang staf Cina.


Last:


Puan Blog yang kadang-kadang nampak macam garang, tetapi sebenarnya hatinya baik. Kan? Kan?




 ~...musim durian datang lagi, pondok menunggu sudah lama menanti peneman, dan SERI BULAN sudah berangan bersama igauan bunyi debur durian gugur menimpa rumput, lalu bagai tidak sabar pula hendak mencadangkan kepada HISYAM musim kali ini akan ada menu Pulut Tanak Kelapa Parut bersama Gelama Masin dibakar garing sebagai sarapan, walaupun Mak Utih menjadi pengawal dan Pak Utih sentiasa berkawal...~




10 comments:

  1. sy smbung sikit..hatinya baik..dan..orangnya yg manje..ehekehek

    ReplyDelete
  2. cantik lak baju org yg ambil tembikai ...hehehee ... tgk jer segala jenis lauk pauk tu dah rasa lapar ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup memang cantik secantik orangnya. Baju bersulam. Berkenan yaaa?

      Delete
  3. Whoaa tingat mase keje dulu dalam opis ade 4,5 kerat aje tapi disebabkan dikonker oleh kaum kaki makan aka wanita haha jadi potluk tu dah jadik rutin sebulan sekali agaga.. boss pun tumpang sekaki seb baik tak marah hehe... Jemput singgah: Resepi Rendang Pedas Wan Dolly

    ReplyDelete
  4. sape yang masak nasi beriani tu? nampak sedaplah
    untung ada ramai staff sama bangsa
    saya kat sini sorang je...sedih!

    ReplyDelete
  5. Puan Blog bukan setakat baik hati tapi dia suka sangat bercakap. Saya suka berborak dengan dia. Tak jemu. Sedar2 dah sampai je. Ehhh .. minggu depan kita 'date' eh.

    ReplyDelete
  6. Menarik acara ini diadakan selalu masa ini ler tunjuk bakat terpendam...yummy

    ReplyDelete
  7. nampak sangatlah menyelerakan..ermm, bestnya makan-makan.

    K azie, saya dah lama nak tanya cerita seri bulan dan hisham tu, kat mana nak dapat kan buku tu?

    ReplyDelete
  8. akak sedap ye kari kerangggggg.. nnti bawa p gathering ye. kalau laa sy join gathering..

    dahh add blog ni as blog list sy.. kumpul blog list KKA.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails