Friday, November 28, 2014

Jawap soalan Red Dates...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
28-11-2014


Dalam entri tentang Red Dates lalu, ada beberapa pertanyaan dari teman blogger yang saya patut jawab.



Daddy Ziyyad: I’m not very sure, dari mana. Tapi rasanya haruslah dari negara China sendiri.

IDZWA & ZONAKU: Rasa manis-manis buah. Lagi banyak kurma yang digunakan kerana apabila direbus lama, air mengurang dan rasa kurma tu jadi enak. Kak Azie tambah seketul dua gula batu (jangan boh gula pasir, tak bagus).

Dan, ada beberapa entri kengkawan menulis tentang iklan Nuffnang di blog depa yang memberikan imbuhan dan bonus. Wahhhh... saya teruja turut menyemak.



Wahhh boleh tahan, kan?

Btw, saya dah cashout bulan lepas. Tak sebanyak depa dapat la... kira-kira RM202.++. Alhamdulillah, besar juga nilainya tu.





 ~...setiap kali Jumaat tiba SERI BULAN teruja hendak melihat warna Baju Melayu yang dipakai HISYAM yang kadang cekak musang kadang leher bulat berbutang satu, walau tanpa sampin dia tetap segak, walau kadang-kadang tanpa songkok dia tetap mantan tampan lalu Mak Utih hanya mampu senyum apabila SERI BULAN akan sering berlindung di balik kain tutup tingkap menanti HISYAM berlalu datang juga kala melintas pulang...~




9 comments:

  1. alhamdulillah..rm200_+ tu dah ok la..sbb kita tak payah buat keje apa pun hehe

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...ada jugak tu. chek ni sekali pun tak pernah cash out..hehehe

    ReplyDelete
  3. oo.. kalau kurma patutnya manis la kan.. saya duk bayang rasanya cam herba.. tihtihtih..

    tahniah kak.. masyuk tu..

    ReplyDelete
  4. TQ kak azie.. tetiba malu nampak ID kat post akak. kalau kat komen x la malu sangat.
    Nk amalkan jugak la lps ni, berselang seli ngan citrus infused water.

    200 besar pada sesetengah orang, kecil pada y lain.. apa2 pun, ia tetap rezeki n wang.

    ReplyDelete
  5. banyak tu kak...Alhamdulillah..boleh kongsi dengan saya..hahahh

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, banyakla tu kak azie, sape nkbagi free2

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah....rezeki jugak tuh. Jadilah....

    ReplyDelete
  8. Rezeki sikit.. Lama2 jadi bukit
    Macam main monopoly
    Harga rumah yg murah selalu disinggah orang drp rumah mahal...

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah...saya dah cash out bulan lps tapi cek beljm dpt lagi...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails