Tuesday, March 10, 2015

Girls Day Out 03: Kari Sembilang dan Pasir Penambang

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
10-03-2015


Tengahari baru dapat memulakan perjalanan ke Kuala Selangor.

Hajat memang akan singgah di beberapa rumah sedara-mara terutama mak-pak menakan kami. Sebelah MyBonda juga sedara di sebelah ArwahAyah. Mengedar kad jemputan bersekali menziarah.


Sejak awal dah pasang niat. Nak jugak singgah Pasir Penambang ni. Dah banyak kali lalu lalang dan dengar cerita tapi belum pernah singgah tengok cemana rupa pasar ikan di Pasir Penambang ni.


Mesti nak singgah gerai tepi jalan. Beli buah tangan untuk diri sendiri dan juga orang yang bakal dikunjungi.


MyPakMenakan sangat-sangat happy menerima kunjungan kami. Walaupun dah selalu juga datang tapi dia tetap seronok setiap kali kami datang.

Urusan kami selesai menjelang petang.


Singgah Masjid Tali Air 7. Wajar dapat pujian. bersih dan nyaman.


Mencari-cari kedai makan di penghujung petang lalu kami jumpa kedai ini. Aahhh Kari Sembilang. Harus terkenal dan terbilang nih..!


Kedai cantik. Parking penuh sebab ramai pelanggan. Tergoda sangat.



Kari Sembilang ala utara. Order juga Sembilang Asam Pedas. Makan dengan nasi panas. Terangkat. Patut ramai orang datang. Dekorasi menarik. Siap ada live band, ada show di malam hari dan boleh karaoke. (Saya jer segan nak snap ruangan pentas tu). Cuma servis agak huru-hara. Kena improve. Pelayan adalah anak-anak muda, yang pada saya lebih nak cepat siap kerja saja. Kelam kabut dan sedikit kasar.


Borong kerepek adalah antara agenda yang dijadikan perlu. Hahahaha


Mana lebih hot sebenarnya? Ahaks!






 ~...SERI BULAN sentiasa hadir di mana-mana bukan sahaja di depan mata, tetapi HISYAM masih berpura tidak nampak dan tidak rindu nampak sangat tidak pandai berlakun...~




6 comments:

  1. Cuti sekolah bulan 12 Aina pi Tali Air 10 pASIR pANJANG kalau tak silap sebab pi dengan rombongan pengantin hajat nak singgah2 tak kesampaian jugak.

    ReplyDelete
  2. Saya rasa saya macam nak 'pencen' la supaya dapat jalan2 dengan seronok.

    ReplyDelete
  3. Ehem!!
    Nak menjemput utk dak Amoi?
    Tahniah
    Selamat menerima menantu...

    ReplyDelete
  4. Baru 2 kali pegi kuala selangor..lalu je xpernh singgah..alang2 dah review mengancam nih. Next time nak singgah laaa.huhu

    ReplyDelete
  5. gulai ikan sembilang..prrrgh sedapnya.Favourite ni.

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap lauknya tapi sayang kak zai tak makan ikan sembilang.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails