Friday, September 5, 2014

“Ambo la ni dah tak serupa mula...”

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
05-09-2014


Membaca tajuk, itulah yang dirasakan.

Saya dah tak serupa dulu.

Dulu rajin sekarang malas plus culas plus takda masa. Alasan? hmmmm....

Novel bertimbun pun tak terbaca dah. Kemudian saya dah nampak, novelis hebat Melur Jelita dah siapkan novel terbaru — Unsung Hero, kalu tak silap — dan saya teruja nak pegi cari. Tapi bila nak baca tuh?

Beberapa perubahan dalam kehidupan saya dan keluarga membuatkan beberapa perkara baru juga harus dibuat. Jangka panjang. Jangka pendek.

Big plan ialah, kami nak cari rumah lain di area sebelah sini. Damansara? Sg Buluh? or Rawang mungkin. Subang Bestari pun ok. Tapi dengan keadaan hartanah yang berpotensi tinggi, harga jangan cakaplah. Takpa. Survey lagi. Kalu ada orang nak lelong rumah teres, habaq mai nooo....

Perubahan lain, saya dah tak berapa kerap memasak. Aduhai, dah la tak berapa pandai masak, pastu kurang masa masuk dapur, bila nak pandai? Wuaaaaa!

Tayang-tayang?

Tiada siaran tayangan hari ini.

Yang pasti, demam lagi.





 ~..musim mengintai di bawah tempurung mencari surat sudah menyusut pergi kerana HISYAM bagaikan sudah tidak pandai lagi mengarang ayat bercampur sudah tidak pandai lagi mereka cerita ceria tetapi SERI BULAN tetap merasai kerinduan itu semakin menggebu dan bakal tepu apabila setiap kali berpura rajin menyidai di ampaian, tempurung sudah tidak berisi surat berlipat empat lagi.......~




6 comments:

  1. Yg pasti satu benda akak rajin. Tukar header blog. Hehe

    ReplyDelete
  2. Makcik pencen ni pun pelan lama pelan malas... :)

    ReplyDelete
  3. setuju ngn chot, he he..

    ambo lo ni dok supo mulo, dulu sekeping lening bekeping-keping...

    ReplyDelete
  4. tak per... rehat dulu, bagi demam kebah dan pas tu pasti balik supo mula.... Azie yang rajin dan tayang2 yg berbagai. dan jangan biarkan seribulan terus menanti surat2 berlipat empat dari hisyam....

    ReplyDelete
  5. Kak.. sama dlm mood spt itu.. bertabah la yer

    ReplyDelete
  6. Kita perlu perubahan.....jangan susah hati...angin selalu bertiup...:)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails