Monday, August 19, 2013

Beraya pun boleh mengejut mengejut....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Senin
19-08-2013


Dah mula kerja?

Cikgu cikgu kompom la kena back to school. Jalan pun dah mula meriah awal pagi tadi. Seawal 6:30am tadi, kereta dah mula banyak.

Citer semalam. Alhamdulillah, hujan lebat semalam petang. Tidak langsung menghalang kami keluar beraya. Petang, rumah sepupu (MyKazen, bak kata Johan). Saya buat Pulut Kuning (again) dan Kari Daging sebagai buah tangan.

Sebenarnya saya terlupa saya pun dapat undangan beraya di rumah seorang teman blogger pada petang yang sama. Apapun, mungkin dah jadi rezeki, masa balik beraya tu ada sms reminder dari blogger tu akan majlisnya masih lagi berlangsung sehingga 10 malam. Gua pun, sms laki gua kat surau, ajak pigi.


Mula-mula pekena Laksa dulu. Rajinnya Puan Siti Roslina, masak macam-macam.


Tuan Rumah @ teman blogger Encik YB yang baik hati.



Saya cuba Mee Kari pulak. Sedap habag hang...! Mee Kari yang pekat melekat, siap ada kerang plak. Ahhh kalu lah ada perut spare...

Tak larat dah. MyToklaki makan Nasi Ayam jer, tak bleh nak makan yang lain dah.



Walaupun pertama kali jumpa, tapi Tuan @ Puan Rumah sangatlah peramah dan baik hati. Terimakasih daun keladi wer wer..! Rumah kita cuma berjarak 10 minit saja, lain kali jemput ler saya lagi.. dan lagi. Hahahahaha...

Acara selingan:


Dah berapa bulan tertangguh order saya. Baru kini saya berpeluang jumpa dan collect. Saya pernah tempah Mutiara Sabah dari anak dara YB, Afifah yang belajar di Sabah. So malam tadi, saya dapat la memilih. Dapat diskaun lagi. Alhamdulillah, semoga terus maju bisnesnya.

Lawo kan? Nak ker? Salah satu dalam gambar, dah jadi milik saya.



 ~...HISYAM tidak pernah lupa akan ikrar-janjinya tetapi setiap kali anak dara Pak Imam datang meleser dan merengek sampai dia rimas-meluat, HISYAM terasa hendak menerpa SERI BULAN, menarik tangan lalu pergi jauh ke dalam hutan tanpa dapat dikesan, and they lived happily ever after...~




22 comments:

  1. Raya sampai sebulan...tentu banyak jemputan OH...open house.

    ReplyDelete
  2. sedapnya laksa tu kakazie...
    saya belum dapat lagi makan laksa...masa gi open house tak de yg buat laksa...

    ReplyDelete
  3. cantik..kalau dapat diskaun nape tak borong semua je kak azie hehehe

    ReplyDelete
  4. Sekarang ni open haouse manjang le Kak Azie tapi Aina lama dah tak jengah FB jadi banyak jemputan melalui FB kadinya memang tak pi mana la dok rumah saja.

    Aina banyak jugak koleksi mutiara ni dulu masa Pak Tuan asik2 outstation kat Sabah balik ja itulah yg dibeli karang cakap tak usah beli lain kali dia langsung tak beli apa padan muka, so senyap jelah.

    ReplyDelete
  5. bila anak2 cuti sekolah dapat berjalan raya puas rasanya.. ;)
    psstt: gelang2 tu cantik.. ;)

    ReplyDelete
  6. seronoknya jenjalan..makan2 ye kak...jumpa blogger...best2...:)

    ReplyDelete
  7. wahhhhhh, yang mana satu pilihan kalbu tu???

    awat buah aggoq tu macam tak laku jaaa??

    ReplyDelete
  8. Terima kasih sudi datang. Siap bawa buah tangan lagi tu.

    Kami harap azie dan toklaki berpuas hati dgn hidangan yg disediakan

    ReplyDelete
  9. cantik2 la mutiara tu..kat sabah mmg murah harganya ,kan..

    ReplyDelete
  10. Yang mana satu tu yer.....heheeh

    ReplyDelete
  11. anak-anak dah start sekolah..makin sibuk kita semua....
    rezeki syawal juga jemputan makan...
    cantiklah mutiara tuh kak..

    ReplyDelete
  12. Saya pernah terima gelang macam tu dari Sabah juga. Memang cantik. Tapi sayang nya tangan saya sangat la mulus nya, tak muat nak cangkuk. Kalau cangkuk pun ketat. Akhirnya simpan jadi pekasam aje. Orang lain nak pakai saya tak benarkan.

    ReplyDelete
  13. terliur la tengok laksa dia...laksa,mee kari semua makanan kegenmaran saya tu..heheh

    ReplyDelete
  14. blm pernah lagi g beraya di rumah rakan blogger..

    ReplyDelete
  15. blogger first saya raya tahun ni kak aizamia.. lepas tu mun.. hehe..

    ReplyDelete
  16. terliurnya tengok gelang2 tu...

    ReplyDelete
  17. lapo tengok gelang mutiara dgn anggur tu.. heee...

    ReplyDelete
  18. saya ada koleksi gelang dari sabah....pakai masa raya kaler coklat ikut tema baju raya.......

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails