Saturday, August 17, 2013

“Obla du du du, I love youuuuu...!”


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
17-08-2013


No updates. Secara rasminya, tiada. Tapi dah memang resmi blogger, sikit sikit hal mesti nak tulis nak rekod.

Hari ini hari bekerja saya, wpun sekerat hari. Tapi kerana tugasan yang berlabel “super urgent” (pernah dengar ada software called ‘i-Dinasour’?), lalu time saya lajak  sampai 2:30pm.

MyKakYang dari Perak, singgah ke rumah petang tadi. Raya haritu depa tak turun KL so minggu ini baru ada peluang.

Apa saya nak masak dalam masa singkat? Kebetulan saya ada tempah Seri Muka dari tokey kuih di ofis. Then saya buat Cucur Udang (+ kentang), dan sempat pula masak Kuah Kacang sebagai cicahan.

Malam, dah tak larat nak buat apa dah. Plan nak berjalan raya pun dah mood ke lawooot.

Lalu saya layan filem PARDES lakunan Shah Rukh Khan dan Mahima Chaudhry (Astro Prima).


Mere meh bubba...!!

Obla di di di
Obla da da da
Obla du du du
What to do....?

Obla di di di
Obla da da da
Obla du du du
I love youu...!

Saya masih kekal minat filem-filem Bollywood wpun bertentangan dengan minat majoriti rakyat dalam rumah yang lebih ke arah K-Pop.






 ~...kerana hujan sudah lama tidak menimpa laman Teratak Nyatuh dan Kampung Separuh Desa sudah separa kontang, setiap kali matahari memuncak di ubun kepala, HISYAM semakin memerah muka dan SERI BULAN semakin memuncak rasa hendak terjun tiruk di Sungai Menghijau Lumut...~




11 comments:

  1. ada scene guling2 atas kusyen tak petang tadi? hik hik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cukup ruang ke nak bergolek atas kusyen? Hahaha.

      Delete
  2. cite Hindustan 90an besh.. lagu sesedap

    ReplyDelete
  3. saya pun dah berpaling ke korea ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pun sama. Laa ni tengah layan I hear Your Voice dgn Boys Over Flower. Tapi tengok mana dan aje.

      Delete
  4. walaupun saya tak suka adengan nyanyi2, berguling2 atas bukit, persalinan baju sehingga 50 helai utk setiap lagu tapi saya pilih cerita hindustan berbanding k-pop. huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Saya lebih suka filem tamil dri hindustan...

    ReplyDelete
  6. Saya sukaaaa sangat filem nie. Shah Rukh Khan memang mencairkan hati dalam filem nie.

    ReplyDelete
  7. Saya dok membaca tajuk entry, tak faham. Bila tengok gambar tu, haa baru dapat tangkap. Siap nyanyikan nya lagi. Ahaks.

    Sebelum puasa itu hari, setiap minggu tukar menu cucur. Labu, pisang, jagung, bilis, bawang, udang.

    ReplyDelete
  8. Kak, apa petua nak bagi cucur tu tahan lembut sampai petang? Kadang tu tengah hari dah keras. Tak sedap nak makan.

    ReplyDelete
  9. my hubby pun dah suka tgk citer hindi...lebih-lebih lagi tgk artis pompuan yang nampak perut......hehe

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails