Friday, July 18, 2014

Tragedi MH17: salam takziah seluruh rakyat

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
JumAAt
18-07-2014


Seluruh dunia mengetahui. Seluruh negara kita gempar tengah malam tadi.

Saya menerima whatsapp Dak AMOI sekitar jam 12.28am malam tadi.


Susulan di waktu sahur. Dan seluruh negara mengetahui akan pengesahan tragedi.

Ditembak. Terhempas. Di kawasan kejiranan. Lalu banyak gambar peribadi di laman sosial (terutama Twitter) yang menunjukkan bukti kejadian.

Siapa. Bagaimana. Kenapa.

Biarlah mereka yang berkaitan dan ada kuasa yang buat kerja depa. Kita jangan ganggu. Doakan segala urusan mereka dipermudahkan. DIA Maha Mengetahui.

Salam takziah saya (jika boleh mewakili seluruh blogger) kepada seluruh ahli keluarga mereka yang terlibat dalam tragedi ini. Moga bertabahlah.

Innalillahiwainailahirojiun...


*setidak-tidaknya tumpuan kita akan lebih bermakna, dari dok fokus kat ‘Minat Peugeot’ yang tiba-tiba glamour tak ketahwan plak tu.





 ~...sama-sama berkabung...~




16 comments:

  1. terkejut kak azie. sangat2 terkejut. lepas sahur n solat subuh, baru online tgk2 kat fb mas dah terhempas. memang terkejut sgt2 mcm x percaya je

    ReplyDelete
  2. iye kak....
    focus la pada y baik2 & berfaedah.....

    ReplyDelete
  3. Aina bangun pukul 12.30am sebab tidur awal anak bagitau buka tv langsung tak boleh tidur dah.

    ReplyDelete
  4. Salam takziah buat keluarga mereka dan alfatihah utk mangsa beragama Islam..

    ReplyDelete
  5. Saya rasa marah kak..dan sedih... huuhuhuhuhu....

    ReplyDelete
  6. Silap sasaran MAS jadi mangsa itu salah satu website yg kakak terbaca pagi ini. Sedih..

    ReplyDelete
  7. Takziah buat keluarga MH17 ni Azie.. semoga kita lebih dekat dengan Allah bila diuji ni ..

    ReplyDelete
  8. saya baru tahu sahur tadi, terkejut rasanya
    dahlah kita maish lagi dihantui dengan misteri kehilangan MH370
    sekarang MH17, tragis betul rasanya
    saya harap ahli keluarga mereka tabah menghadapi
    salam takziah

    ReplyDelete
  9. Takziah buat keluarga mangsa..
    Moga mereka kuat dan tabah hendakNYA.

    ReplyDelete
  10. semalam tidur awal.... bangun sahur pagi tadi wife bagitau flight MAS terhempas... terkejut gak.

    ReplyDelete
  11. Al fatihah..Takziah buat keluarga mangsa.

    p/s: teruskan berdoa untuk Gaza yang juga sekarang sedang diserang dgn teruk oleh Israel.

    ReplyDelete
  12. Alfatihah...moga keluarga mangsa tabah hadapi dugaan ni..sedihh sangattT_T

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails