Friday, October 9, 2009

Kenangan terhimpun di sini...


Decorate Your Photos


mengimbau kenangan lama...
aku teringat rumah pusaka yang semakin jauh ditinggalkan..
Aku berharap suatu hari nanti,
aku dapat tinggal semula di Rumah BONDA ini...
berlari lagi di laman leluhur...
berkaki ayam mengejar ayam...
bertshirt dan suar trek bila ujan turun...
melompat mendongak merasai pedih air rahmat yang turun...

tapi,
bila? bila?
jom doakan sama-sama dengan aku yerrrr...



Myspace Text - http://www.glitterwordslive.com

10 comments:

  1. salam azie..

    dapat gak masuk sini selepas izin tuan rmh :)

    dimana agaknye rmh pusaka ni..??rumah combi dikg masih ada penghuni sbb mak dan adik masih tinggal disana.

    ReplyDelete
  2. Salam ECHAH..terimakasih sudi berkunjung

    Rumah ni di kg.. Tanjung Piandang.. dari PB tu 45 min..
    Rumah ni ada ler adik lelaki duduk, tp dah tak meriah sbb Bonda dah tak dok situ lagi..

    *Dulu ECHAH di SPBG dari tahun berapa ek.. lupa plak..

    ReplyDelete
  3. kedamaian yang ada di kg membuatkan kita sentiasa rindu untuk kembali ke sana

    mengimbas segala memori...

    pasti satu masa bila

    tiba akan waktunya pasti akan kembali...wallahulam

    ReplyDelete
  4. ECHAH.. blog asal saya tu ECHAH pun leh masuk.. saya rasa dah invite dulu.. jika belum kasi email add, saya invite..

    ReplyDelete
  5. cuba panjat pokok kelapa ker..

    zoom dari atas..buat kenangan..

    ReplyDelete
  6. tanjung piandang ekk.tahu tempat tu.ngade kalau org tserong tatau tg piandang kan :)

    kat SPBG tahun 1978 sampai 1980.pastu tuka ke SMVT kamunting.

    ramai kawan dr tg piandang saing combi dulu tp dah lupa nama dorang.. :(

    ReplyDelete
  7. saya pun ranai gak kawan Tg Piandang..(buat2 TAK malu nak ngaku)

    ReplyDelete
  8. BRO ZEQ ZEQ, kalu panjat kalu nanti jadi macam awak suatu ketika dulu ler agaknya.. pandai panjat tak pandai turun.. tak pasal2 kene kait turun.. hahahahaha...!

    ReplyDelete
  9. zz tu pernah ke sampai ke tg piandang..??

    jom kita uji dia..nak?

    ReplyDelete
  10. Adoi la ECHAH.. jangan ler uji dia, sbb kalu dia tak pandai jawab, yang kantoi adalah saya...hahahaha... Ahaks!

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails