Wednesday, September 4, 2013

Jalan-jalan ke Utara — bermula malam Merdeka...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
04-09-2013


Wordless Wednesday, bleh? Tak sempat nak taip panjang.



Berhenti makan (macam bersahur pulak), jam 1.20 a.m. Hentian Rehat Tapah (arah Utara). Restoren ‘Tu Diaaa.. Pak Tam’ yang semakin popular sekarang. Juga ada cawangan di Selayang khabarnya.

Mihun Sup yang enak kata depa. Saya order Mee Rebus Udang. Sedap, wpun versinya berbeza dari Mee Rebus Mamak van yang kita dok biasa makan (with cendol tuh). 1 mangkuk kertas unik camtuh = RM6.

Cuma nak kata, “Sedap habag hang..!



Ya... perjalanan ke Utara saya malam itu, malam Merdeka. Konvoi 3 kereta, yang meriah.

Selamat Merdeka warga Malaysia...!

Minyak naik 20 sen jer, kan? Macam tak biasa? Heh heh heh....





 ~...antara mimpi dan igau HISYAM tidak pernah terbabas kesiangan kerana pernah malu ditegur Pak Utih dek kelaluran akibat makan bergebang sakan sampai cerita dah jadi cereka, sandiwara menjadi dramawara...~




17 comments:

  1. X pnah lgi beli kat p.tam tu..slalu main lalu je....nnti bole try bila msuk rnr..

    ReplyDelete
  2. pesal datang x gtau???? sy ke s.a hari merdeka tu, tp balik hari.... kalau x, leh jumpa

    ReplyDelete
  3. Tak sabar tunggu cerita seterusnya!

    Dok tengok tapi tak pernah try lagi restro Pak Tam nih.

    ReplyDelete
  4. selayang tu HQ dia kak..owner nya org melayu, bkn mamak..sedap mskn dia..sy selalu pekena di selayang tu la...:)

    ReplyDelete
  5. tengok bekas dia macam kecik ja...kecik ka besaq..?

    ReplyDelete
  6. pernah mkn situ masa g utara. pd saya agak mahal jugak kat situ..

    ReplyDelete
  7. yang kat selayang tu bukan cawangan...tapi hq...hehehe

    ReplyDelete
  8. slurppp.. menyelerakannn.. lapo plak teman..

    ReplyDelete
  9. Sedap?

    Boleh celen Mee Rebus Johor?

    Saya tak pernah makan mee rebus mamak...hahahahaha

    ReplyDelete
  10. salam,
    cantiklah mangkuk dia, mesti ada pekedai nak tiru!
    Tak sabar nak tunggu cerita ke utara!

    ReplyDelete
  11. cuma leh tgk jer tapi x leh rasa ...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails