Tuesday, September 3, 2013

Thalatha: I’m back ~ jalan-jalan tu merepek?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
03-08-2013


Saya selamat tiba semula di KL malam tadi. Hari ini kembali masuk kija. Arrrhhh!

Tapi, bila ada ‘gap’ berehat di antara waktu sibuk, bercuti sekejap itu menjadi sangat bermakna.

Saya memang kaki jalan, walaupun ada yang kata berjalan-jalan itu adalah suatu yang merepek.

Merepek?

Okeh.. anggap saja itu cakap orang yang tak dapat berjalan sama. Hahahaha!


Di bendang yang saya bayangkan sejak awal, padi menguning. Kg Darat, Changlun Kedah Darul Aman.


Lupa info. Tapi jika tak salah, itu Bukit Tamin. Indah berlatarbelakangkan awan yang bercorak bak kapas....

Ada yang rindukan saya tak? Ahaks!






 ~...HISYAM, tidak pernah sehari pun SERI BULAN tidak rindu akan kamu, tidak pernah sehari pun dia tidak teringat akan dia, dan tidak pernah sedetik pun hati untuk melupakan kamu yang cuma satu, kalaupun tidak sebagai menantu mungkin boleh sebagai pembantu...~




42 comments:

  1. AA, ssaje jenjalan ye.. tp bagus gak cam ne. lari kejap dr routine.. seronok for sure..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Of course, sangat sangat bermakna buat saya. Pasni bz kembali tapi hati sudah tenang dan fresh!

      Delete
  2. Siapalah yang kata jalan-jalan itu merepek?

    huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... anggap jer terlepas cakap.

      Delete
  3. Dah sampai Changlun pi shopping kat Bukit Kayu Hitam tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dak... tak sempat. DANOK pun tak sempat masuk wpun dah plan baekk punya. Tak sempat sebab sangkut kat rumah orang, dan ujan lebat plak petang tuh!

      Delete
  4. welcome back kak.. jauh beraya yer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balik kampung di Perak sebenarnya. Pastu ambil masa jalan-jalan juga.

      Delete
  5. sape le yg kata jenjalan tu merepek tu...adoiii haiii...lwak btul la..!
    peberet sy le pgi bejalan tu kak...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua orang suka jalan-jalan. Apalagi kalu dah plan dan bajet mencukupi. Kita geng. Suka jalan-jalan.

      Delete
  6. pheewittt rindu lah jugak.. ahks ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii amboiii.. Terimakasih la ya! Kita rindu awak jugak!

      Delete
  7. sy pon sukaaa berjalan..hihii...luas pemandangan kata org :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak jugak belanjanya. hahaha adat la tuh!

      Delete
  8. Saya pun tak pernah snap photos kat bendang walaupun kat kg banyak bendang.. Confirm jeles!! Balik nak buat jugak ar... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii ruginya orang bendang tak amik gambaq bendang.!

      Delete
  9. berjalan - jalan ni walaupun penat tapi memberi kepuasan ...

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Betoi.. Asyik hujan lebat sepanjang hiway!

      Delete
  11. wah sudah tukar header! nice la. especially ring itu. bila agaknya ada orang nak bagi saya ring ye? huhu.

    ada. ada. saya rindu akak! meh sini nak hug sket. hmm.. makin gebu nya akak. hahahaha

    ReplyDelete
  12. sapa yang cakap tu??berjalan2 la best..gila ka apa orang tu??hahah

    ReplyDelete
  13. mana ada jalan-jalan tu merepek....jalan-jalan kan best...tmbh pengalaman...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tambah kalu ada extra bajet. Laaagi la panjang langkah! uishh nak ke Penang plak pasni, dating dengan Cik Siti kita! hahahaha

      Delete
  14. ya allah cantiknyee permandangan kak !

    ReplyDelete
  15. Mada azie.. untungla dapat jalan-jalan. Saya jalan raya je ada.. haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balai raya ada.... Pilihanraya pun ada, kan? gehehehe

      Delete
  16. Assalamualaikum,
    cantik!!!!!
    Tentu lebih cantik kalau akak pakai baju kaler kontras

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Hendaknya kena pakai kaler Purple kott... amboi!

      Delete
  17. Tak mo komen pasai bendang, cuti jenjalan yg dikatakan merepek.. tapi..


    Nak komen pasai tarikh kat ateh tu... jaglag sampai sebulan ye kak?? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cehhh... nampak jer dia nooo..! Thanks sbb dapat gak kita jumpa tapi tak sempat posing plak.

      Silap tarikh daaaa...!

      Delete
  18. Tak mo komen pasai bendang, cuti jenjalan yg dikatakan merepek.. tapi..


    Nak komen pasai tarikh kat ateh tu... jaglag sampai sebulan ye kak?? :P

    ReplyDelete
  19. fuhhh.. musim bendang menguning... bestnyaa..
    da lama x blk kedah.. eh.tiberr. haha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ewahhh macam ler dia balik Kedah tu masuk bendang? hehehehe hai orang Kedah!

      Delete
  20. Hello Aziezah, I love the pics here. Well taken. Reminds me of old days of my travels to Kedah and Perlis....and often stopping to admire the beautiful scenery of padi fields.
    Or seeing a makcik fishing for ikan duri or haruan at a padi field irrigation canal.
    You looking good in pics.
    Have fun and simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama ler kita Uncle. Sentiasa terkenang zaman kecik bila masuk kampung. Ada sawah ada parit dan telaga... ikan darat dan sebagainya...

      Sentiasa simpan satu lagu dalam hati.

      Delete
  21. awan bercorak alusmitai/ cotton candy

    ReplyDelete
  22. menguning padi di sana, tak lama boleh dituai.....

    ReplyDelete
  23. Cantik gambar pemandangan bendang tu.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails