Wednesday, August 27, 2014

Majlis Raya tempat kija... lalu berakhirlah Syawal

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
27-08-2014


Lalu Syawal sudah pun berlalu. Penuh kenangan, penuh agenda makan-makan. Juga agenda bermaaf-maafan. Syukur kita masih diberi peluang nikmat bergumbira dan beriang-ria. Berikut, deretan gambar (dari ratusan pics yang ada), sekitar majlis raya tempat keja saya yang diberi tajuk majlis Riang Ria Aidilfitri. Sesi 2014. 24 Syawal yang lalu.

Kali ini berbeza dari kebiasaan, di mana majlis diadakan di siang hari, berbanding sebelum ini tradisi di malam hari dan keluarga staf dijemput sama. Kali ini hanya terhad kepada staf sahaja. (Khabarnya, majlis besar tahunan akan diadakan hujung tahun).

Yang pasti semua orang happy. Semua orang bergumbira. Dapat makan. Dapat nyanyi. Dapat main games. Dapat hadiah. Dapat gelak-gelak sorak-sorak.

Sesuai dengan konsep, Riang Ria Aidilfitri, Rapatkan hubungan ceriakan persahabatan.


Pentas simple.



Saya sempat rasa secubit. Terlalu masin buat saya. Tak menepati piawaian lidah dan tekak saya. Sori la nampaknya.


Sudut bergambar dan posing-posing.


Our Top-Gun...!






Tayang door-gift. Setiap orang staf mendapat cenderahati Raya. Powerbank smart-phone. Abaikan timbunan pinggan makan yang tidak dikemaskan katering. Macam tak cukup pelayan jer!


Pantun cik kak, pantun!




Rela dalam paksa. Saya kan pantang pegang mic!



Big Boss yang sporting!


Sebahagian staf department saya. Di Lantai Department kami, ada kira-kira 55 orang semuanya. Tag “ORANG KUAT” tu memang dah sesuai benar dah tu. Kuat gelak + kuat makan!


Ceria lah sangat!




 ~...biar pun begitu ramai warga Kampung Separuh Desa pernah bersok-sek dan bergossip — yakni tiap kali musim menuai tiba — HISYAM tidak pernah mahu tahu, SERI BULAN tidak pernah mahu peduli, tetapi Mak Utih merah telinga, Pak Utih merah mata kerana sukarnya menafikan sebuah hakikat cinta, susahnya menolak pandangan mata tua tentang rasa kasih tersimpul mati antara teruna-dara yang sudah lama dipelihara...~




19 comments:

  1. Wah2...siap ada karaoke lg tu..dh habis dh syawal kan....

    ReplyDelete
  2. Baju Azie tu warna merah ke ungu ke merah jambu ke?

    Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya nak tanya soalan sama ngan kakcik gak

      Delete
  3. Habisla dpt mic dkt akak yg gila 'copong'. Tak merasa staf lain nk test vokal.hehe

    ReplyDelete
  4. Yg tak menahan tu.." Bos Saya Baik"..hahahha
    Sasbadi ni mmg company cina ye kak? bagus betul..tetap appreciate pekerja2 nya celebrate raya..
    Sayang betul kambing golek masin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Company Cina tapi 90% staf adalah Melayu. Cara dan persekitaran kami pun lebih menjurus cara kita sehingga terasa seolah company Melayu. Bos memang semua bagus setakat ini.

      Delete
  5. beshnya dpt makan2.. ria riang ngan bos.. huhu.. sini..?? makan jugak.. riang jugak tp sebahagianya sajer.. (mat jerman jer pun yg ramai..) tak tahannya bayar sendiri.. kahkah

    terdesak nakkan makan ramai2 ngan kwn opis.. gitu

    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena bayar pun ok la jugak asal dapat makan beramai dan gather happy happy.

      Delete
  6. tinggai tulang je kambing tu.haha..mesti sedap tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depa kata sedap tapi saya tak berapa nak makan sbb agak masin.

      Delete
  7. Gambar last tu memang terbaikkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap department akan ada sesi posing posing macam tu. Masing2 buat gaya ikut kepala sendiri.

      Delete
  8. Replies
    1. Hepi sebab sepetang tu kami lepak takyah keja...

      Delete
  9. kak Azie punya senyum nampak ceria sangat..heehh..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails