Sunday, July 4, 2010

Selagi tak final...

Seharian ni cuaca mendung jer, kan? Best jer kalu dapat lepak, makan sampai kenyang pastu buuuum! tido...! Best jer, tapi tak jugak.

Petang tadi pegi antar DAK AMOI balik ke Seksyen 7, Jln Kristal. Sepanjang jalan, dah ler depa dua beranak dok sembang pasal drama bola semalam, sampai si EMAK ni bosan terus terlena sekejap. Tahu-tahu sampai depan Jakel, teruih snap pic ni. Macam kepingin jer nak pegi, padahal Jakel yg kat KL tu pun aku jarang masuk... uishhh ada hati.


On the way balik pun camtu gak, last-last si bini kena tadah telinga sebab TOKLAKI bercerita pasal bola gak. Macam-macam nama dia sebut, yang aku rasa familiar cuma si Messi dan Lambard jer, tu pun sebab muka depa berdua ni jadi model untuk iklan Maxis. Hat nama lain tu, sori berlori, tumpang sengih jer lahhh..

Takper lah, nanti kita tengok plak apa si Sotong Kurita tu nak teka sapa menang next game. Spain kah? Hehehehehe... Sapa percaya, jadi syirik tauuu.

Dalam rumah aku ramai sangat yang minat dan dok follow World Cup ni sampai sanggup berjaga sampai 4,5 pagi. Adehhhh tido lagi baik (bagi aku lerrrr yang memang kuat tido). Selagi tak selesai WC ni, selagi tu ler aku tengok ada orang yang ntah tido ntah tak. Si AMOI dah balik, nak start kuliah, kurang dah skit tapi next week dia pasti gerenti balik, sebab World Cup Final.

Ehhh tadi kalu tak kerana ujan renyai, harus dah aku dapat sebakul durian. Hehehehehe tangguh yo?



7 comments:

  1. minat bola tu takpa kak..
    masih lagi dok dalam umah..sekalipun depa tak tidoq..
    itu terlebih baik dari dok syok kebenda lain yg menjadikan depa tak ada kat umah...apatah siang dan lebih2 lagilah kalau malam2 dini hari..
    p/s-makan buah duri tu patut2 laa jgn sampai terlentang ..kenyang dan panas badan macam ulau ...haa

    ReplyDelete
  2. sama la kita azie bab nama2 pemain bola ni...

    ReplyDelete
  3. kemungkinan final minggu depan tak sempat tengok sebab berada di luar kawasan liputan...hehehehe, ada hal mustahak beb. rugi lor, 4 tahun sekali

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. walaupun ada 5 lelaki dalam rumah kakcik, nasib baiklah kakcik tak perlu menadah telinga dengo citer bola.... Ada tak ada, budak sepet je rajin bercerita dengan ayahnya.. :)

    ReplyDelete
  5. Bang LB > betul gak tu kan? So far memang anak2 tengok bola kat rumah jer.

    Ehhh makan durian biar puas bang, terlentang pun takper. hehehehe


    CKGU NORMAH > malas nak fikir nama pemain bola, kan? Ingat PELE sudah lerrrr...

    ReplyDelete
  6. EELOBOR > kena outstation? alaaa.. tapi final tu malam kan? Curi curi ler tengok kat kedai mamak mana-mana...


    KAKCIK SEROJA > depa ada geng nak sembang sesama dia. mujur ler tu.

    ReplyDelete
  7. bia la nak khatam satu macth ni... satu wc game pon tak tengok lagi ni. orang riuh-rendah kita buat deeek je

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails