Saturday, July 3, 2010

Purely Friends?

Pernah tak anda rasa begini:

terima sms 2 hari lalu, tapi tak reply. Sebab? ada 2,3 sebab antaranya takda kredit nak reply.

So, anda pun renung ler sms tu sebab berasa sedikit bersalah, dan berharap orang tu tak marah atau fikir yang bukan-bukan.

Malangnya, tetiba semasa sedang dok renung sms tu, masuk lak sms dari orang yang sama, menyebut "sombong lar tak balas sms pun". Harharharhar! Cemana dia leh tahu apa anda sedang fikir? atau dia leh nampak anda sedang renung Hanfon Cap Itik Jantan anda tuh?

Lalu tersenyum simpul lah anda, nak gelak sensorang macam tak patut lak. Pastu hati berkata, "harap-harap pasni dia call lak."

Dan betul. Memang betul. Dia betul-betul call!

Kuat betul instinct tu kan? Purely friends? Pirrrrraaaahhhh! Wuekkkk!

Hikhikhikhik! dan aku tergolek gelak sensorang jugak akhirnya.!




14 comments:

  1. Hi..hi..hi...kelakar!



    ....itu barulah betul-betul kawan punya kawan tu!

    ReplyDelete
  2. CKLAH > yg benornya, I dah berkawan dgn dia bertahun-tahun, more than 5 years dah pun..

    and yang tak leh tahan nak gelak tu, kawan I tu adalah LELAKI!

    ReplyDelete
  3. azie..
    kalau kita dah lama berkawan dan dah serasi.. macam ada 'tele-pati' antara kita dan dia... percayalah...

    ReplyDelete
  4. aku pun nak cari gak larr satu tepon cap itek jantan tuh...aku ada satu henpon itek betina..elok gak leh kawenkan..

    ReplyDelete
  5. kita lak suka call, x berapa suka sms

    ReplyDelete
  6. kuat daya telepatinya ya...

    lain kali mintak dia topup kredit secara telepati, lagi bagus top up akaun bank ....

    :)

    *jangan marah... harap dah bertambah sihat azie

    ReplyDelete
  7. Hehehe...boleh jugak cmni eh..tp pernah la dgr org kata..kalau ada masa2 kite teringat kan seseorang..means orang tu jgk sedang teringatkan kite..

    ReplyDelete
  8. Adoi laaa... citer haper le pulok ni...? Misterius sungguh...

    ReplyDelete
  9. AKAK > mula-mula nak juga gunakan ayat "telepathy" tu, tapi takut silap. Betul lah yer...


    FA > ahaa la, ada AURA, kan?

    ReplyDelete
  10. FADZIL > Itek Jantan aku tu memilih ler, kalu setakat Itik Betina yang dah tak pandai bertelur.... lupakan jerrrrr!



    EELOBOR > adakala call memang best, tapi sms jika di waktu pejabat dan kurang penting.

    ReplyDelete
  11. CIKGU NORMAH > idea yang best tuh. Hehehehe


    SITI MURNI > betul tu, setuju.

    ReplyDelete
  12. KHAYALKHAYAL > Tak nak try menulis citer yg misteri ini?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails