Monday, July 5, 2010

Sori berlori, aku tak tengok pun....

Mentor 4 Final malam tadi. Sori memang aku tak tengok semalam, wpun sepanjang program tu boleh kata tiap minggu aku tengok ler jugak.

Kebanyakan realiti show, aku lebih suka part awal-awal, masa ujibakat. Kelakar dan nampak jujur jer semua peserta.


Dari awal, setiap uji bakat seluruh negara, aku memang tengok. Dan memang bagi Mentor sehebat artis Ziana Zain, selain dari nak jadi protegenya, ramai yang mengarut, datang semata-mata nak jumpa dia. Dan ada banyak insiden sepanjang dia buat uji bakat dulu, termasuk si "pompuan" (pompuan kah dia?? sapa tau?) yang tahun lepas masuk tak lepas, tahun ni tak lepas masuk sebab umur terlebih. Kena tahan dek Pak Guard ritu, mujur dapat masuk sebab bawak macam2 hadiah untuk si Ziana Zain, idolanya itu.

Dan aku memang dah agak, orang akan undi Mentor melebihi protegenya. Dan aku agak kecewa minggu lepas, kerana si ILA anak didik Joe Flizo terkeluar kerana bagi aku dia lebih baik dari Nani. Semua mereka adalah peserta, hampir setara tapi aku tetap melihat kelebihan Ila berbanding Nani. Dan malam tadi kan telah terbukti Nani jatuh tempat ke 3? Selain itu aku juga kesian pada budak protege MUS MAY tu, apa nama dia? Lupa plak... Budak tu pun ok gak, suara unik wpun tak hebat sangat lah. But kalu banding dengan Adi?

Ya, aku tak tengok malam tadi, aku tengok sampai persembahan awal Adi jer, yang suara dia antara sampai tak sampai. Aku dah leh agak yang si Mohd akan menang. Dan aku sempat tengok "pompuan" yang sangat gilakan Ziana tu pakai baju kuning beraksi tak hengat dunia di belakang Ziana masa lagu pembukaan. Oh pleaseeee...!

Dan aku pegi tidur. Kurang terujaan. Bila dah leh agak keputusan, mata pun tak berapa segar, tidor lebih best!

Apapun tahniah kepada yang menang. Realiti show tetap realiti show. Bisnes is bisnes. And... macam biasa aku tidak pernah mengundi untuk realiti show.


~...bila tiba hari bekerja, selalu bingung nak sarapan apa, nak lunch apa...~


13 comments:

  1. Salam Azie..

    kakcik pulak selalu tengok final je. Tapi, malam tadi - tengok punya tengok, tahu2 entah siapa tolong offkan TV! :)

    ReplyDelete
  2. balik2 rumah...kita nengok yang lelaki bersuara pompuan tu...
    aiyaaaa.....

    ReplyDelete
  3. salam akak, kita pun sama ngn kak azie. minat cuma masa ujibakat jer. bila dah mula minggu yang pertama dah tak suka.

    ReplyDelete
  4. selalu tengok program macam ni sah selalunya keputusan agak tidak seimbang seperti yang diharapkan...


    p/s - entri sudah2 msk tp tak dpt nk komen...tatau pasai pa..internet sendiri kot

    ReplyDelete
  5. Salam kak Azie..

    Apa khabar?

    Saya memang tak tengok Mentor sebab dok layan cerita Korea. hihihi

    ReplyDelete
  6. acu pun minat Ila..
    frust betul Ila x dpt masuk final..

    ReplyDelete
  7. Sama la kak azie..saya pun tak tengok final semalam. walhal, ikut jugak perkembangan mentor 4 sblm ni. Frust sbb ila dah terkeluar..tau result pun sebab pagi ni dgr kat radio..huhu

    ReplyDelete
  8. KAK CIK > jangan-jangan CEPLOS yang tolong tutupkan tv takkkk? Ahaaaa!


    DrSINGA > sapa itu lelaki suara pompuan? Rasa macam ramai jer malam tu. Ahaks!

    ReplyDelete
  9. EELOBOR > masa ujibakat selalu ada peserta yang kelakar, tu yang seronok ditonton, kan?


    KAK KUJIE > saya pun selalu kena macam tu, saya rasa memang line internet kita kot.

    ReplyDelete
  10. IRIS > Salam, baik adanya. Lama tak "jumpa" IRIS. Peminat citer Korea? Waaaaa best tu.


    ACU > Hmmm.. kalu sudah berbakat, tak masuk final pun leh jadi artis juga nanti tu.

    ReplyDelete
  11. SITI MURNI > biasa ler, radio Hot.fm tu bagi promosi kaw-kaw punya lahhh..

    ReplyDelete
  12. "pompuan" yg fanatik ziana..memang lucu masa tertembung dgn dia satu waktu dulu...org kelantan tu...

    ReplyDelete
  13. Salam,
    Memalukan umat kelantan je hu hu hu

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails