Wednesday, July 7, 2010

Senasib juga aku dengan anda...

Aku ingat aku pun malas nak sebut hal ni. Memang semalam mana-mana blogger pun merungut tentang masalah komen tak dapat dipaparkan. Aku memang mencuba komen banyak blog yang aku baca sepetang semalam. Muncul macam biasa, tapi bila refresh balik komen tu sebenarnya tak muncul pun.

Ya, aku sedar sebab komen kat latest entri aku pun tak bertambah. Ada 11 komen sejak pagi hinggalah jam 6 petang semalam. So, aku terima sebagai penerima masalah yang sama.

Tapi yang tambah terkejut, pagi tadi, komen yang dah seharian muncul dari 11 orang pengomen tu bleh plak ilang pagi ni, cuma tinggal 4 pengomen baru. Adussss... Ampun yer pada sesapa yang dah mengomen tapi komen tu tak muncul lak.

Begitulah bila segalanya diatur dan dibina oleh kita yang bergelar manusia. Tiada yang sempurna. Sabar jerk lah...


Dalam email aku terima undangan ini, tapi tak terbuka hati lak nak join. Sebab sebelum ni, memang ada banyak program pun aku tak pernah join. Aku masuk jadi member sebab anak-anak sangat minat program animasi tempatan yang satu ini, so aku leh dapat berita dengan cepat sebab biasanya depa akan hantar email.


Sesapa yang juga jadi ahli, dan berminat, silalah ke majlis tersebut.

Rasa aku, yang jadi budak kembar tu sekarang dah orang lain dah, bukan lagi budak yang nama FATIHAH tu kan? Dah ganti orang lain, pun budak pompuan gak.



~...SERI BULAN, sepanjang perkhemahan penuh sejarah itu, sering tertambat mata dengan HISYAM, mengerti keadaan tetapi tidak pernah mengerti kenapa hati ditambat orang lain...~



16 comments:

  1. Memang mengong la kotak komen semalam.. Yang masuk waktu pagi semua hilang terbang entah atas pokok deghoyan mana! :(

    ReplyDelete
  2. Azie
    Masalah yg you sebut tu, semua orang alami termasuk I; tapi masalah I yg satu nih lagi runcing (kekdahnya, heheh). Sejak blog I bertukar langsir, I perasan my latest entry berjam2 baru diupdate kat sidebar kawan2. Nape ntah..

    ReplyDelete
  3. YER kak,Fatihah dah di gantikan dgn budak baru..dia berjaya masa seisi ujibakat di mana suaranya mirip upin dan ipin

    ReplyDelete
  4. memang hilang dan yang bila tengok kat blog member yang dah kita komen pon hilang... hek eleyyyy

    ReplyDelete
  5. ari ni pun masih ada berlaku gangguan komen, tapi tak de seteruk semalam

    ReplyDelete
  6. dah tukar org dah kak...
    lupa lak nama dia tapi budak pompuan dari Putrajaya...

    ReplyDelete
  7. Laaa ... iyer lah kak. Saya ingatkan Blog saya rosak ker hapa. Masa saya nak balas komen akak semalam, dia keluar, lepas tu bila tengok semula dah hilang.

    Habis saya godek semua barang, tak jugak dia okay. Rupa rupa nyer semua orang sama lah yer. Hik hik hik ...

    ReplyDelete
  8. saya terlepas bas...petang ni baru tau ada problem camni..adoiii..patut la mcm hampes je blogger semalam...

    ReplyDelete
  9. Aslmkm Azie.
    Hmmm, mmg tak best langsung! Tp cakap pun tak guna kan!
    Kak G nak minta anak tolong check la mlm ni, sbb masih ada hangovernya kot ... sampai lewat td pagi masih tak semua komen ada; tp followers, masih kejap ada kejap hilang jugak ... on off ada balik, pastu hilang lagi! :((

    ReplyDelete
  10. KAK CIK > kalu mengong biar jer lah dia duk ateh pokok deriyan lama=lama..


    SOM > I pun pernah jadi gitu. I dah post entri dah berjam, tapi baru nak appear kat blog list kawan... Takper, lama-lama ok.

    ReplyDelete
  11. KAK ZIE > ahaa... budak tu berjaya dalam ujibakat. Agaknya pompuan jer yg sesuai untuk jadi suara Upin Ipin yer.


    CEMOMOI > dah ok dah. Komen tu dah kuar balik dah.

    ReplyDelete
  12. EELOBOR > harap-harap masalah tu tak berpanjangan.


    ACU > aha yer. Haritu Kak Azie dengar kat radio budak pompuan tu jadi tamu, tapi tak ingat nama dia.

    ReplyDelete
  13. ACIK > semua orang pun camtu. Tapi Kak Azie komen jugak, dgn harapan komen tu akan kuar jugak.


    SITI > terlepas bas, naik jer bas belakang. :)

    ReplyDelete
  14. KAK G > Saya rasa hari ni macam dah ok skit...

    ReplyDelete
  15. Lorr... ye ke? Vic baru tau arini. Kebetulan masa tu vic mmg peruntukkan masa 1/2 jam je untuk blog visiting - tiba2 semua yg vic komen tak appear. Punya la bengang sambil menyalahkan line internet.

    ReplyDelete
  16. tu pasal aku lari guna blog sendiri, puas hati kalau down pun sendiri yg buat he he

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails