Wednesday, June 19, 2013

Mee Bandung: cuma demam bukan mengandung

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
19-06-2013


Hari: Rabu
Masa: Pagi, baru balik dari klinik panel
Lokasi: Rumah sendiri, bukan kompleks shopping-shopping
Mode: demam
MC dapat sehari
Perasaan: risau sebab kerja menimbun kat opis


Mee Bandung (yang tak boleh dapat kat Bandung) ni saya order untuk lunch suatu hari tu. Masa hilang mood nak masak untuk bekal.

Satu hal nak share: saya pernah sebut saya susah nak dapat sakit sebab saya rajin makan pil Vitamin C (tempah khas dari kawan doktor saya, takda jual di kedai) untuk elak selsema or demam ringan (selain nak cantik kulit, kunun...!). Tapi TUHAN tu Maha Mendengar. Saya takbur sangat... nahhh hari ini demam terus..! Insaf wey.






 ~...melihat berdedai orang datang singgah lalu berimpun di ambin Teratak Nyatuh kemudian terhidu bau kemenyan diasap bagai diperun, HISYAM segera mengerti seorang pawang sedang datang, lalu dia hanya mampu menggeleng lalu memusing arah ke lawang dapur mencari SERI BULAN untuk berkongsi resah dan gelisah sehingga lupa bertanya siapa yang sakit, siapa yang bangkit...~




25 comments:

  1. sedappp nyerr.... bergerak2 halkum saya telan air liur hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii sampai macam tuh sekali? hahaha kesian. Sori yaaaa

      Delete
  2. Malam ni ank masak mee bandung la..
    Semoga cepat sembuh kak azie..l

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah hebat. Kak Azie memang langsung tak pandai masak Mee Bandung!

      Delete
  3. adoi..terus teringin mee bandung pulak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan di malam hari memang sedap Ujie...!

      Delete
  4. Replies
    1. Bagi saya Air Bandung sesuai dengan nasi kot. Kalu dengan jenis mee berkuah camnih, saya suka air yang takda lemak krim, such as Teh O Ais Limau... wahhh enak nya.

      Delete
  5. Replies
    1. Aaminnn... dah kebah sikit. Esok kena pegi keja la jugak.

      Delete
  6. sedapnya mee bandung... terbaekk ooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang terbaek, cuma sayur sawi sangat kurang.

      Delete
  7. Tajuk tak boleh blah ka Kak Azie...hahhaaaa...

    Agak2 kalau mengandung apa jadik...larikkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau mengandung, ye jadi anak.
      Jangan lari, jatuh nanti. Jalan perlahan-lahan.
      Kalau nak lari juga pandang bawah. Elak apa yang patut.

      Delete
  8. mi bandung cam Nampak menarikjer...
    gituler kalau nak demamtu nak sampai nak laripun tak boleh....
    syukur kerana demam kita sedar gak...

    ReplyDelete
  9. Haih! Sedapnye tgl mi bandung tu. Skg mcm ne kak? Ade baik tak?

    ReplyDelete
  10. cepat sembuh ye.. hehehe.. kadang bukan nak sombong tapi mulut takde insurans ni..

    adehh mee bandung tu.. lapor terus perut cikda nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang bukan sombong, bukan mulut tak de insuran, tapi sebab kita kadang kala alpa. Syaitan dan iblis kan sentiasa perhati ruang-ruang zarah dan roma kita, asal alpa dan lepa aje, haa mula la depa menyelinap masuk. Jadi kena jaga semua anggota badan kita, bermula dengan seketul daging yang sangat paramount, iaitu..?

      H.A.T.I.

      Delete
  11. terliur nye! saya dah la tgh puasa..uhhuuuhu

    ReplyDelete
  12. tajuk bunyi macam pantun..hehehe..

    ReplyDelete
  13. Sedapnya mee bandung...

    Kak Zai pun mengamalkan vitamin C.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum,
    cepat sihat ya...demampun penting j uga utk kita rehat kan, sepanjang tahun sihat pun tak best ;)

    ReplyDelete
  15. semoga cepat sembuh . Allah tak memilih bila Dia nak turunkan musibah ...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails