Monday, June 10, 2013

Bila dah jauh rasa rindu. Adat lah tu, kan?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Ahad
09-06-2013


Musim cuti skulah dah berhujung. Terasa sangat cepat masa berlalu. Cuti skulah yang ala kadar saja. Sebab saya tak boleh bercuti lalu agenda jalan-jalan hanya kawasan sekitar, dan di hujung minggu saja.

Sabtuday lepas, after work (yea... saya kerja dan juga OT setiap Sabtu skang nih) saya menyertai anak-anak dara saya jenjalan di kompleks yang sepelaung dari tempat kerja lama saya.

Saya ajak masuk Black Canyon. Ini menjadi kali kedua saya masuk. Sedangkan dulu saya kerja area sini selama 3 tahun, dan sepanjang tempoh itu saya cuma masuk baru sekali padahal hampir tiap hari melintas di situ. Bila dah berpisah dan pindah tempat kerja jauh, terasa rindu pula nak masuk melepak di situ.

Strawberry Delight untuk CHAK (share with me), dan yang putih tu pilihan IKA. Jus nenas + coconus shake.


Pad Thai (Thai Style Fried Noodle with Prawn) pilihan IKA. Pilihan yang tepat, sebab memang sedap! Saya dah pernah mencuba Fettuccini Chicken Green Curry sebelum ini (no bad). Kali ini saya pilih Spicy Stir-fried Fettuccini with Seafood and Hot Basil. Sedap juga. Alia pilih Nasi Goreng. Portion banyak, tapi tak berapa sedap. Tak cukup rasa.

 CHAK pilih menu ayam goreng. Dah paberet. Ayam Goreng with bread crumbs.

Satu-satunya yang saya rekmen ialah The Golden Purse nih. Memang sedap. Macam popia bulat, diikat dengan daun kucai, digoreng garing. Inti daging. Yang ini paling sedap!


Last, puan tapak. Yang letih tapi happy. Abaikan jerawat yang baru nak muncul tuh. Mencik...!

*****

Selingan:
Menjawab soklan seorang pembaca di entri lama saya “Korea: Naminara Island selepas 11 tahun Winter Sonata” >


Boleh berhubung terus dengan Zulaika di email: jericle@hotmail.com





 ~...bila sudah beberapa hari HISYAM tidak lagi melintas merentas laman Teratak Nyatuh dan Mak Utih semakin bimbang tiada siapa menghabiskan kopi nan seteko nya saban petang, Pak Utih mula risau akan rajuk si bujang teruna tetapi SERI BULAN mula sedar ada konfrontasi akan bermula, ada gossip mula meliar dan ada pukat akan mula dipasang di pergentingan...~




28 comments:

  1. Wah, jalan ngn anak2 dara lebih kurang macam mak saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bebudak saya ni, kalu berjalan memang nak dengan saya jer. Kali tidak memang tak kuar!

      Delete
  2. Assalamualaikum,
    Nak email zulaika jugak lah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie baru saja dapat email tu siang tadi. Elok jika dapat contact dia. Zulaikha akan uruskan jika kita nak jalan-jalan ke sana. Grup dia pun ramai boleh saling tolong menolong.

      Kita cuma perlu bayar ground package pada Zulaikha, dia akan ejas siapa (student) yang akan jadi guide sepanjang di Seoul.

      Delete
  3. seronoknya kak...makan2..jalan2..shoppenk shoppenk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok la tapi duit yang tak seronok. Hahaha mujur anak yang menaja.

      Delete
  4. Akak, which one is you? Gambar puan tapak or siapa kah gerangan si ayu di header itu?

    p.s: Cari juga mana jerawat nak timbul tu, tak nampak ponn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh puan tapak yg tudung PURPLE tu dengan yang di header, lain kah? Sama kannnn....?

      Delete
    2. Eh sama kah? Puan di header lagi comel la and mesra alam. Hehehe..

      Delete
  5. Betul tu kak..kalau dekat tak peduli, tapi kalau dh jauh ni mula lah rindu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adatlah tu, so kalu nak merindu sesuatu kena la duduk jauh jauh!

      Delete
  6. aduhh tergoda tengok foodies kak azie tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan di kedai memang nampak best dalam gambar. Tapi tak semua tu sedap.

      Delete
  7. mana jerawatnya Azie... tak nampak pun... ke saya yang rabun hihihiii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... kena renung dekat dekat kot. hahaha!

      Delete
  8. Tiada apa yang paling membahagiakan selain dari dapat bersama anak2 bukan jauh atau dekatnya kita bawak depa berjalan tp kualiti masa dengan depa tu yg penting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju sangat. Orang anak ramai macam tu laaa...

      Delete
  9. Tak nampak pun jerawat.. nampak comei ja... macam kurus sikit .. penat sangat kat tempat baru ka?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurus? Kurus? Alahai... kamera tikam saya tu berjaya memperdayakan mata MakChaq!

      Delete
  10. Tak nampak jerawat pon...mata kita nampak makanan sedap2 jer..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh gambar makanan tu berjaya mengalih perhatian! hehehe

      Delete
    2. Weleh weleh.......sronok nye.....blh ikut makan tk.......gkgkgkkgkgk

      Delete
    3. Weleh weleh.......sronok nye.....blh ikut makan tk.......gkgkgkkgkgk

      Delete
    4. Weleh weleh.......sronok nye.....blh ikut makan tk.......gkgkgkkgkgk

      Delete
  11. gituler adat duniakan.. dekat tak terasa sangat dah jauh baruler rindukan .. mencik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh rindu tapi mencik? Bahaya tu...

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails