Thursday, November 5, 2009

Jom sesama gelak...

Aku jumpa yang ini dalam email, layan jerrr...

Seorang mamat yang gemuk masuk ke fitness center utk menguruskan badan.. seorg lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi, “Kami menawarkan 2 program disini... RM 50 utk versi ‘biasa’ dan RM100 utk versi ‘cepat’.”

Mamat tu pon berkata, “Saya ingat yang biasa lah sebab saya ni baru nak try kuruskan badan.”

“Ok, encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana,” jawab penjaga kaunter.

Mamat tadi pun masuk la ke bilik itu dan menutupnya. Selang 2 minit kemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke dalam bilik itu. dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga menyebabkan mamat tu tak senang duduk, berpeluh.

Perempuan tadi berkata, “Kalu tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat apa saja dgn saya... hikhikhikk!.” dan dia terus berlari dalam bilik itu. Mamat tadi pun kejar la.. kejar punya kejar samapai 10 minit pun tak dapat lagi. Tapi mamat tu kejar lagi sampai terjatuh terjelepok lalu pengsan.

Apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati beratnya dah turun 3 kg. “Wow..! memang senang nak turun berat badan, memang berbaloi aku bayar RM50 tadi.” katanya seorang diri.

Keesokkan harinya dia datang semula ke tempat tersebut. Dia ditegur oleh pemuda di kaunter. Setelah diberi penerangan seperti semalam, Mamat tadi memilih untuk mencuba versi ‘cepat’ pula.

“Baiklah, encik masuk bilik no. 6 di situ ya..” kata penjaga kaunter.

Setelah beberapa minit di dalam bilik itu, datanglah seorang body builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakaiannya. Body builder itu berkata, “Saya akan kejar kamu dalam bilik ini, dan kalu saya dapat...... hehhehheee!”



12 comments:

  1. Hehehehe lawak ler email yang kak AA dapat nih.

    ReplyDelete
  2. lawak.. lawak.. ilang rasa ngantuk..

    ReplyDelete
  3. Jangan dok bayang yang bukan-bukan plak tauuu.. tapi memang yang bukan-bukan tu ler yg berlaku kot..Ahaks! hahahaha!

    ReplyDelete
  4. Kalau mamat tu memang jenis satu spesis selera macam body builder tu camne?

    ReplyDelete
  5. KHAYALKHAYAL... BRO, bleh tak U fikir sendirik? I pun risau gak nih.. hahahah...

    ReplyDelete
  6. ermmm..ingat ke ape tadi :p

    mmg otak kuning betul aku ni...hiks :D

    mmg lawak giler :)

    ReplyDelete
  7. PURPLE? cenggitu ekkk? hahahahahaa..!

    ReplyDelete
  8. salam kak azie, dulu pernah datang tapi tak bagi salam, hehehe.. sorry. Sekarang dah bagi salam dah, nak masuk rumah pulak, boleh ker? hehe..

    dulu pernah dapat email ni, masa tu pun pk kuning gak mula2...hehehe..lawak kan...

    p/s, yang masuk kena bagi password tu tak nak invite ker? hehehe, sori, gurau2 jer

    ReplyDelete
  9. Thanks ROSE...

    nak masuk rumah kalu, kene bawak pengeras lak..hahahha...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails