Wednesday, November 25, 2009

Salam Aidil Adha

Selamat menyambut Aidil Adha kepada semua. Selamat bercuti juga bagi yang akan bercuti.


Aku mula bercuti esok. Ambik cuti 3 hari, dapat 6 hari. Yesss...!

Beraya di KL jer dengan keluarga dan keluarga mertua. Lepas tu baru bertolak ke utara. Bercuti (IKA masih exam, dia tak ikut laaa...)

Nak berkongsi sedikit perasaan yang melanda pagi tadi.

Kerana sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan, TOKLAKIKU tak dapat nak hantar IKA pi sekolah pagi tadi. So, dia pegi sendiri naik teksi dan aku pergi keja naik bas.

Masa aku kuar pagi, tetiba jer rasa tak sedap hati. Cepat-cepat call IKA. (dia memang berani jer bawak hp ke sekolah, tapi so far lum pernah tertangkap lagi laaa). Tak berjawab pun. 3x. Senyap. Sms tanya, “dah sampai skulah, belum?” No reply.

Dalam bas, call lagi sampai 99 kali (tipu jerrr....). Ada ler dalam 15 kali kot, baru dia jawab. “Ika dah dekat kelas ni..” Lega. Dia selamat sampai.

Aku risau, sebab naluri aku kadang-kadang menakutkan aku.

Ni entri terakhir sebelum pi bercuti kot... No specific plan nak masak apa raya ni. Macam biasa jer kot...


*~...Dodol yang dijanjikan ditunda ke malam ini, sebab semalam aku takda di rumah, pegi dinner di Zenith Restaurant di Desa Petaling...~


Myspace Text - http://www.glitterwordslive.com

15 comments:

  1. Salam Aidil Adha Azie..

    kakcik pun raya kat Taman Kencana je.. x nak jemput ke rumah ke?? :) Bercuti ke utara tu ke mana? nak ikut boleh? :)

    ReplyDelete
  2. Ibu instinct dia memang kuat. Contohnya ibu saya, kalau saya tgh susah hati sangat, dia mesti call tanya khabar. Power betul IBU ni.

    ReplyDelete
  3. salam aidil adha buat kak azie sekeluarga.

    ReplyDelete
  4. Terimakasih semuaaa...

    Kak CIK... Taman Kencana? uishhh macam dekat jerr.. Azie dok tang area Pandan jerrr..

    Bercuti sangat tu tidakler, sbb IKA tak leh ikut. Ada kawan nak kawin hujung minggu ni, nak pegi (family dia baik dengan saya, tu yang seronok nak pegi tu). Sambil tu berjalan ke area sana..

    Terimakasih AZRUL. Beraya di mana?

    ReplyDelete
  5. EELOBOR.. Selamat Hari Raya jua buat awak...

    ReplyDelete
  6. slm aidiladha azie.. :)

    combi balik utara nak carik durian nih.ade lagi tak durian kat sana arr??

    aduiii tolong jgn jawap dah abis mesti aku sedeh :(

    ReplyDelete
  7. salam.. sy tak tau ngape 2 3 hari ni blog akak tak le buka kat rumah, buka orang lain punya elok jer laju buka. Try buka dr blog org lain pn x le, ni nasib baik try2 bole.. alahai, rindu kat akak, ni kire sedih takle bukak, nasib baik mlm ni ok....

    Apa2 pn , selamat hr raya, maaf zahir batin, terlebih terkurang dlm pergaulan, mohon dimaafkan...

    ReplyDelete
  8. lupa nak cakap, ry tahun ni kat perak, kg hband...

    ReplyDelete
  9. Hi VIC Diana >> memng benar, naluri ibu memang begitu, ada jalinan yg sungguh kuat.. Tapi pada Kak AA, Diana ni macam lebih rapat dgn Abah..ek?

    COMBI >> balik Penang ka? alaaaa.. saya dok nak pi belah sana la jugak 2,3 hari ni.. tapi tak sampai Penang kot. Tang Kangaq dan seluruh Perlis. Tak sabaq nih, nak pekena Laksa Kola...

    ReplyDelete
  10. ROS >> tak leh masuk rumah? uikk sian nyerrr.. tapi kannn seronok lak baca ada orang rindu kat kiter... > ni ayat perahsantan AA, jangan baca.. hhaha

    kadang2 rumah Kak AA ni memang gini, adakala ensel pintu tu macam berkarat skit, sekali sekala macam ketat, kalu ROS bleh masuk ikut tingkap, masuk lerrr... (tapi jangan lupa pasang balik tingkap tu).

    Selamat menyambut Aidil Adha to ROS dn keluarga..

    Kampung hubby tu di Perak tang mana? Kak AA kampung di Parit Buntaq nunnnn...:D

    ReplyDelete
  11. COMBI >> durian skang ni dah tak ikut musim, memanjang jo ado.

    kalu kat utara nun, durian Siam harus adaaa.. wuaaaa AA pun sangat crazy kan durian...! (ada ek ayat "crazykan"?) :D

    ReplyDelete
  12. salam raya Aidil Adha,
    memang naluri, naluri saya pun sam.

    ReplyDelete
  13. Selamat semuanya..seoga selamat pi dan balik..

    ReplyDelete
  14. kak azie,kami sekarang kat kuale kangso, baru je kj smpai

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails