Wednesday, November 11, 2009

"Awak suka bila awak rasa suka jer..."

Semua orang pandai merasa cemburu kan? Tipu la kalu tak ada langsung rasa cemburu. Samada cemburu banyak, cemburu sikit, cemburu buta atau cemburu celik..

Aku dah lama simpan perkara ini dalam kepala, sebelum ni tak terfikir pun nak tulis atau nak luahkan, sebab nak menjaga perasaan kawan dan sebelum ni aku rasa tak penting. Tetapi setelah membaca kisah suami 81 tahun yang tikam isteri hingga mati, aku terfikir... Cemburu itu biar bertempat..biar di tempat yang betul bukan cemburu mengada yang...annoying..!

Sebulan lalu, aku terima ayat ini thru sms, “Saya tersinggung dengan awak. Awak hanya rasa suka bila awak rasa suka jer..” Ehh apa ni??

Perkara pertama mestilah minta MAAF. Patut ler beberapa sms sebelum itu tidak berbalas. Aku sangka sibuk sangat ler kawan aku tu, sampai tak sempat tengok hp. Biasanya jika dia kena duty di area tempat kerja aku, dia akan contact samada kami leh sarapan bersama or lunch together...

Tidak berjawab pun. Cukup la tanya sekali jer kan? Apa yang aku buat sampai tersinggung terhadap seorang kawan biasa? Hingga hari ini aku tidak tahu dan tidak terbuka untuk bertanya lagi. Yang pasti, aku memang bukan jenis romantik bukan jenis suka layan-layan hal sentimental macam ni, and aku rasa tak penting pun untuk aku fikirkan. Since aku dah minta MAAF, aku tidak rasa aku patut menanggung rasa bersalah. Boleh ker camni ek? hmmmm....

Yang buat aku lebih “keras lagi buat derkkk” adalah kerana kawan aku tu lelaki... Oh pleaseeee... lelaki jenis apa yang sangat ambil hati dalam persahabatan nih... ?


Myspace Text - http://www.glitterwordslive.com

15 comments:

  1. salam kak azie, siapa jejaka tu yek? hehehe jeng je jeng

    susah kan layan org merajuk ni kan? Agaknya mcm tu la org pk bila melayan kita merajuk kan, muahahaha...

    ReplyDelete
  2. Salam Rose..
    hensem tak hensem tak jadi soal..lebih baik berkawan dgn orang yg tak berapa hensem (marah laa kengkawan aku bila baca komen ni nanti...) sebab kalu hensem sangat ramai peminat susah nak berurusan..pastu dia perahsantan...:D

    merajuk ni kalu kena pada gaya dan tempat, ok jer..tapi kalu majuk pada benda2 remeh,.. heee macam pompuan aarrr. SORI berLORI, saya takda masa aarr nak pujuk.. >> heee angkuhnyer ayat akuuu...auwwww..

    ReplyDelete
  3. ooh mesti kawan itu berumur 82 tahun kan..

    hahh lelaki.

    nada ayat bagaikan susunan penulisnya, seorang yang belum bersuami.


    qah qah qah...

    ReplyDelete
  4. BRO ZEQZEQ... qah..! qah..! qah..!

    Kalu kawan saya seorang lelaki yang belum berkahwin atau penulisnya seorang yang belum bersuami, kisah ni tak masuk sini.. tapi masuk web yang lebih ramai pengikutnya.. hahahahahaha...

    ReplyDelete
  5. dari telekkan aku..mamat ni mesti 'centa' kat hang pasai tu dia majuk sakan..ermmm ade secret admirer rupanye :)

    ReplyDelete
  6. Waaaaaa... ECHAH COMBI...

    harus gak kena setuju dengan firasat COMBI tu, sbb tu ler cheq buat derkkk jerrr.. nak cari nahasss?

    Orang kata, ndak seribu daya.. cewaaahhhh ni ayat mencabar nih..:D

    ReplyDelete
  7. Echah,

    fuyoo maju zaman kemajuan,, centa 5 segi ker

    ReplyDelete
  8. Sure ke lelaki tu? U sure or not...? U checked already aaa...? Siapakah dia yang mencemar reputasi spesis beta ni?

    ReplyDelete
  9. KHAYAL2.. relax BRO... anggap jer ini fairy tales..hahahaha...!

    ReplyDelete
  10. COMbi,
    bila terlalu ramai secret, normal kita tak perlu pujuk, satu terbang 5 yang datang kan??

    ReplyDelete
  11. Sindrom merajuk sebenarnya dek kerana HORMON yg dah berkurang, merajuk tak nak masuk KGMMS, merajuk keluar KLFM, merajuk tak nak mandi,oppss,

    merajuk mencari pengaruh, agak malu bila kena JILAT BALIK ayat merajuk itu.

    ReplyDelete
  12. Setuju dgn ZEQ ZEQ buat pertama kalinya... uishhh malu kan..memang malu bila kena telan apa yang telah diluah masa tengah marah..

    lain kali kalu nak mengata, cukup la mengata dulang sahaja, jangan mengata serpih..hahahha

    ReplyDelete
  13. lelaki itu memburu masa susah, masa berkawan nak minta tolong jer, masa nak minta doa, nak kenduri jemput ..

    tapi berkawan, masa senang nak yang sekepala sekapal, sejiwa sekampung..huhuuukk ada juga specis gitu.

    ReplyDelete
  14. Lelaki kuat merajuk? Mmmm setuju la dengan cara kak Zie kita ni...buat dakkkk je. Kalau skali skala je majuk dengan isu yang memang patut merajuk, bolehlah nak pujuk pun. Kalau 30 juta kali dlm sehari dia majuk dengan isu terlupa nak senyum kat dia...tak payah lerr buang masa. manyak lagi keja lain nak dibuat kan? hu hu hu...ni ZZ mesti kutuk aku kaw2 punya pas ni ;)

    ReplyDelete
  15. ZZ tak main kutuk-kutuk tapi dia punya lastik, berdesing jugak aaarrr... jaga ler ko ANYSSS... heheheeh

    *dok tunggu bila ler ZZ nak majuk lak...hmmmm

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails