Thursday, August 30, 2012

Syawal Day 12: Nak marah pun ada...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis
29-03-2012



Tak sabar nak cuti lagi 3 hari esok. Heeeee..!

Bukan nak ke mana sangat pun, tapi cadangnya nak lepak di Jinjang la 2,3 hari. Then Sunday, akan uruskan si AMOI pindah masuk rumah sewa di Puncak Damansara Kondo sinun (yang kononnya Aaron Aziz pun tinggal sana jugak).

Rumah Terbuka memang semakin ‘lebat dan rancak’ di sana sini. Jangan sampai ada baju dah tak muat nanti. Atau ikut macam aku, buat baju semua besarrrRRR... so tiada masalah untuk makan berpinggan-pinggan.

Cerita lain:
Nak marah pun ada. Seorang kawan lama contact balik. Okeh, tiada isu tiada agenda tersembunyi. Semua kawan sama pada aku. Ada masa, respons. Jika busy, tunggulah sejam dua kemudian aku pasti reply. Ada orang faham, bila kita senyap makna kata kita sedang “stucked” dengan lain perkara. So just wait. Bukan melulu ikut emosi bagi kata putus ‘bye’ then bila kita reply taknak jawab. Ok, taknak paksa. Tapi bila sampai ke tahap tutup akaun FB, aku jadi tak faham. I don’t get it! Adakah buka akaun FB semata-mata nak chat? Aduhai...

*****

Masih ingat pasal entri Samperit dan Tepung Kelawar hari tu? AA dah jumpa dah tin Tepung Kelawar yang kaler oren tuh (tepung jagung sebenarnya bukan tepung kastard):


Inilah Tepung Kelawar yang kami sebut masa kecik-kecik dulu.
Tetap macam dulu-dulu jugak!



SELAMAT BERCUTI dan SELAMAT MENYAMBUT MERDEKA Everyone!!





~...HISYAM tidak pernah menyebut dia cemburu atau tidak suka apabila ada sorang dua spesis WAHAB cuba masuk line, cuba potong barisan serta cuba panjat tingkap (again?) bilik SERI BULAN, tetapi dia pernah kata andai mata rabunnya ternampak atau tangan gagahnya dapat mencekak, dia pasti tidak akan melepaskan sehingga ada rayuan yang rawan...~



 








16 comments:

  1. sampai tutup account?? berat tu..

    ReplyDelete
  2. memang betul kak azie, kadang orng ni buat perangai dia harap kita boleh interpret otak dia..cuba gak interpret tapi salahh.. huhuu..

    nak marah, cakap pebendanya.. jaganlah bagi signal2 camtu, pastu harap orang interpret.. tak sukaaa.. hee..

    ehh, terluah perasaan lakk..

    ReplyDelete
  3. Ada sorg kwn buang saya sbb saya sokmo bizi dn jrg kol dia sdgkn dlm hati tak penah lupakan dia. pastu dia suruh saya tlg skodeng org tu org ni saya tak mau terus dia ckp saya tak ambek berat tntg dia .. pastu dia terus remove saya dari FB. Saya sedih sbb dia kwn lama tapi tak pe lah .. dah org tak sudi .. nk buat mcmana. kita tak blh paksa org, kan.

    ReplyDelete
  4. As salam Kak AA,

    Orang mcm ni kan biasanya ada masalah 'inferior complex' huhuu... masalah kecelaruan peribadi yg kompleks... biasanya mereka ni cuba mencari perhatian org lain utk menutup kelemahan diri sendiri... kesian sbnrnya dgn manusia2 sebegini... Doa byk2 kak semoga kita jumpa dgn org yg baik2 setiap hari :))

    ReplyDelete
  5. Kwn2 lama neh dlu perangai lain, now lain. Kalo sakitkan hati mmg geram sgt2..

    ReplyDelete
  6. Kawan2 yang baik adalah kawan2 yang memahami...cewahhh...

    Kak Azie...Ahad 2hb mesorat Rumah Terbuka AP.com kat rumah Ismail Baharilah. Ada jemputan?

    ReplyDelete
  7. hehhehehe..be cool akak..selamat menyambut hari kebangsaan ke 55tahun akak

    ReplyDelete
  8. tu le rahsia semperit yang sedap...~

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum,
    Dah dia kata "bye..." bye kan ajelah!

    tak rugipun hilang sorang yg mcm tu...ramai lagi yg sporting. Ingat kita dok melangut tunggu dia je ke sampai x buat keja lain hu hu hu hu

    ReplyDelete
  10. wahhh rahsia semperit ek....

    np dia ttp acc? sampai camtu skali?

    ReplyDelete
  11. laa pulak...dah sentap kenapa dia tu..haih..macam2 perangai orang kan....

    tepung rama-rama kan....yang orang guna buat semperit...eh..betul tak..?ingat-ingat lupa....

    ReplyDelete
  12. tutup account???
    iskh...teruk nye

    ReplyDelete
  13. Sensitif betul yea... kadang2 penatlah asyik nak jaga hati orangkan... rasionalah sikit, betul tak?
    Baru perasan ada gambar kelawar kat luar tin tu... memang sama jae dari dulu.

    ReplyDelete
  14. Kat mana tepung ni? Dah susah nk nmpk
    Kt kedai....

    ReplyDelete
  15. Kat mana tepung ni? Dah susah nk nmpk
    Kt kedai....

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails