Friday, August 31, 2012

Syawal Day 13: Bersiaran dari Jinjang di hari Merdeka ~ memburu buahtangan dari Bangkok...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
31-08-2012
JumAAt


Kita cuti Merdeka. Aku tersangka hari ini adalah Sabtu, rupanya baru JumAAt.

Aku nyaris batal plan asal untuk lepak sehari dua di Jinjang, sebab pagi aku berkejar ke pasar sediakan pelbagai keperluan untuk rumah juga untuk kenduri minggu depan.

Tapi bila MyAdikBongsu agak sibuk di tempat kerja (malam Merdeka) sehingga terlalu singkat masa untuk berada di rumah, so aku sangat berbesar hati apabila akhirnya aku dapat juga lepak di Jinjang bersekali menemani MyBONDA yang tinggal sendirian sepanjang cuti Merdeka ini.

Antara sebab lain juga, adalah sebab aku tak sabar nak tengok apa yang MyAdikBongsu beli untuk aku semasa dia bercuti @ balik kampung di Bangkok minggu lepas.

Aku sebenarnya dah lama berkenan dengan backpack yang dia selalu pakai bawak pergi kerja. Leather youuu..!

Jom tayang apa yang aku dapat:


Backpack juga, tapi dia tak dapat cari yang exactly macam his one... Tapi dapat yang ini pun kira dah melompat sakan dah...!

Selain itu:


Kasut kuning tu untuk orang lain, tapi takda sapa pun yang muat. So I guess IKA boleh. Perfume Dolce & Gabbana tu sample, tapi sebab ianya original, tentulah worth it, kan? Beg itu sebenarya, dia belikan untuk MyBONDA, tapi MyBONDA sedekah kasi aku, sebab dia kata beg tu lebih sesuai dengan aku. Yeahhh aku memang minat juga dengan sling bag...>> Melompat lagi...!!

Selain itu lagi:


Kemeja coklat tu untuk anak aku. Sunglass jenama Rudy Project yang original tu dia punya. Davidoff dan Lacoste tu pun original tapi kerana dijual atas nama "tester" so dia dapat semurah RM20 only each. Murah giler!

Ada banyak lagi yang dia beli untuk diri sendiri, maklum dia mahir berbahasa Thailand so soal nak tawar-menawar memang tak jadi masalah langsung.

Kerana dia bershopping pada time harga borong (tengah malam) sebab itu boleh dapat harga yang murah kerana jika siang hari, harga akan menjadi 3,4 kali ganda.

Thanks, Bro! I love U.

Tu yang buat aku teruja sangat nak jugak pegi shopping di Bangkok nih. Aduhaiii jommm sapa nak ikut aku pegi jalan-jalan ke Bangkok?

Jika ada masa dan rezeki nanti, harus aku nak ikut MyAdikBongsu balik sana untuk melihat sendiri budaya orang Siam.



~...suatu ketika dulu, HISYAM keluar berburu tanpa guru tanpa surat rindu akhirnya pulang dengan tangan kosong lalu bukan setakat SERI BULAN menarik muka menolak muncung, Mak Utih yang berangan daging manis pelanduk liar juga mula pandai mencebir bibir...~


 








24 comments:

  1. Assalamualaikum,
    Amboiiiiii! sakan!

    Buah mangga ada tak?

    ReplyDelete
  2. Buah mangga kalu ada pun, pulut tanak nyer pulak takda orang yang rajin nak buat. heheheh so kira takda lah...

    ReplyDelete
  3. waahh bestnyee!sana mmg murah2 barang dia kan..=)

    ReplyDelete
  4. KALAM HATI:
    Memang giler dengar dia citer. Murah sangat, dan kerana dia pun tahu mana tempat yang murah lagi la berbaloi.


    KAKCIK:
    Dia beli untuk diri sendiri jer sampai 1 luggage..!
    Saya kira bertuah sket, sebab saya sampai dulu, so saya dapat banyak skit. hehehe

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Morahhhhh tuuuuuu! Jeles!

    Ni kalau ada yang pi ni memang syok la kirim2..hajat hati memang nak pi sendiri, shopping dan tengok tempat orang...tapi dengan banyak nya kekangan...kirim pun jadi lah. Untung kak azie....rezeki tu!

    ReplyDelete
  8. Wah...dah tunggu awal2 lagi yer...tak aci ni...hehehe

    sorry comment deleted tu...sebab pc tengah poyo

    ReplyDelete
  9. SITI
    MURNI:
    Memang morah giler. Dengar citer je dah terlior nak pi. Kalu ada rezeki,
    memang nak jer pegi borong sendiri.


    FARID:
    Tunggu awal tak juga sbb dia balik Senin lepas. Dah ada orang lain dah
    ambik bahagian masing-masing dah, tp sbb I dah booked nak beg, so tak
    berebut dgn orang lain laa...

    ReplyDelete
  10. As salam Kak Zie,

    Backpack tu cute! Kalau saya pakai terus terasa muda remaja! :)

    ReplyDelete
  11. MARYA:
    Awak
    yg sedia muda memang terus jadi muda remaja. Kak Azie kalu pakai boleh
    jadi muda sikit laa.
    Sejak dulu Kak Azie memang suka backpack macam tu sebab rasa lebih mudah
    dan selamat. Kes ragut banyak berlaku, so takut nak bawak handbag pegi
    keja.

    ReplyDelete
  12. Azie..
    Untungnya ada adik/saudara yg boleh berbahasa thai....
    Jika menyopping disana byk kelebihannya....
    (ini yg buat nak suruh qeeb mahir bahasa korea ni...)

    ReplyDelete
  13. alhamdulillahh
    cantiknyaaaaaaaaaaaaa
    memang nampak mudee ;))

    ReplyDelete
  14. AKAK:
    Haa elok juga soroh Qeeb ambik bahasa Korea as a second language. Senang
    nak faham dan gelak-gelak tengok siri Running Man tuh..!


    IEDA:
    Beg tu jer yang nampak mude... heh heh heh

    ReplyDelete
  15. Salam,
    Kasut kuning denan reben besar tu ccanntikk! Beg leather tu pun menarikkkk! Bangkok mari ke?:)

    ReplyDelete
  16. Semoga tertunai hajat shopping di Bangkok tu. Masa baliknya itu nanti, bolehlah jadi pembawa buah tangan pula. Kena mula lebihkan simpanan bulanan dari sekarang, azieazah!

    ReplyDelete
  17. macam2 dapat... meriah nya...

    ReplyDelete
  18. LADY
    WINDSOR:
    Yup kasut tu sangat comel. Beg itu bukan leather tu, campuran saja. Yup,
    Bangkok mari.


    TEMUK:
    Bang Temuk, memang nak kena menabung awal sebelum nak pegi bercuti.
    Maklum orang kurang berasa-ada ni, kena simpan baru merasa nak shopping
    kat luar negara.

    ReplyDelete
  19. ZINO:
    sekali sekala orang berjalan jauh, memang banyak benda yg nak diangkutnya...

    ReplyDelete
  20. ERI-CHAN:
    Kak Azie awal awal lagi dah pengsan...!

    ReplyDelete
  21. seriau la ni pi Bangkok...hehehe.

    ReplyDelete
  22. KAK QUEENIE:
    Seriau gak, tp kalu saya nak pi nak kena ajak adik saya tumpang berani dia sbb dia pandai cakap Thailand dan ramai kawan di sana.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails