Sunday, July 7, 2013

Raja Lawak 7: laaaa dah final rupanya?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Ahad
07-07-2013


Kerana sibuk dan selalu sampai rumah lewat ke rumah, boleh terlepas siri Raja Lawak 7. Beberapa minggu lepas, terpandang la juga ulangannya dan nampak Kumpulan JAMBU yang mengambil alih JOZAN menjadi pengacara.

Ada desas desus yang menyebut JOZAN diketepikan kerana tidak lagi sesuai. Sesuai dari segi apa? Ahhh tak kisahlah. Malas nak amik tau.

Dan rupanya, Raja Lawak 7 dah final rupanya. Haram tak tahuuuuu.

Tadi tengok siri ulangannya, back to back. Dari semi final sampai ke final. Dah la nama kumpulan peserta pun kami tak ingat, sebab tak follow... main tengok saja.

Nampaknya Raja Lawak sudah semakin kurang disebut orang (sebab kat FB takda pun jumpa orang cakap — or saya yang tak nampak). Yang pasti memang kami sekeluarga pun dah tak minat nak follow. Walaupun slogan depa “takkan hilang lawak di dunia”, yang pasti kami pun dah malas nak setia tengok macam dulu. Sebab dah tak berapa best dah...

Antara sebab yang saya rasa tak best:
juri Isma Alif tu selau perasan macam dia buat konsert dia sendiri pulak. Sekali dua ko nak nyanyi ok la, ini tiap minggu dia nak ‘test sora’. Uishhhh annoying la pulak..!

Bila takda JOZAN, laagi la takda tarikan nak tengok. Hmmmm....

Agaknya begitulah, bila sesuatu itu sudah menjadi terlalu kerap manusia menjadi cepat jemu.

Ehhh... rupanya masa final JOZAN kembali mengacara!



 ~...melihat perkembangan di sebelah baruh Kampung Separuh Desa memberikan rasa cemburu yang bukan sedikit pula kepada warga sebelah tenggara lalu HISYAM terus ingin diseret pergi sebagai penyokong kuat dan SERI BULAN pula yang keliru berada di tengah kelompok lalu terasa bagai badan hendak dibelah dua...~




11 comments:

  1. Aah, Raja Lawak kali ni macam senyap jer..orang takde pulak cakap2 pasal RL lagi...

    ReplyDelete
  2. raja lawak tahun nie tak best.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun dah tak layan. Last itu hari layan Maharaja Lawak aje. Kalau dah kerap sangat buat, memang akan hilang umph nya.

      Delete
    2. Lumrah kita, suka sesuatu yang baru, apatah lagi yang baru itu menyeronokkan. Tapi bila dah selalu sangat, yang seronok pun dah jadi tak seronok pula.

      Delete
  3. lawak jozan sebagai pengacara pun dah tak lawak sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sengal makin tumpul. Mungkin sibuk fokus pada benda lain kot. Berlakun filem pun banyak.

      Delete
  4. Lawak yang tak lawak..tak gelak pun.AC asyik dok kondem orang.The pink comedians entah macam apa saja....
    Kdg terfikir ..ni rancangan lawak ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Bila dah hilang sengat, semua nampak hambar saja.

      Delete
  5. sy kan lagi la tak layan sejak2 raja lawak ditukar ke channel warna tu.memang tak subscribe pun sebab macam membazir je..bukannya tengok tv sangat pun..
    oh jozan xde eh?memang bertambah tak best la kalau camtu..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails