Wednesday, April 23, 2014

Ho Chi Minh: belajar dari pengalaman pertama....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
23-04-2014


Bertolak dengan penerbangan AA tepat jam 7:00 pagi. Vietnam lewat 1 jam dari kita, lalu kami tiba kira-kira jam 8:00 am waktu tempatan (1 jam 50 minit penerbangan).


Airport sana. Apa nama eh, alahai kali ini saya betul betul terlupakan pen dan buku nota saya. Main ingat dalam kepala saja laaa...


Sekitar kompleks Ben Thant, pasar terkenal untuk membeli belah. Yeaa...


Suasana sebelah malam. Pasar malamnya. Tak beza pun dengan pasar malam di tempat kita.


Nanti kita bercerita lagi. Saya busy dengan kerja dan latihan tugasan Pesta Buku.





 ~...HISYAM sedang berduka, SERI BULAN cuba mmemberi ceria mencurah rasa di celahan asmara, dan Mak Utih yang menjadi insan perhatian sekarang masih juga tidak berubah fizikal dan mentalnya, sehingga kasih sayang dua insan itu menjadi belahan jiwanya, dan air mata sudah tidak begitu mahal lagi hari ini...~




16 comments:

  1. Aina memang angkat tangan kalau shopping dalam pasar tu panas dan rimas rasa nak pitam tapi kalau nak beli kain cotton boleh bertahan lagi.

    ReplyDelete
  2. Tan Son Nhat International Airport
    hihi.. tak sabar nak baca

    ReplyDelete
  3. amboi jln2 sakan ye kak..





    p/s akk, kalu mai pesta buku ari sabtu ni, jumpa sy ek! kt dewan merdeka tgkt 4!

    ReplyDelete
  4. Amboi akak, berjalan lagi ya...:)

    ReplyDelete
  5. Okay, kisah pengembaraan ke Vietnam bermula.

    ReplyDelete
  6. Kat mana2 pun jumpa muka melayu kan hehe

    ReplyDelete
  7. For me, HCMC is very good for shopping. Ella sendiri akan pergi ke HCMC untuk shopping.

    Esok2 if kak Azie pergi lagi ke HCMC, cubalah berjalan kaki di tengah2 bandar HCMC untuk melihat taman-taman yang cantik peninggalan Perancis di HCMC. Cantik, kak.

    ReplyDelete
  8. Malam pertama kami di sana tempoh hari kami beli buah daripada makcik yg dalam gambar Azie tu …. hehe

    ReplyDelete
  9. ada hadiah untuk saya tak dari sana...hehe
    tak penah naik kapal terbang lagi
    nantilah kalau ada rezeki =)

    ReplyDelete
  10. selamat bercuti azie....slipar merah yg banyak jasa..:))

    ReplyDelete
  11. Saya tak pernah sampai lagi kat sana...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails