Thursday, January 3, 2013

“Program Mencendol” di Bangi menjadi acara penutup 2012...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Khamis
03-01-2013


Program Mencendol sambil pekena Pasembor dan Mee Mamak di Bandar Baru Bangi terjadi juga walaupun plan asalnya cuma secara ajak-ajak ayam saja. Rupanya, ramai juga teman blogger yang berkesempatan hadir memeriahkan program kecil ini. Program berlangsung pada Sabtu lalu, 29 Disember 2012, menjadi agenda lepak penutup bagi tahun 2012.

Ramai sudah sedia tahu lokasi cendol dan pasembor sedap di BBB ni. Berdepan dengan kilang Hitachi, berjiran dengan nurseri pokok bunga. Kalu tak silap, nama tokey gerai Pak Kudus. Vannya tertulis Cendol Bangi.



Saya memang minum 2 mangkuk cendol dan sepinggan setengah Mee Goreng Basah! (setengah tu sebab kongsi dengan penaja utama, Dato’ Abdullah @ blogger LF.)

Nyamannn...!

Sakannya korang. Hahahaha...!

Kenangan. Antara yang hadir.

Terimakasih kepada semua yang terlibat dalam ini cerita.
Jom kita pegi lagi, nak?



~...bukan hendak menidak enaknya Nira Kelapa yang jenoh dikait kelapanya oleh pekerja Pak Utih, tetapi kerana HISYAM berlagak seperti tidak kekok, SERI BULAN terasa dia juga harus menunjuk lagak tidak jakun tetapi ketara sekali matanya terpejam gigil kerana muak...~










10 comments:

  1. Replies
    1. Sebab pasembor dah pernah rasa, so Kak Azie order Mee Goreng. Sedap!

      Delete
  2. Salam,
    Wah ramai le, syuiknya, Dato tu berjanji jugak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami berkumpul di Musollah Ehsan. Kira-kira jam 2.00 petang baru berjumpa di bawah pokok gerai Cendol.

      Delete
  3. Replies
    1. Setakat ini, cendol tu memang sedap!

      Delete
  4. kali yg seterusnya pcl jd kot BILA ?..ada edah jgk ke..?, insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Edah 3 bulan. Hehehehe.. kita tengok tahun 2013 ni cemana agendanya. Insyaallah, ada masa kita lepak lagi.

      Delete
  5. untung aaaa Pak Kudus hari tu!!
    senyummm dia

    ReplyDelete
  6. cendol ni di seksyen bape kak? nk gi carik nti :)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails