Monday, July 16, 2012

“Ini adat bercinta...”

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
Senin
16-07-2012



Lately, memang aku tak sempat sangat nak BW. Mana yang sempat saja lah.

Sejak balik dari percutian, memang kalut sungguh. Maklum, aku sorang nak handle banyak job. Cerita “nak ambil assistant” hari tu senyap jer. Malas aku nak tanya pun. Sampai ke tahap, aku disuruh bawak balik kerja opis ke rumah. Ya, tempat kerja aku memang takda OT. Well, melihat pengorbanan itu sebagai suatu yang perlu. Redha.

Petang kelmarin dah angkut barang-barang si AMOI balik rumah. Dah  selesai exam akhir dia pagi tadi. Pasni akan masuk fasa lain pula.

Bulan lepas, blogger IRFA minta tolong buat header. Aku janji nak tolong. Dah siap pun, tapi tak sempat nak finalise. Nanti dah ready, I email ya... Sori, agak lewat.

Gathering para sahabat sempena menyambut Ramadhan pun aku dah tolak awal-awal. Memang tak bersedia pun nak pegi. Malam plak tuh.

Okeh. Tiada cerita menarik.

Pasni nak sambung skit lagi catatan perjalanan cuti Bandung-Jakarta hari tu. Sendiri pun dah rasa muak, sebab banyak sangat. Apalagi orang yg nak baca, mesti jemu. Tapi kena juga simpan story kat sini untuk kenangan. Sebelum masuk Ramadhan, cerita percutian tu kena dihabiskan.





~...HISYAM bukan tidak memahami tetapi cuba untuk tidak meragui kerana masih ingat kuat pada janji untuk setia selamanya pada sebuah nama platonik yang tidak terduga oleh SERI BULAN selama ini...~



 

9 comments:

  1. hiii
    ni jugak adat bkerja.buat amal jariah kt opis, stay smpai mlm tnpa OT.hurm

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum,
    Sibuk buatkan kita terlupa yang masa itu tetap berlari...

    ReplyDelete
  3. citer apa tuh akak? sanggam ker?

    ReplyDelete
  4. Terimakasih semua.

    EELOBOR:
    ya itu dari filem Sangam. Ntah bulan berapa snap tu. Koleksi lama.

    ReplyDelete
  5. Bila sangat sibuk...badan dan fikiran pun jd penat

    ReplyDelete
  6. tq kak azie..blog saya dah berseri dgn header hasil tangan akak tu :)

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails