Tuesday, July 10, 2012

“Sejak bila pandai ngomong Indon nih?”

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
10-07-2012



Salam. Terimakasih buat semua, teman para blogger yang masih setia menjengah ke sini walaupun tuan punya laman bercuti agak lama.

AA sudah selamat kembali, pada pagi Senin kelmarin, kira-kira jam 2 pagi waktu Malaysia. Flight delay kira-kira setengah jam sahaja. Tapi kami sudah bersedia kira-kira 3 jam lebih awal.

Ada banyak cerita yang bakal menjadi catatan perjalanan sepanjang 3 hari di Bandung, kota yang nyaman dingin dan 3 hari lagi di kota Jakarta yang panasnya 3 kali ganda dan kesibukannya berkali-kali ganda. Ohh.. ada banyak sebenarnya yang menjadi kenangan dan menjadi cerita untuk “dikongsikan” bersama nanti.

Hari ini kembali ke kantor — sejak bila pandai ngomong Indon nih? – dan kesibukan adalah di luar jangkaan. Kerja menimbun dan email bersusun untuk diambil tindakan. Adehhh... sehinggakan MyManager yang masih bercuti (MC) pun datang membantu dan menyebut “Azie perlukan seorang assistant.” Hmmm patutkah aku menyokong? Lets them decide.

Lalu untuk update blog harus menanti masa yang sesuai. Semalam wpun aku masih bercuti, tapi kepala mengong dan badan sedikit letih. Lalu tidor beberapa jam adalah paling baik.



Nanti, pasti akan AA tulis tentang percutian menarik ini. Gambar pun ada beratus-ratus yang belum dipilih dan diedit.




~...HISYAM, kenapa baru sekarang berani menyebut rindu bukan kepalang sedangkan dulu untuk menyatakan sayang pun alang kepalang lalu SERI BULAN yang seperti terkenang seorang sehingga boleh dianggap gila bayang lalu kelmarin itu terasa nyaman pula bila kain tutup tingkap melayang-layang...~



 

14 comments:

  1. wah
    ke tanah seberang ya buk?
    best bangat ;)

    ReplyDelete
  2. Selamat kembali bersiaran buk! :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,
    Rehat dulu ya...kumpul tenaga untuk tulis entri yg panjang2 ;)

    ReplyDelete
  4. sejak balik dara sana le AA..he he

    ReplyDelete
  5. Selamat pulang buk... wah ganteng seh!

    ReplyDelete
  6. Hisyam kata rindu? hihih sukerrr!!!

    ReplyDelete
  7. ...selamat kembali bersiaran Azie.

    ReplyDelete
  8. IRFA:
    Ya, ke tanah seberang tu jer.


    ANIES:
    Ada juga yg dibeli. Beli mengikut keselesaan poket. Hehehhe



    KAKCIK:
    Terimakasih Kakcik. Nanti kita bercerita panjang-panjang.

    ReplyDelete
  9. ANYSS:
    Rehat sambil kemaskini jadual kerja yang menjadi berterabur. Nak fikir pasal blog pun tak sempat tadi.



    RED RAMBUTAN:
    Yang ganteng itu bukankah kamu? hehehe


    GADISBUNGA:
    Katanya dalam caranya yang tersendiri!

    ReplyDelete
  10. ACIK ERNA:
    Tu la pasal. Tetiba jer macam kena AURA orang Indon plak. hahahaha



    FARID:
    Nak kena kumpul idea dan gambar dulu baru bleh bersiaran rancak sakan-sakan.

    ReplyDelete
  11. mAU DENGAr ceriTA liburAN DI SANA YA BUK.

    ReplyDelete
  12. walaupun tak berupdate entri kat sini, tapi ttp dpt follow perkembangan akak kat fb.... hihihi

    ReplyDelete
  13. NIEDA:
    Nanti ya. Mau kumpul gambar yg sesuai dulu.



    EELOBOR:
    Update time masuk ke lobi hotel saja. Itu pun banyak siaran tertunda tu.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails