Saturday, February 15, 2014

Chicken Chop lagi... dan lagi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sabtuday
15-02-2014


Hari ini Sabtuday, hari bekerja saya yang separuh tapi dijangka sehingga lewat petang. Sepanjang minggu ini dan seterusnya, ada beberapa tender hendak direbut dan dikatakan ada limpahan projek dari Lantai Bawah yang akan dibawa naik untuk dikendalikan mengikut peringkat. Tapi menurut PM (Production Manager), dia dah rasa macam nak muntah...!

So ada ketika saya jadi tak terdaya nak masuk dapur kalu dah sampai rumah pun dah nak dekat jam 9pm, dan semalam dek kerana Jumaat yang sering jem beriring pula dengan hujan, saya sampai rumah kira-kira 10.30pm. Jadi agenda dinner di kedai sekali sekala, tidak dapat dielakkan. Heheheh alasan nak makan sedap kat luar.


Lama sungguh, dah bertahun-tahun rasanya kami tak singgah ke sini dah. Taman Nirwana. Dulu kompleks Ampang Putra ni tak wujud pun lagi. Kondo nan 2 blok tu pun masih dalam pembinaan. Sekarang dah ada penghuninya pun.






Lot makanan Arab ni dulu belum ada.


Dah niat dan hajat nak pekena Chicken Chop sedap di sudut itu. Memang itu kedai yang lama juga.


See tangan MyToklaki yang tak sabar-sabar tuh!


Ayamnya lembut. Cuma coleslaw tu tak berapa umph...





 ~....HISYAM di mana kamu ketika bulan semalam sangat terang benderang dan laman bagai bersuluh..~




7 comments:

  1. tak pernah lagi saya singgah dekat situ, mesti cuba lepas ni :)

    ReplyDelete
  2. dinner kita semalam sama...western katanya..hehe

    ReplyDelete
  3. samalah dinner kita, cuma tak makan kat restaurant just bungkus dan bawa balik je.

    ReplyDelete
  4. amboii, sedap tuh, Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  5. dah lama rasanya chicken chop dan sewaktu dengannya...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails