Wednesday, February 5, 2014

WW: Rabu yang pilu...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
05-02-2014


Hari ni Rabu. Tiada berbeza.



Simbolik, di mana semua orang berusaha untuk hidup. Lebih baik dari hari semalam. Dari tahun lalu. Dari kehidupan silam.
*dari workstation saya.

Walau kederat tidak seberapa, gigih juga mendaki tangga.

Tayang-tayang:


Cenderahati. Rakan sekerja bercuti ke Sarawak semasa CNY.

Saya belum pernah sampai Sabah or Sarawak. Sekurang-kurangnya Semenanjung dah habis semua negeri saya dah tinggalkan jejak.




 ~...Patah la hatiiii... hai patah lah hati...~




32 comments:

  1. sapa yg amik candy tu kena letak duit ya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahaa... betul. Tersnap sekali lak. Sesapa yg ambik memang tahu isi duit dlm bakul kecil di sebelah tu.

      Delete
  2. Lapangnya nampak...
    La ni Sabah Sarawak dah dekat dengan now everyone can fly...tahun 84 masa makchaq kena transfer Sabah sedara mara semua kata tak payah la pi... jauh sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini sudut dari sebelah dalam department, menghala ke pintu dan ruang makan. So nampak lapang dan kosong sebab itu laluan kuar masuk.

      Saya lebih nak pegi Sabah berbanding Sarawak.

      Delete
  3. Replies
    1. Kundasang yang nyaman dingin semua yang pernah pergi pasti teringat ingat.

      Delete
  4. tetiba teringat seafood di sabah.. enak nye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai. Ni yang buat tingin sangat nak pegi ni. Kena buat plan la jugak pasni!

      Delete
  5. Makan yoghurt ke kak...? Bagus,...bagus....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yogurt tu memang diambil sehari sebotol. Biasanya perisa mangga. Sebab nak campur dgn collagen yang powder. Nak ilangkan rasa collagen yg tak sedap so yogurt tu pilihan campuran terbaik setakat ini.

      Delete
  6. Sarawak belum pernah sampai 2 tahun lepas terpaksa burnkan tiket sekeluarga bila kakak balik sekolah kat kampung, nak jalan2 pun rasa tak sampai hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie ni kalu nak kira sampai tak sampai hati ni, banyak yang tak sampai. Tapi kena buat banyak adjustment sebelum nak terbang ke mana mana.

      Delete
  7. Lepas balik dari Vietnam nanti plan lah ke Sabah atau Sarawak pulak. Banyak tempat menarik di sana

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Sama ler kita. Tapi kalu panjat flying fox tak gayat pulak!

      Delete
  9. Replies
    1. Lagu Patah Hati menjadi lagu latar untuk hari ini. I-Tunes. Lagu Sudirman. Mendayu

      Delete
  10. Jom bercuti ke Sabah kak..Tetiba padahal saya pun tak pernah jejak ke Sabah Sarawak, dalam msia pun tak abis jejak kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak semestinya habis round. Kalu ada peluang ada rezeki nak sampai, pegi jerrrr

      Delete
  11. Replies
    1. Sama ler kita. Jom kita buat plan baek punya!

      Delete
  12. Replies
    1. Tidak. Itu grup cleaner yang memang membuat rutin tahunan mencuci seluruh bangunan dari tingkat atas sampai ground. Termasuk lap dinding dan semua bahagian. Cleaner harian memang ada setiap seorang di setiap floor mencuci yg asas setiap hari.

      Delete
  13. AA
    You keje kat KotaDamansara ehh? 2 wks ago I ketanah perkuburan KD...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes dear. Almost 11 months. Maksudnya... kita dah semakin dekat?

      Delete
  14. kak azie,

    saya datang baca disini :)

    ReplyDelete
  15. nampak luas ofis Azie...jauhnya perjalanan awak setiap hari kan?
    insyaAllah usaha akan mendpt keberkatan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kak Q. Lama tak bertanya khabar kita.
      Yang bahagian luas tu bahagian laluan ke ruang makan dan terus menuju lif.
      Terimakasih atas doa dan sokongann.

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails