Wednesday, March 5, 2014

KB POKYA 2020 Kerabu Kaki Ayam: baru kini saya terpandang komen orang yang dikomen....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
06-03-2014


Dalam kesibukan (awal tahun biasanya sibuk dengan projek nak rebut tender), dan keghairahan untuk menulis blog dengan graf macam roller coster... sekejap meninggi memuncak, sekejap menjunam tegak kepala ke bawah...

saya kadang-kadang sempat jugak melihat komen-komen terdahulu.

Lalu semalam saya terjumpa komen ini:



Di bawah sebuah entri makan-makan. Tahun lalu. Saya berbesar hati jika nak kongsi gambar. Silakan, tiada masalah buat saya. Hmmm.. saya rasa gambar yang saya snap tu cantik juga. Ahaks!

Entri DI SINI: KP POKYA 2020.

Saya tiada masalah untuk menulis sesuatu yang baik, info yang mungkin berguna kepada pembaca lain, juga pendapat yang saya kira mungkin boleh memberikan sesuatu perubahan yang baik kepada pihak tertentu.

Sebenarnya:


walaupun saya tidaklah seligat orang lain yang juga gemar explore tempat makan, tapi sudah menjadi habit saya mencuba apatah lagi jika berpergian tempat yang saya belum pernah pergi. Makanan adalah sesuatu yang harus menjadi target untuk dicuba.

Tayang-tayang:

Saya yang teringin makan KFC. Lunch saya minggu lepas, Rabu.




Sebuah tayangan biasa.






 ~...Ikatan janji SB untuk SERI BULAN ~ HISYAM bukan sahaja Mak Utih yang tidak tahu, juga Pak Utih yang tidak faham, apa yang pasti, “their love for each other means that they are willing to do anything in order to be together” dan ikatan sehidup semati sudah tidak berani untuk dimeteri kerana rasa SEJIWA itu yang paling kuat menjadi ikrar...~




27 comments:

  1. alhamdulillah...mendapat respon yg baik dari restoren tu...agak2 kalau pi lain kali...depa kenal azie tak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Kamsiah, saya tak la pulak terfikir nak pegi ke sana lagi dlm masa terdekat. Sebab kedai ni agak jauh dari rumah saya...

      Delete
  2. next time kena bg kzie discount tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tisu dgn air suam percuma..!

      Delete
  3. Kfc. Kfc.. Kak...blnje kfc! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. No hal..! Whatsapp me. Then mai amik Kak Azie kita pi pekena KFC tang tepi Balai polis KayDee tuu..

      Delete
    2. tepi balai polis kaydee tu kt mna? ooowwhh..baru tau 'kaydee'..huhuh..haha..jap. nk ajak tata..tata..jomlerrr..mengepow kak azie ni.. :p

      Delete
  4. Betul tu kak azie kalau sedap haruslah dipuji dan dikongsi... Aina pun sama kalau jalan tempat org agenda makan2 akan jadi agenda terpenting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Tambahan kalu tempat tu ada menu pelik lagi unik. Mesti nak try. Rugi kalu tak berani mencuba...

      Delete
  5. tayangan biasa yg buat saya terliur . perut masih kosong nih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KFC ni sebulan sekali ok la. Kalu kerap sangat mesti rasa muak, kan?

      Delete
  6. Slm kenal..

    cheezy wedges tu..sedap..suka sgt

    Jom singgah blog saya if sudi :-)


    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal. Terimakasih. Sila masuk...

      Delete
  7. betul tu kena ikhlas cakap....kalau sedap puji kalau tak sedap beri pandangan bagi sedap....hihi
    kasut tu cantik.....selalu suka tukar header ek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie biasanya tukar header setiap 2 bulan...

      Delete
  8. saya setuju akak kata gitu =)
    tiada masalah untuk menulis sesuatu yang baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Dari sudut pandangan mata kita dan pendapat peribadi kita. Tidak dipengaruhi oleh mana-mana pihak...

      Delete
  9. kalau beli kfc jgn amik wing sebab kecik je dari part lain..rugi2..hehe
    tulis y baik jika ia mmg baik, utk y kurang kualitinya tapi jangan terlalu negatif komennya..boleh kot..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie sengaja amik wing sebab piece yg pertama tu dah besar sangat dahhh..

      Delete
  10. kita share yg bagus, mana tahu orang lain nak cuba
    wpun selera kita tak sama
    kita share yg 'kurang manis' sbg pengajaran pd yg lain
    emm, mcm best pulak nampak chicken chop PokYa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Kita harap tulisan kita dilihat positif dan sedikit sebanyak dapat memberikan sedikit perubahan yg positif juga...

      Delete
  11. tayangan biasa yg sedapp hingga menjilatt jari tu makk.,ahHKs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makan dgn tangan Wak. Kena la jilat jari baru la kenyang. Hehehehe

      Delete
  12. blogger makan2 memang selalu jadi tumpuan peniaga restoran dan kedai makan ni kak Azie..teruskan usaha ye Kak Azie,.semoga satu hari nanti blog ni sebaris dengan blogger2 makanan yang ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie bukanla blogger makan2 sepenuhnua. Secara kebetulan bila makan mesti snap sebagai bahan di dalam blog...

      Delete
  13. Kak, ada tak orang tulis pasal makan KFC lepas tu bagi komen, "Suka makan KFC di Bandar A. Ayam nya sedap. Garing. Saya bagi 500 bintang!"

    "Tapi di Bandar B, ayamnya tak garing. Pedas pulak. Tak sedap. Saya bagi 0.5 bintang!"

    Pernah jumpa tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azie tak pernah la baca di mana-mana entri lagi. Mungkin ada kot...
      Tapi bagi Kak Azie pun memang lain branch lain rasa. So far Kak azie suka ayam KFC Jusco Tmn Maluri. Dulu suka yg di Yow Chuan Plaza. Paling tak suka yg di Bkt Bintang. Sebab ia beroperasi 24 jam so ada ketika ayamnya macam dipanaskan semula...

      Delete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails