Friday, March 28, 2014

Saya rasa saya bukan blogger lagi dah...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Jumaat
28-03-2014


Bila musim lega cuma seketika, dan musim sibuk kembali menguasai hampir tiga per empat masa bekerja, lalu untuk mencari ruang diri sendiri sangatlah sikit. Arhhh... nak baca novel pun macam nak kena mengeja. Apa lagi nak menulis entri secara konsisten. Dah tak boleh dah...

Blog terbiar dan tidak acara blogwalking dah terpaksa diterima buat masa ini. Saya dah tak mampu nak buat macam dulu lagi. Kalu dah sampai rumah pun sekitar jam 9:30 pm... apa lagi yang hendak dibuat melainkan dalam kepala otak (yang ada batu besar ada duduk), adalah makan dan tidor. Tidur yang nyenyak untuk rehat yang nikmat!

Ada orang tanya, kenapa nak kena kerja teruk? Bagi saya, tiada istilah teruk dalam bekerja. Saya suka kerja dengan buku, lalu setiap kerja dan tugasan adalah cabaran yang menyeronokkan. Bagi saya begitu. Tiada istilah rasa terseksa pun sebab saya rasa saya dah buka hati dan minda saya cukup luas untuk menerima segala info atau kritikan atau tekanan (jika boleh disebut tekanan). Saya hanya nak pastikan kerja saya sempurna sebaik mungkin dan saya enjoy dengan kerja saya. Dalam kata lain, ianya biarlah berbaloi...!

Tayang-tayang:


Sarapan hari tu. Laksa Johor. Beberapa suap jer pun RM5.00. Agak mahal, tapi nak buat sendiri ntah bila pandainya...



Rembat oren CHAK bawak pi opis. Sebagai tukang beli, saya rasa tak bersalah pun rembat buah kegemaran anak sendiri. Kan? kan? hahahaha!



Teruskan mendoakan kesejahteraan mangsa MH370, dan seluruh umat Islam di atas muka bumi ini.





 ~....HISYAM akhirnya tiba juga lewat malam itu setelah berpergian hampir seharian sehingga memberikan rasa gundah gulana kepada bukan sedikit orang dan Pak Utih yang kegelisahan kemudian rasa hairan kerana SERI BULAN masih boleh bertenang dan bersenang-lenang tanpa diketahui sesiapa hanya SERI BULAN tahu apa yang sedang dibuat dek HISYAM di saat hilang seketika..~




12 comments:

  1. Adakalanya daku ingin menambah 2-3 jam lagi untuk sehari dari 24 jam kepada 27 jam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Karang dah dapat 27 jam dah jadi 30 jam pulak. Begitu la seterusnya. Kan?

      Delete
  2. biarpun sesibuk mana pun sy sempat bukak blog setiap hari.

    ReplyDelete
  3. Walaupun Kak Azie sibuk dan tak ada masa datang blog kitorang, teruskanlah menulis entry yer, sebab kami faham dan kami suka baca entry akak...

    ReplyDelete
  4. tengok laksa johor tu....terbayang2 kat mata,terasa2 kat tekak..

    ReplyDelete
  5. saya juga agak jarang dapat peluang publish entry sekarang
    kekangan masa! dahulukan yang mana perlu
    lagipun blog hanya luahan santai saya =)

    laksa makan pagi-pagi? tak sakit pertu ke?
    saya pun tak mahir lagi buat laksa
    rasa rm5 tu worth it juga sebab kos buat sendiri lagi mahal

    ReplyDelete
  6. Mahalnya laksa tu..tapi kalau dah teringin, bayo jugak le kan. :)

    ReplyDelete
  7. lain sikit laksa johor nie ek....?

    ReplyDelete
  8. eeh, janganla cakap camtu k azah, janganla give-up

    ReplyDelete
  9. sama lah ngan saya kak azie....dah lama bersara. cuma sesekali terasa nak berkongsi akan menulis balik...pastu diam pulak. nak berkunjung ke mana-mana blog pun dah tak sempat

    ReplyDelete
  10. Azie.knah pun dah xaktif berblog n berbw macaam dulu..hihi..knah juga suka laksa johor, sedapp..tp xla makan bertambah-tambah macam laksa utara =)

    ReplyDelete
  11. Kak, baru ku perasan kasut ungu di atas itu ada gambar skull eh?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails