Wednesday, March 12, 2014

MH370 hilang: DJ stesen radio RTM sebut "nahas"?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
12-03-2014


Sepanjang di tempat kerja saya biasanya layan Sinar.fm. Sekali sekala tune Klasik.fm. Sesuai la dengan jiwa saya yang dah ala-ala ganyut nih...

But dalam keta, sepanjang pagi kami layan Ikim.fm. Balik keja, driver biasanya tune stesen yang ada lagu-lagu kenangan tuh. RTM punya stesen.

Petang tadi, kami sempat dengar live sidang akhbar, kira-kira jam 5.40pm. Then DJ pun ulas sebaris dua. Dan dia sebut, lebih kurang gini: "begitu lah tadi sidang akhbar berkaitan nahas MH370...."

Terus driver sebelah jerit, "Nahas??!" Bukan just hilang jer ker?

Well... mana saya tahu. Kalu saya tulis panjang kang, saya plak yang 'nahas'.

Anggap jer DJ tu terlepas cakap. Dah tak leh nak tarik balik dah.





 ~...jangan sengaja mencari nahas...~




5 comments:

  1. masa2 skang ni mmg sensitif word macam tu...DJ2 kena berhati2....

    ReplyDelete
  2. tak pasal - pasal kang lagi byk spekulasi nih ...

    ReplyDelete
  3. Betul tu kadang2 bila live on air tak boleh nak plan apa yg keluar dari mulut.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails