السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
26-03-2014
Sebenarnya mood memasak saya pula yang sekejap bagus, sekejap menjunam jatuh. Wuaaaa...!
WW:
Bekal saya: Gulai Lemak Cili Padi Babat campur Nangka Muda.
Ada yang tak tahu apa itu ‘babat’? *babat = perut lembu, warna putih, direbus empuk dulu sebelum dimasak or dibuat kerabu perut.
Sarapan: Cucur Jagung.
Rajin la sangat, kunun!
Bekal saya: Gulai Lemak Cili Padi Babat campur Nangka Muda.
Ada yang tak tahu apa itu ‘babat’? *babat = perut lembu, warna putih, direbus empuk dulu sebelum dimasak or dibuat kerabu perut.
Sarapan: Cucur Jagung.
Rajin la sangat, kunun!
~...Mak Utih bergesa pulang, Pak Utih bergegas datang dengan alasan yang masing-masing hampir sama; menjengah SERI BULAN yang ditinggal seharian bersendirian sedangkan mereka tahu gadis yang ditinggal bukan sembarangan malah pernah berpergian ke banyak daerah tanpa berteman malah teguh dan aman tetapi beranggapan Kampung Separuh Desa yang sunyi damai tetap menyimpan rahsia duka lagi celaka dan HISYAM pun kadang-kadang berani tidak bertempat makan pun kadang-kadang tak sempat...~
Saya pun nak bawak bekal ke ofis tapi tiap-tiap kali nak prepare - MALAS!
ReplyDeleteSedapnya masak lemak babat dgn nangka tu Azie...
ReplyDeleteRajin betul ye bawa bekal... jimat sikit belanja kan...
masih teringat kat mh370.
ReplyDeletex reti nak proses perut lembu.
reti makan siap
Skrg tak yah nak proses kat pasar yg putih ada jual siap proses dan siap rebus.
DeleteAina masak2 kat rumah balik2 sambal sotong, udang ikan tak pon sup ayam atau daging. Kari ikan pelaling. Menu lain anak2 tak layan.
ReplyDeletenyumssss~
ReplyDeletekadang2 rajin..kekadang takde mmod nak masak bekal utk suami hehe
ReplyDeletemalas pun sedap tuh babat masak cili padi ...
ReplyDeletekuning semuanya... hihi
ReplyDeleteBab babat, saya memang sukaaaa sangat. Bab nagka, angin kak... Serik saya.... Oh, tapi bila digulaikan, angin pun saya rempuh...hehehehehe
ReplyDeleteperut lembu tu saya suka kalau dia kenyal2 sikit.. dapnya.. ;)
ReplyDeleteCeria2 belaka..kuning! Dan berselera saya nengoknya.
ReplyDeletesaya suka masak lemak nangka, tapi kalau ada letak babat
ReplyDeletesaya surrender...hehe
cucur jagung? tak penah makan =)
babat campur dengan nangka memang sedap...tapi tak semua orang boleh makan....
ReplyDeleteSaya tak pandai makan babat. Tak pernah makan pun. Tapi kalau bazar ramadhan memang ada yang jual babat tu. Laku seh.
ReplyDelete