Wednesday, March 9, 2011

“No Looking-Looking... No Touching-Touching”!

Salam.
09-03-2011.
Tengahari, sambil melayan lunch.


Cemana leh layan lunch sambil layan blog?

Sebab lunch saya tidak perlukan tangan sepenuhnya, masih boleh pegang letak.

Kalu makan nasi, payah skit nanti keyboard ada bau Kari Kamben atau bau Sambal Belacan juga bau Petai!


Layann...

Pisang Goreng (atau Goreng Pisang?) cuma RM1 dan juga Goreng Keladi juga RM1= RM2.

Air, buat sendirik.

Aircond, guna tempat kerja punya.

Hidup mudah, kalu boleh senang nak senang lagi. Hehehehe..!


Pernah dengar lagu ini?

“No Looking-Looking... No Touching-Touching”! (versi Abang JEM, SinarFm) hahahaha sampai hari ini aku dan TOKLAKI tergelak bila sebut bab ni. Sebab setiap pagi semasa sama-sama bersiap nak pi kerja, dah macam wajib lak kami dengar stesen yang satu itu.

Itulah saja waktu yang dengar pun, di tempat kerja AA terpaksa dengar yang “hangat” tu. Ok gak.

Esok pagi dengar semula selama lebihkurang setengah jam Abg JEM, Kak Engku dan Krell. Tak jemu.

Kongsi sedikit:

Pagi tadi isu masalah. Sorang wanita (isteri) yang dah kahwin 13 tahun ngadu husband dia nak kahwin lagi sorang. Ok gak ler sebab at least suami dia bagitau, mintak izin lagi. Kalu diam-diam?

So si MAK NING dan MAK BANANG pun bagi ler nasihat... antaranya banyak berdoa mohon petunjuk.

Begitulah sebuah kehidupan orang yang kita dengar... Biasa isu begitu, tapi tentulah perit bagi sipenanggung masalah.

Bagi yang sedang bercintaan tapi belum berkahwin, ingat ya... “No Looking-Looking... No Touching-Touching”! (versi lagu Ana Rafali dan Sohaimi Meor Hassan).



~...kerana mengejar layang-layang yang terputus tali dihenjut budak, HISYAM mengejar hingga tidak sedar terbabas ke parit lalu layang-layang ilang, dia pulang dengan selut bergelumang...~





31 comments:

  1. pagi2 dgr celoteh dorang bertiga buat bersemangat nak pegi kerja sbb gelak memanjang..

    setesen yg hot tu pun dah tak panas lg..mcm ada yg kureng..

    ReplyDelete
  2. takutnya kak kalau dapat soklan/permintaan cepumas camtu dari hasben. Uh..uh..mintak simpang malaikat 44!!

    Sedap nampak keladi goreng tu..

    ReplyDelete
  3. bila lagu di translate mmg lawak jd nye huhuhu

    ReplyDelete
  4. AA
    You dah pun lunch (dgn my fav food plak tu) walhal I baru congak2 nak masak apa TAPI bila my sista kata dia nak hantar nasi arab dari KL yg jauh tu, teruslah mata I tak nampak dapur lagi. Tengah tunggu dia datang penuh debaranz..

    Lagu tu, I marah bila SMH sebut 'renggang' cenggitu.

    ReplyDelete
  5. gb dgr tau versi no touching2 no looking2 tu. pecah gegendang speaker kete sebab gelak pagi tu. hahahahaha!!!!

    ReplyDelete
  6. MAK DARA:
    Kak Azie tiada stesen yang menjadi ikutan sekarang ni. SinarFm dengar pagi sahaja. Di tempat kerja cuma Hot dipasang mereka. So, ikut jer lah.


    NORMALIZA:
    Kalu ditakdir, agak susah untuk menerima di peringkat awal, kan?

    ReplyDelete
  7. Assalamualaiku...
    Ada kasut baru n w/mark baru. Ciantik le. Hehehe rasa cam dah lama tak datang sini. Almaklum le bizi kat tmpt keje baru.

    Pasal topik hari ni tu spt biasa "no komen".

    ReplyDelete
  8. CIKFIZA:
    Lebih lawak bila yang menyanyikannya tu pula adalah pelawak!



    SOM:
    U akan lunch dengan Nasi Arab? Sapa yang berdebar sekarang ni?
    Dada I berombak ombak U tauuu... (bukan Ombak Besarrr...) tapi berdebar dalam geram lagi cemburu sambil menahan nafas takut air lior terkeluar sama. Cissss... Jebat!

    ReplyDelete
  9. SOM:
    ehhh U marah? Marah tang mana cheqqqqq....



    GADISBUNGA:
    Bergegar keta ek... Itu baru GB, kalu Kak Azie, harus terlompat terlambung keta agaknya! hahahaha

    ReplyDelete
  10. Mesti keybord kena minyak pisang goreng. Tak apa sendiri punya. Eh... company bagi guna. :)

    ReplyDelete
  11. Kak SAM:
    Salam.
    Semoga terus ceria di tempat kerja baru.

    ReplyDelete
  12. saya pun layan abang JEM..dah sampai opis, sanggup duduk dalam kereta (punch kad awal pastu pi hantag anak baru pi opis balik) dulu sebab nak habiskan lagu merapu..

    "where can i find a sparepart...similiar like you "

    teka lagu apa?

    ReplyDelete
  13. hehehe, belum dgr lagi lagu tuh. kat dalam laman web sinar.fm ada tak koleksi lagu2 merapu mat salleh?

    ReplyDelete
  14. abang Jem memang meceriakan mood pagi..

    saya pun gelak besar bila dengar dia nyanyi lagu tu

    ReplyDelete
  15. lerrr tak kan keladi goreng je kak azie. kenyang ke tuuuu :P

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

    ReplyDelete
  16. AA
    I marah bila dia sebut 'renggang'. Sepatutnya sebut guna 'e tanda' (bukan 'e' teleng), tak gitu?

    Kalau I silap, tolong bitau. Niway, I tengah menunggu nasi arab nih, masih tak kelihatan.

    ReplyDelete
  17. mmg kelakarkan dgr mak ning tu...

    mmg sesuai dgr pagi2 time jam nak gi kerja..

    ReplyDelete
  18. alaaaa...boleh laa...nak looking-looking je...janji tak touching-touching...hehehe...

    ReplyDelete
  19. Best smbil adap lappy makan goreng2an dn pekena kopi radix..

    ReplyDelete
  20. kak..
    tghari td makan nasik dpn PC.. lauk ayam percik+krabu mangge..
    pehtu..
    ABC spesel!
    ni smue akak nye pasal.. hehe ;)

    ReplyDelete
  21. sinar fm mmg feverit radio tok laki sya..hehe

    sya lak suka yg hangat tu..hahha

    tapi tang soklan mencekik tekak camtu..saya harap saya xkan dpt kak..takmo saya..tak sanggup..tu usia kawin baya2 saya tu..huhu

    ReplyDelete
  22. KAK ZAKIE:
    Kena sentiasa standby tisu kat sebelah tepi Kak...



    ZAKIYAH:
    ahaaa Kak Azie tahu lagu tuuu.

    “Di mana Kan Ku Cari Gantiiii... Serupa dengan muuuuu...!”

    ReplyDelete
  23. EELOBOR:
    Dalam laman tak pasti lak. Tapi kalu dengar live, lebih enjoy dan kelakar. Hikhikhikhik!



    IBU INTAN:
    Abg JEM jadi Mat Salleh boleh, jadi Mak Ning boleh, jadi Wak Jawa naik Kuda bolehhh...

    ReplyDelete
  24. JIJI:
    Kak Azie jarang makan nasi tengahari, sebab balik keja se awal jam 5 petang. Masak terus makan sebelum malam. Kalu makan nasi siang, nanti malam tak lalu lak. Siannn TOKLAKI takda teman. hehehehe



    SOM:
    I rasa dia sengaja sebut cenggitu “é” sebab nak bagi bunyi lain dari yang lain.
    U tak silap pun. Seni tu kreatif.
    Nasi Arab tu jauh mai dari Arab, tunggu ler youuuu.. hehehehe

    ReplyDelete
  25. AIN NORAINI:
    Betul. Menghiburkan hati yang tension pepagi kerana jem.
    Tapi Kak Azie ni pegi keja naik motor (sebab 4 minit jer) jadi dengar semasa kat rumah je lah.



    SITI MURNI:
    Adakah itu jelas membuktikan SITI sedang bercintaan? Ahaks!

    ReplyDelete
  26. NYANYISUNYI:
    Kopi Radix? Mau terbuntang mata sampai tengah malam nanti...



    ADINDA AMY:
    Kalu kena yang sedap, memang sedap. Tapi yang ini, biasa jer.

    ReplyDelete
  27. AZEEDA:
    Amboiiii... dia makan sedap, kita disalahkan yerrrr? Nak kene budak niii...
    hahahaha penangan ABC!



    MEK SARAH:
    Kahwin lain tu susah nak komen. Kenkadang orang jantan ni bukan leh caya sangat. hahahahaha

    ReplyDelete
  28. betul tu kak...kita yg dgr ni takkan leh faham atau rasa beban yg dorg tanggung...kwn2 sekeliling sy ada la 1-2org yg alami kegagalan dlm rumahtangga..bkn nk berpihak pd kwn..tp ketara salah tu dipihak suami..kebanyakannya, cerai sbb ada gf lain...kasihan kan isteri tu? hal2 mcm ni la buat sy pikir pjg bila nak kawin. wlpun salah lelaki, org ttp pandang janda ni jahat..walhal...haih~ nauzubillah

    ReplyDelete
  29. FATT:
    Berat mata memandang, berat lagi bahu yang menanggung. Orang yang melihat hanya boleh nasihat tapi hati yang mengalami tentulah lebih lagi..

    Tiap kita berbeza kehidupan, tetapi pasti ada cara tersendiri untuk mengendali takdir yang ditentukan.

    ReplyDelete
  30. heheheh...

    memang menghiburkan ati..

    membuatkan kite epi..

    jom kite ketawa akak..heheheh

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails