Tuesday, March 1, 2011

Make-Over yang Over...!

Salam.
01-03-2011.


Kebetulan, hari pertama promosi jenama ini di kiosk dalam kompleks yang sepelaung dari tempat kerja.

Ntah kerana memang nasib baik, atau secara kebetulan, AA menjadi orang pertama yang melintas di situ semasa 2 orang pekerja (promoter) sedang sibuk susun barang, susun kotak... dan senyum berbalas lalu senyuman manis mereka berdua tu menambat hati AA untuk berhenti seketika.

Lumrah promoter (pengalaman pernah jadi promoter, sangat faham betapa besar hati depa bila ada pelanggan yang berhenti menunjukkan minat), pasti akan seboleh-boleh mempelawa mencuba. Soal beli, tiada paksaan.

Akhirnya, jom cuba “make over”. Yeahhh... why not?


Benar, yang hendak ditunjuk adalah barangan, bukan wajah.



Mula-mula takda orang, tapi kemudian, ramai pula yang datang berkerumun. Ya betul, memang nak tengok barangan, bukan orang.

Warna biru firus tu sungguh memikat hati, kan?
Walaupun AA ada sebut, “saya tak berapa minat dia...”


The make-up artist. Yang juga seorang pelakun drama.


Dan hasilnya...


*

*


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



Bukan iklan, tapi sebuah entri syok sendirik!

Bak kata sorang tokey kosmetik yang pernah aku kenal, yang pernah kata AA tak akan mampu nak pakai produk kosmetik (apatah lagi barangan kosmetik dia), so bila ada yang sudi bagi guna FREE (ada ler free gift kecik), mesti tak lepas peluang. Ye tak?

Pasni, bedak Nyonya tu simpan sekejap ler. Lepas sebulan, nanti guna balik.

Hikhikhik!



~...sejak dulu, HISYAM memang berminat pada wanita yang cantik jelita lagi indah mata memandang, tetapi bila SERI BULAN termasuk dalam senarai tentulah ramai yang cemburu kerana SERI BULAN tidak pernah cantik seperti bulan...~






41 comments:

  1. Fewwwiiiittttt! dapat make over tuh!

    ReplyDelete
  2. AA..
    sampai lah nie..ayu teringin nak tenyeh wajah ngan benda ala tu..tapi tak reti..
    dah tahap berabuk..tak sentuh pun..hahahha

    PS: rezeki AA tu....kalau ayu pun , benda free harus ku ambil peluang tanpa syak wasangka...hahaha

    ReplyDelete
  3. DINAS:
    Fewwwiiiiiiiittt...!



    AYU:
    Ehhh kalu guna bedak Nyonya pun kira ok gak kan? :)



    ANYSS:
    Yooooooooo!

    ReplyDelete
  4. nape di buat kabur nya gambar tuh?

    ReplyDelete
  5. ahala kak AA kenapa di kaburkan gambar tu... tak nampak hasilnya... tapi mesti cun kan

    ReplyDelete
  6. hai kak azie ni dah jelita n anggun gitu... dikaburkan pulak gamba tu...

    selamat mlm...

    ReplyDelete
  7. JIJI - EELOBOR - MUNNA - AIN NORAINI:
    Kerana yang nak ditunjuk adalah barang, bukan orang.

    bleh gitu? :)

    ReplyDelete
  8. langkah kanan... sampai rumah apa cita?

    ReplyDelete
  9. CEMOMOI:
    Takda cita apa apa....

    ReplyDelete
  10. salam...
    pakai la bedak aper pun...org yg anggun tetap anggun...
    akak memang jeliterrrrrr...

    ReplyDelete
  11. Salam PAKLONG:
    Terimakasih.
    Tapi, jangan la puji. Itu hanya sementara jer tu.

    ReplyDelete
  12. apsal pic blur lak tu....teringin gak nk tgk model jelita tu...:)

    ReplyDelete
  13. tertarik gaks nak menerai...... best sesekali dimekapkan :)

    ReplyDelete
  14. lawa apa? suka tgok lah,simple saja.ok lah tu...orang nya pun cantik.

    ReplyDelete
  15. knp diblurkan gambar yg cantek dimake over tu... ala... nak jugak tgk hasilnya....

    ReplyDelete
  16. Ala akak ... apasal kasi Blur gambar lepas make over, takut ada yang tergoda ek ;D

    ReplyDelete
  17. bagusnya kak azie ssh terpengaruh.
    kalau sy xbeloh dibodek sikit, semua nak diborong..hehehe

    ReplyDelete
  18. perghhh!!! nie kalau jalan dgn Chak..mesti orang ingat kakak Chak bukan nya mak Chak...heheheee

    ReplyDelete
  19. hoih~kenapa gambar penyudah dikaburkan??

    ReplyDelete
  20. alah kak...apsal gambo nya blur???nak jugak tgok gambo yg dah cantik di make over...huhuhu!!!

    ReplyDelete
  21. Azie, apasal dah cantik-cantik dibuatnya blur gambar tu. Malu juga rupanya AA ini ye.

    Dapat free gift (wlau kecik) itu yg semua org mahu.

    ReplyDelete
  22. ala..nape diblurkan gamba tu? nak gak tgk kesan mekap tu..

    ReplyDelete
  23. ehem kalau letak Header pun Ok..U punya blog,hari hari display ok tak salah tiada sapa jeles
    tukar selipar..

    tapi kalau pic wajah masuk blog orang dah kira iklan muka lawan dgn citi.

    ReplyDelete
  24. fewwwwwittttt... :P

    err..sapa pelakon tuh?

    ReplyDelete
  25. NIEZA:
    Model gapo lagu tu haihhh...:)


    MAK SU:
    Sila terai jangan tak tak terai...:)


    HANI:
    Barangan tu laaagi cantik...:)

    ReplyDelete
  26. KAKCIK:
    Yang malatop tu yang seriau... hahahaha



    NM02:
    Hasilnya memang kabur pun.



    ACIK MLMW:
    Sapa pulak yang nak tergoda... uishhh!

    ReplyDelete
  27. HAMIZAH:
    Orang tak berapa berada mcm Kak Azie ni memang takut kalu terpengaruh..:)


    ACU:
    Wahhhhh tu perasan tahap Gaban dah tuh!



    ALIMAZ:
    Marbeles!~

    ReplyDelete
  28. BUJAL:
    Suka hati makcik lah. hahaha


    TASEK:
    Yaaa kulit luar memang cantik..



    AZIAN:
    tak seberapa mana pun hasilnya.

    ReplyDelete
  29. KAK ZAKIE:
    Malu sebab tak macam Siti Nurhaliza. hahahaha



    KUCING OREN:
    Yeahhhh.... the Nyonya!



    NORMALIZA:
    hihihi...
    (Nanti Kak Azie lawat rumah awak yer... Sibuk betul hari ini)

    ReplyDelete
  30. ZEQZEQ:
    Terimakasihhhh...



    DADDY ZIYYAD:
    Pelakon drama...

    ReplyDelete
  31. akak, pasai pa gambaq bagi jadi blurrr??? nak tgk plisss!!!

    ReplyDelete
  32. GB:
    Mengada ekk... Macam ler tak penah tengok plak.:)

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum..
    Memang MELATOP le. Hehehe nanti kalau ada promotion produk lain plak kak azie try le. Leh buat perbandingan. OOOpppppssss bedak nyonya tu kasi kat saya boleh tak?

    ReplyDelete
  34. kenape buat gambar tu jd cm tu..?? nak tengok gak..!

    ReplyDelete
  35. Salam KAK SAM:
    Itu secara kebetulan jer tu. Nasib agaknya.
    Bedak Nyonya tu dah tinggai seketul besar kuku jer KAK... hehehehe



    MIMIJAZMAN:
    Sebenarnya malu nak tunjuk.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails