Tuesday, March 29, 2011

Cantik Tapi “Racun”....

Salam.
28-03-2011.
Malam.


Seorang guru menerpa masuk ke hadapan seorang guru lain. Dua-dua perempuan.

Sorang lembut tapi “racun”, sorang lagi tegas tapi “penawar”.

Racun: “Aku jumpa Halim semalam.”

Penawar: “Kau sudah melampau!”

Racun: “Aku tak suka orang hipokrit.” Sinis dia senyum.

Penawar: “Kau...! Huh.. tak guna aku bercakap dengan orang macam kau.” Berlalu.

Menoleh dan berkata,

“Mind your own business!” Sarikata ditulis begini: “Kau jaga tepi kain kau sendiri.”



Kalu aku jadi si Penawar, aku jawab begini:

“Kesian kau. Tergila-gilakan Saif, tapi dia skit pun tak layan kau. Heee kesiannyaaa..”

Hahahahaha!

ROHANA, cantik tapi “racun”.

*Adaptasi dari dialog drama Gemilang.



~...siapa lebih beruntung bila SERI BULAN berada di Teratak Nyatuh, dan siapa lebih malang bila HISYAM tidak pulang dari berburu selepas 3 hari 2 malam...~






17 comments:

  1. Assalamualaikum..
    Ada racun ada penawar, ada duka ada tawa, ada masam ada manis.. baru le seimbang

    ReplyDelete
  2. slmt mlm..
    mmg racun betul cikgu tu....sy sndiri jdi geram dgn telinga tebalnya tu...

    ReplyDelete
  3. ingatkan skrip sape la tadi...ngupe2nyer...heheheh

    ReplyDelete
  4. cantik tp racun...
    rasanya ramai yg mcm tu...
    biarlah x berapa nk cantik tp jd penawar paling manis utk org lain :)

    ReplyDelete
  5. kata orang ...
    biar sakit di mata , jangan sakit di hati ..

    ReplyDelete
  6. memang geram laa tengok cikgu Ruhana tu.. seboleh2 mungkin nak laga-laga orang keliling dia...

    cantik tapi racun.. sudah laa racun parasit pula...

    *dah macam Karam Singh Walia pulak... ahaks!

    ReplyDelete
  7. tak penah tgk cite gemilang nih.so,tak tau cane citernye.oh,dia ni bwk watak jahat ek dlm tuh?nape tgk muka dia cam iras atilia ??

    ReplyDelete
  8. dia memang racun yg boleh membunuh...sakit ati tgk rohana...memang menjadi lakonan dia

    ReplyDelete
  9. racun dan penawar saling memerlukan..

    ReplyDelete
  10. saya tgk citer tu!

    (sebabnya directornya adalah kabir batia. mueheheh)

    ReplyDelete
  11. leceh betui ...

    cite ni seminggu sekali je

    tak sabaq nk tunggu nx week

    ReplyDelete
  12. olorrrr.. tak dapat tengok cerita tu..

    biar jadi racun atau penawar, dari jadi "madu"..

    ReplyDelete
  13. hahaha...ayat "mind your own business" tuh yang tak boleh blah tuh.

    cuma dengar lagu "madu & racun" jer...

    ReplyDelete
  14. aku ingin menjadi penawar pada semua yang beracun

    tak tenguk pun cite tu..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails