Friday, March 4, 2011

Berapa Banyak “ter” daaaa...

Salam
04-03 tengahari.


Salam Jemaat. Apa topik best hari Jumaat nih? uishhhh... takkanlah nak tulis pasal malam Jumaat.

Dari pagi tadi cuba fikir apa nak tulis. Macam ada banyak, tapi hampeh... satu pun tak menjadi. Rasanya ramai gak yang jadi camni. Sindrom apakah ini?

Takper lah.

Kita menayang jer lah.

Sarapan pagi tadi. Kes “ter”sarapan di kedai sebab “ter”awal sampai di tempat kerja. Pintu besau pun tak buka lagi, si pembawa kunci pun ntah masih sangkut jem di mana ntah (tak tau dia dok mana).

Hmmm.... “ter”duduk di sebuah gerai dalam foodcourt berhampiran tempat kerja. Hajat tak nak sarapan di luar tapi “ter”order juga ler.

Mujur “ter”habis juga. Ehhh.. mestilah habis, nak cakap tak cukup jer malu. Hahahahaaha!

Rasa-rasa AA order apa? Tak susah sebab berapa banyak pun menu cenggini?

Tak nak teka, sudah. Tak dapat hadiah (ini BUKAN contest pun).


*Kesan sampingan “ter” di atas adalah: bekal pagi terpaksa dimakan sebagai lunch!



~...memang sudah menjadi resam si HISYAM, bila melihat Pulut Panggang yang sedikit “hirang” akan membuakkan selera berbintang, mengalahkan kelaparan pekerja dari seberang...~





42 comments:

  1. assalamualaikum,

    TERbaek punya bekfest ;)

    ReplyDelete
  2. sebab dah jadik budaya blogger bagi hadiah untuk teka, jadi saya pon tanak teka sebab tanak hadiah

    ReplyDelete
  3. saya nak teka!
    nasi ayam.. betul tak ?? hehe

    ReplyDelete
  4. aduh x pandai teka la sis tapi cuba je la.. nasi lemak sambal udang..

    ReplyDelete
  5. jeng jeng jeng..kantoiii...Kak Azie nak tambah sebenarnyaaaa, sbb x cukup..tapi xmo ngaku...heheheh

    ReplyDelete
  6. nanti kalau TER'naik badan macam mane,? hehehe...

    ReplyDelete
  7. ANYSS:
    Salam.
    Memang terbaekkkkk!


    CEMOMOI:
    Kak Azie update semula text tu, dgn menambah “ini bukan contest” hehehehe

    ReplyDelete
  8. EFFA:
    wakakakak.. mana mai nasi ayam pepagi buat sarapan nihhh... hikhikhik!


    AMY:
    Woooo... sedap tu. Tapi salah! hehehehe seronok plak

    ReplyDelete
  9. ZIE:
    Bijak kamu meneka isi hati dan isi perut Kak Azie ek!



    NAJWA:
    Memang dah lama pun “ter” naik nyerrrr..

    ReplyDelete
  10. lempeng nyokkk...cicah gulai...hahhahaa...adeh...(jangan tak taw peberet aina kat r&r sg.besi hala selatan)...

    ReplyDelete
  11. JUNAINA:
    Wooooo Lempeng Nyok! Cicah gulai memang TERangkat!!


    HAMIZAH:
    “Ter”lajak kenyang plakkk... hehehehe

    ReplyDelete
  12. kak..
    sy tertgok peserta mentor yg ic merah tue...heheheheh...akak bawak bekal apa???pagi tadi buat apam balik...hehehehe

    ReplyDelete
  13. Berapa keping agaknya TERmakan tu? :)

    ReplyDelete
  14. roti canai satu!!
    "ter"lapar dibuatnya..

    ReplyDelete
  15. akibat termakan terlebih, nati ternaik la badan. terkesian la pulak nanti....

    ReplyDelete
  16. nk teka nk teka..
    nasi kandaq hehehe

    ReplyDelete
  17. AZIAN:
    Yeahh peserta yang tetiba rupanya IC Kaler Merah. hehehehe
    *Bekal: Nasi Goreng + Fish Cake.



    KAKCIK:
    Wooooo cuma sekeping jerrrr...

    ReplyDelete
  18. DR ZILA:
    Satu jer? Cukup kerrr...


    EELOBOR:
    Terpaksa ler terkesian yerrrr...? :)

    ReplyDelete
  19. CIK FIZA:
    Mana mai la Nasi Kandaq pepagi buta ni cheq ooiiii...:)

    ReplyDelete
  20. itu teh tarik apasal tadak kasi habis .. tak baik membazir !

    ReplyDelete
  21. salam

    nasib tak ter muntah yea...hehehe

    ReplyDelete
  22. Bang HAMZAH al-Lavendari:
    sengaja tak mahu abihkan dulu, utk snap pic dan special effect...! hehehehe
    Tapi pastu sebelum beredar, memang saya minum abis.


    SYIRA:
    Ahaaa mujur tak ter terrr....

    ReplyDelete
  23. akak makan roti canai kan, berkuah dal dan ada sambal udang.

    air nya, teh tarik.

    TER awal pegi keja bagus tau...saya ni aja yg selalu TER lewat...~haha

    ReplyDelete
  24. DADDY ZIYYAD:
    Kak Azie kena awal, sebab My TOKLAKI pun kejar masa dia nak pi keja plak. (Dia hantar bini dulu lerrr).
    Awak lewat takper, patient mesti tunggu punyerrr...

    Sambal udang? salahhhh...:)

    ReplyDelete
  25. MIMIJAZMAN:
    Roti Canai? Kurang tepat... hehehehe:)

    ReplyDelete
  26. terus TERdiva.. hehehe!

    selamat berhujung minggu kak :D

    ReplyDelete
  27. salam azie..
    akak dah 'ter'tengok sarapan azie.. maka esok 'ter'paksalah akak pergi ke tepian bangi tapi.. mungkin tidak sebab akak'ter'paksa puasa sebab dah 'ter'lebih air....

    ReplyDelete
  28. mertabak telur satu.... ala 'ter'order lah pulak

    ReplyDelete
  29. dah lama tak breakfast kat office...;(

    ReplyDelete
  30. hahahhaha....ayu nak jawab....
    roti prata kan?

    siap ada sambal udang segalaaan

    kak,.......
    bab ter tu!!
    kalau dah terlebih ter tu!!!.........
    takut terlebih terberisi pulak badanmu...

    ReplyDelete
  31. tosai? capati?

    err..'hirang' tu apa? mungkinkah maknanya cantik atau seksi?

    ReplyDelete
  32. hai kak azie....sy dtg lg...hehehe....apa khabar??

    kak...sy letak link akk kt blog...snng nk terjahhh...bole ekkk...

    ReplyDelete
  33. Assalamualaikum...
    "ter" kedu dan 'ter"kaku. tak tau nak komen apa.

    ReplyDelete
  34. Wah! ini kira dah 'ter'breakfast lagi mahal dari lunch ler ni. Sungguh 'ter'sangat sedap breakfast tu, sampai 'ter'licin pinggan itu ... hehehe

    ReplyDelete
  35. roti cheese ke yg yg kak AA terorder, termakan, terkenyang dan terbayar ni...

    ReplyDelete
  36. MAK DARA:
    Yeahhh terus TERdiva! hehehehe



    AKAK:
    Siaan... lagi ler banyak “ter” nyer!

    ReplyDelete
  37. IBU INTAN:
    Order jer... jangan sampai TERlupa bayor lak ek? :)



    ERI-CHAN:
    Lebih baik sarapan di rumah.
    Tapi Kak Azie selalu bawa bekal sarapan kat ofis, sebab hari-hari jadi the Early Bird!

    ReplyDelete
  38. AYU:
    Roti Prata? Salahhhhh....:)

    Memang dan TERlebih dah pun nii.



    DINAS:
    Tosai salah, capati pun salah.
    *HIRANG tu bahasa Banjar sayangggggg..

    ReplyDelete
  39. ADINDA AMY:
    Terimakasihhh.. Jom kita saling terjah!



    KAK SAM:
    Salam.
    Saya pun dah terbaca niii..:)

    ReplyDelete
  40. ACIK MLMW:
    Segalanya memang TERRRRRRRrrrrr...!



    MUNNA:
    Roti Cheese tu payah dapat kat kedai mamak ni... hehehehe

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails