Friday, April 19, 2013

Hebahan kecil Pesta Buku: nak dating tak?

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
JumAAt
19-04-2013


Rutin kerja yang sekarang ini, tidak memungkinkan saya ada banyak masa untuk perkara lain yang dulu saya sentiasa ada masa. Sekarang ni, pergi keja masih nampak bulan balik kerja pun nampak bulan baru. Hmmmm... zon sibuk sedang bermula.

Tentang Pesta Buku PWTC, akhirnya saya tidak lagi dapat memenuhi permintaan sebagai promoter seperti biasa di booth CESB lagi. Nama saya ‘naik’ untuk 2 tarikh bertugas di booth company tempat saya kija. (Company saya pun terlibat buku juga, tapi lebih kepada bidang pendidikan).

TARIKH SAYA:
  • 27hb April Sabtu — hari kedua PABKL
  • 5hb Mei, Ahad — hari terakhir PABKL merangkap hari Mengundi
Ya... saya kena duty pada Hari Mengundi.
*Pesta Buku PWTC 2013 bermula 26 April—5 Mei, 2013.

Sekian dimaklumkan.

Selingan: saya juga jumpa buku-buku semasa di Korea tempohari.



Tiang seri dalam bangunan yang berkembar dengan Restoren Korean Muslim dan surau di Pulau Naminara dibuat dari buku-buku lama yang disusun begitu cantik sekali. Kagum saya tengok.


Zoom lebih dekat. Lihat cara susunan itu, kena gigih betul untuk dapat susunatur sebegitu yang akan memberikan corak tiang yang menarik pula.


Saya snap juga pekerja-pekerja yang mengangkut buku-buku untuk tujuan tersebut. Lihat tanda arah ‘Musolla’ itu.

*Booth saya bertugas dikatakan akan berada di lot paling senang dicari, paling strategik (lot tetap setiap tahun) dan saya sekadar duty as a staf bukan promoter. Saya teruja...!

Jom dating!




 ~...bila emosi menguasai perasaan, SERI BULAN teresak-esak mengongoi di pangkal pohon cermai sehingga HISYAM tidak tahu hendak memujuk atau menambah kutuk selain dari berjalan keliling pokok tanpa sedar, lalu pening sendiri mujur di poket seluar ada ubat sakit kepala...~




48 comments:

  1. Nak.Teringin sangat .datang dan dating dengan azie...oops buku buku adalah buah hati semasa suka dan duka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai makcik... Saya pun tingin nak dating dengan Makcik. Jommmm

      Delete
  2. hebat...! ingtkan tiang biasaje....rupanya buku...

    ReplyDelete
  3. cantik.. susun atur sebegitu rupa.. ;)

    psstt: teringin nak turut serta memeriahkan suasana kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom laaa... Kita dating dating yok!

      Delete
  4. Baru keluar hebahan di TV9 tentang Pesta Buku ni.

    Nak booking dating 5hb tu tau..... hehehe

    ReplyDelete
  5. tak runtuh ke tiang tu?macam risau plak..
    teringin na jumpa kak azie, tapi apakan daya...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya di bahagian dalam memang tiang yang besi or konkrit. Mana boleh semata-mata buku sahaja tu.

      Delete
  6. anak2 dah awal2 lagi booking mak dia nak ke pesta buku..In sha Allah, mungkin bertemu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti Kak Azie war-warkan lokasi tepat booth. Mana tahu ada rezeki boleh jumpa kenal muka.

      Delete
  7. amazinggg....tak roboh pulak tiang tu ek!..kukuh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di bahagian dalam harus la ada konkrit yang kukuh tu.

      Delete
  8. cantiknya susunan.. tapi cemna nak baca??????????? jenuh nk susun semula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya rasa buku tu tidak lagi untuk dibaca. Mungkin buku lama, dipotong dalam saiz yang standard dan digunakan sebagai hiasan dinding.

      Delete
  9. buku rupanya....ingtkan tiang konkrit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang konkrit mungkin bahagian dalamnya.

      Delete
  10. okey set! kite jumpa hari kedua! ;-)

    ReplyDelete
  11. hem, teringin betul nak pergi...
    lambat tahu ada pesta buku nie...
    balik semenanjung pd 28hb terus sy terbang balik kampung di kedah,
    klu tau, stay jap dkt umah kakak di shah alam...
    dpt p pesta buku! ^_^"
    p/s: penat cr fb kak azie tp x jumpa plak... famous betul nama azie azah ^_^!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama FB saya memang Azie Azah. Icon profile sama dengan header...! Thanks!

      Delete
  12. kreatifnya bila buku disusun begitu...

    ReplyDelete
  13. Amin ya ALLAH,( ikut kata Aziela)
    Nak sgt tapi tak tau masa tu free tak.

    Kagun dan teruja tgk susuanan tu. Kat Msia tak pernah nampak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAma Ju... kalu sempat singgah la nanti eh...

      Delete
  14. nanti saya cari kak azie.. tapi macam segan je.. saya tengok akak dari jauh je..

    ReplyDelete
  15. Alaaaa ingat tahun ni dating....tapi tarikh berbeza pulak....
    Saya ke sana hari pertama pesta buku...bawak budak2 sekolah...

    ReplyDelete
  16. untungnya berjalan ke negara orang... :)

    kak, tahun ni nak oder buku lagi boleh kah? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh sayanggggg... sms or inbox jer. InsyaAllah boleh carikan.

      Delete
  17. hopefully boleh jumpa akak lagi :)

    ReplyDelete
  18. kak, pesta buku tu boleh guna baucer buku 1m'sia x? ^_^"
    p/s: x jumpa gak fb akak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dengar khbar, boleh. Bergantung pada booth publisher agaknya. Cuba la.

      Cari jer Azie Azah. tak jumpa eh?
      Bagi FB awak, saya cuba add....

      Delete
    2. ooo...tq2... ^_^" ni link fb mawar.
      https://www.facebook.com/syamil.mila

      Delete
  19. salam sis
    Lawatan di malam minggu tirana aduka

    ReplyDelete
  20. kalau dekat sure nak datingg
    kakkkk tbaiklah korea. tmpat solat tip topp
    y tiang buku tu.. alahaiiii.. nak tirulah u umah sendiri. tapi daku xkreatif

    ReplyDelete
  21. Seekor kucing di rumah saya tada yang sudi ajak date,,,,kerana sterika rumah tuan meletop..

    ReplyDelete
  22. Ralat :-)
    Mengongoi @ mengomol
    !,,,dalam poket seluar ada AlQuran mini poket..

    ReplyDelete
  23. Satu lagi dicadangkan penerbit pencetak elok reka buku novel sebesal saiz poket, b3, senang dibawa ke mana mana.tkiu

    ReplyDelete
  24. wah kreatifnya buku tu disusun

    ReplyDelete
  25. Assalam,
    Semoga Pesta Buku PWTC itu mendapat sambutan hebat. InsyaAllah.

    Seronoknya azieazah ke Korea, sambil menyaksikan akrabnya orang Korea dengan buku.

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails