Tuesday, April 9, 2013

“Kamsahamnidaaa...!”

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
09-04-2013


Alhamdulillah, selamat mendarat kira-kira 3.20 petang tadi dengan penerbangan pagi selama 6 jam setengah (letih sampai lingu...!).

Ada banyak cerita untuk dirapukan... tapi gambar pun banyak sampai tak tau mana nak tayang.

Esok dah keja semula jadi untuk cerita lanjut, nanti-nanti saja.



Kamsahamnida! (terimakasih) kepada semua yang sudi tengok-tengokkan rumah saya.

Kita berjumpa di lain entri.

Cuma saya nak sebut, Seoul memang best. Apalagi kami melancung gaya belasah-redah. Abihhh... nak murah, kan?

Secara ringkas:
  • Kimchi tak la sedap mana pun. Beras depa agak sedap tapi sedap lagi beras kita.
  • Seoul bersih, teratur, sangat maju dan pantas. Penduduk sangat gila gadget!
  • Student kita di sana fasih bahasa Korea dan sangat membantu kami. Parents yang  ada anak belajar di sana tak perlu risau, mereka sangat berdikari.



 ~...bila berpisah sudah tidak lagi bermakna akan erti gelisah, SERI BULAN rela meninggalkan segala yang indah untuk menghentikan ayat berpisah, HISYAM pula lebih rela menunjuk resah asal teman sejati segera datang menjengah walau nanti ada sahaja bahan untuk berbalah tanpa rasa bersalah dan amarah...~




51 comments:

  1. akak gi korea? owhhh jelesnya saya... cepat cerita kak, tak sabar nak baca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea Cheq Sue, baru balik ni masih belum tau mana gambar nak dipilih. Kena sabar sikit lagi yaaa

      Delete
  2. Replies
    1. InsyaAllah, saya pasti akan menulis juga. Pelan pelan kayuh.

      Delete
  3. Kakcik nantikan siri pengembaraan Azie itu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh bunyi nya macam saya ni pengembara hebat pula. hehehe

      Delete
  4. baru balik esok dah nak kerja. dashyat.. mesti best g korea, org2 sana comel2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terpaksa dah start cuti. Tak leh nak sambung cuti dah.
      Orang Korea bukan saja comel, yg lelaki pun cun, ada yg udah macam rupa pompuan.

      Delete
  5. anyong-haseyo !

    apa yang saya kagum masa saya pergi tahun 90an dulu ialah bila mana kita melalui terowong yang agak panjang, talian henfon sikit pun tidak terganggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I’m fine Pakngah. Thank you!

      Seoul memang masih ada banyak terowong. Memang di sana coverage sangat superb!

      Delete
  6. Salam,
    Tak sabar nak tunggu esok!
    Cerita ek cara2 nak redah korea cara budget!
    Suami kata dia tak jumpa pun pemuda lawa mcm kat cerita korea tu? betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok kawasan juga. Ada kawasan memang senior citizen jer yg lepak, ada kawasan memang remaja cun lagi putih melepak jer ada.

      Nanti Kak Azie tulis sikit tentang cara kami melancung di sana.

      Delete
  7. hehe agaknya zaman suami saya pegi tu , para pemuda tak de bedah2!
    Gambar tu bergaya dan cantiklah.

    hehe ni MAMAJU terpakai akaun anak!( berapa kali dah...!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ops Mama Ju rupanya.
      Mungkin zaman tu plastic surgery belum meluas, berbanding sekarang. Bersepah-sepah.

      Delete
  8. Assalamualaikum Azie

    tu hari bercadang nak ke sana juga...tapi tak mencukupi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa;am ATUK. Trip ke Korea ni memang agak mahal kerana nilai matawang Won sangat tinggi banding ringgit kita. Jika trip bertaraf dan ada bintang memang la bajet kena besar. Kami guna bajet ekonomi saja. Boleh laaa...

      Delete
  9. welcomeback dan jangan lupa kongsikan melancung gaya belasah redah tu ya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih Kak Rose. Belasah redah pun, tetap perlukan bantuan dan panduan dari pelajar Malaysia kita di sana. (ground package dibayar kepada mereka).

      Nanti saya citer yaaa

      Delete
  10. bila akak g korea...? x tau pun...sungguh jeles nie....antara negara yg nak sngt sy pgi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berlepas pada pagi Jumaat lepas. Balik petang tadi.
      Entri sebelum ini ada tulis pasal bercuti, my dear. Terlepas pandang ya?

      Delete
  11. selamat pulang Azie...kimchi tak sedap? meh try akak punya...ketagih!
    tp dah habis...tak terbuat lagi due to bz hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akakkkkkk.....! masa try kimchi kat sana, terus teringat Kak Q punya kimchi tauuu!

      Delete
  12. Replies
    1. Pasni boleh la survey harga dan pakej jalan-jalan.

      Delete
  13. selamat pulang dgn selamat ke malaysia kak....mesti best cuti2 korea kan ?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu dah tak ingat kerja tu, kira best laaa!

      Delete
  14. Dah balik dah, fewit! Tak sabaq cek nak baca kisah melancong ke Korea :)

    ReplyDelete
  15. Waaa dah balik...syok tak? Tanya lg ya...mesti la syok...
    Selamat kembali azie...cepat buat tayangan gambaq.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kena pilih gambaq dulu baru boleh tayang tayang. Heh heh heh

      Delete
  16. ada kawan anak saya dulu bg kimchi...langsung saya tak boleh telan hehe...baunya pun dah cukup 'menusuk' hidung..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak suka sebab ianya sejuk (depa boh peti ais) dan tak sesuai makan dengan nasi panas.

      Delete
  17. Wahhh berjalan jauh rupanya akak yea..Selamat kembali dan selamat menulis..

    ReplyDelete
  18. jelas tergambar kegembiraan kak azie:)

    ReplyDelete
  19. Nanti kita nak cilok info dari sini. Boh banyak2 tau!

    ReplyDelete
  20. Ok, saya akan sabar menanti. Eksaitednyerrr saya.

    ReplyDelete
  21. Amboi, terus speaking Korea. Heheheheh...

    ReplyDelete
  22. alamak.. terlupa nak siram pokok2 kat umah akak sepanjang ketiadaan akak.. ;)

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah ... dah selamat balik .....

    ReplyDelete
  24. wahhhhh.. seronoknya, sy teringin juga nak ke sana, bila ya???

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah...tentu percutian yang menyeronokkan.

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum,
    Tengah tahan nafas utk baca entr seterusnya!

    ReplyDelete
  27. layan gambar jer kat fb akak itu ari....

    ReplyDelete
  28. BESTNYA KALAU ANAK PEREMPUAN SAYA STUDY KAT SANA....NOW AT UIA...
    BOLEH SAYA JENGAH KAT SANA...MODD BERANGAN....BELI APA SIS KAT SANA?

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails