Tuesday, February 9, 2010

Yeayyy..! Yeayyy..! Yeayyy..!

Yeayyy..! Yeayyy..! Yeayyy..!

Memo sudah keluar. Ofis akan bercuti selama seminggu sempena Chinese New Year. Memang dah agak dah pun. Thankiu Bos..!


and thankiu too for this... Hehehehe

Sekolah juga akan bercuti selama seminggu. InsyaAllah, Jumaat ni aku akan ke Johor dan balik pada Ahad. Selepas itu tiada program yang dirancang. Tunggu berkumpul dulu baru leh decide. ALONG pun bercuti seminggu juga.

Sudah seminggu aku rasa seronok sebab seorang kawan sekolah lama aku dapat contact semula. Bermula di FB ler apa lagi. Walaupun aku bukan jenis melepak or meronda di FB, tetapi bila ada mesej yang masuk ke email, kenalah jugak pegi tengok.

So kawan aku yang sorang ini sudah berjaya aku dekatkan, mesrakan kembali, hangatkan kembali persahabatan. Ya, bila masing-masing sudah berkeluarga, dan terpisah begitu lama, ada banyaaaaakkkkkk cerita yang hendak disembang dan digelakkan..

Setiap kali kami berborak, dan ber-sms-ing, mesti berdekah gelak. Dia “kutuk” aku, aku “kutuk” dia. Hahahaha.. Yang paling tak lupa, sebab suar coklat yang kami pakai tu kami sama-sama beli di Tepen (Taiping). Rega RM20 jerrrr.. budak sekolah kan...?

SULIYATI ANWAR, aku panggil dia LIA. Sekarang mengajar di Taman Melati. Masa sekolah dulu, dia memang famous aaarrr... Aku tumpang tui jer, kata orang. Jahat pun kami, baik pun kami, tapi dia lagi pandai dari aku. Ahaks!

Dia juga jenis berduit, tiap kali pi sekolah selalu nampak note merah dalam poket baju kurung dia, sampai cikgu pun pernah tegur. Tapi dia selalu kata, cikgu jeles kat dia. Heeeeeee...!

Dari dia, aku juga mendengar berita-berita tentang kawan-kawan sekolah yang lain. Aduhhh.. zaman masa Tingkatan Enam, memang best dan sangat manis sekali...!

So far, tiada program dating dirancang. Masih menunggu masa yang sesuai. Teringat masa Reunion Form 6 SPBG, tahun lalu, bila berjumpa, melompat macam budak remaja. Masing-masing terlupa dah ada anak sebesar 17, 18 tahun. Hahahahaha..!



Aku saja nak masukkan gambar ni: ada persamaan tak? 
Hahahahaha... mesti dia marah aku nanti, kalu dia baca post nih.. Ya ampunnnnn...!


47 comments:

  1. Salam Azie...selalu tgk nama azie..baru ni masuk...nanti mama explore lagi..ke johor kat mana?

    ReplyDelete
  2. Saya pun dapat connect balik dengan ramai ex-schoolmates thru FB...:-) juga sedang planning nak buat reunion..u all shld have one kak azie...mesti best, riuh & gempak..tgk perkembangan kwn2 & bercerita kisah2 masa schooling dulu...

    ReplyDelete
  3. Nanti kalau lalu kulai ..kirim salam mak zureen ye..he3

    Best kan bila dpt berkumpul ngan kawan2 lama (masa muda belia dulu2..)

    ReplyDelete
  4. Hi, aslmkm Azie.
    Aduhhh bes ni .. tu kira peket bonus CNY ye?

    Azie, maaf la aritu KAK G bz sgt, tak pulak dpt dtg balik tgk komen balas Azie tu .. hmmm, seingat Kak G tu, event terkesan Kak G last deklamasi Sajak (hasil pena Cikgu Halim) ialah semasa Majlis Makan Malam Perpisahan Almarhum YTM Tunku Abdul Rahman Putra di Alor Star. Dah lama!
    Selamat berlibur ...

    ReplyDelete
  5. Salam Azie...

    nak cuti2 Johor, ek?? x masuk Singapore terus ke? :)

    ReplyDelete
  6. OMG! ini tidak adil. seminggu tuh...xbalik kmpg ke?jemput la dtg umah ktorang.hehe :)

    ReplyDelete
  7. MAMA JU > Salam kenal. Terimakasih singgah menyapa... Johor di Kota Tinggi berhampiran Desaru.



    SITI MURNI > Kak Azie ni masa Form 6 belajar di 2 sekolah. Reunion skull pertama dah buat, dah ramai dpt contact balik. Yang ini, sekolah yang lagi satu. Lum ramai dapat dicari.. tunggu juga nak buat reunion.

    ReplyDelete
  8. ZUREEN > Tak tau ler lalu Kulai ker idak. Dah lama tak ke Johor, tak tau mana jalan, mana daerah...



    KAK G > terimakasih. Kalu ada sajak best, kasi tunjuk ler, leh gak kongsi berlibur...:D

    ReplyDelete
  9. KAK CIK > Masuk Singapore? Hmmm... kene boh passport siap-siap nih.. hehehee.. tapi rasanya idak kot. Pegi majlis kahwin jer sambil melihat negeri dan budaya di tempat orang..


    SHIKIN > Ndak jugak balik kampung, memang tersenarai dlm perancangan. Tengoklah nanti. Cuti seminggu tu means = 9 hari beb..!

    ReplyDelete
  10. azie,
    selamat bercuti...
    ada kerja kosong lagi tak?
    Akak nak keja bila raya cina jer..
    sebab boleh cuti.....
    yeahyeahyeah...(tompang suker...)

    ReplyDelete
  11. AKAK > takda ler keja kosong.. ofis kosong banyak lerrr.. hehehe..

    Kalu nak keja, AKAK pi mintak keja angkat kotak limau.. nak? hehehehe...!

    ReplyDelete
  12. salam...

    wahhhhhh
    jom2 bercuti2
    saya juga cuti lama
    balik terengganu
    ada kenduri..

    fb?
    saya belum ada akaun fb
    entah
    mayb rasa malu
    berjumpa semula dgn kawan2 lama
    maklum la
    saya masih sendiri
    heeeeeee...

    huwaaaaaaaa

    ReplyDelete
  13. comelnya along masa beby..skrg pun comey jugak...tang mata n mulut tampak serupa lagi

    ReplyDelete
  14. mak ai,lame nye cuti...huhuhuhu.
    saye cuti sampai selasa je kak
    =(

    akak, nak wat tagged 23 bout u tu pun x pe.hihihi.
    kalau rajin:)

    ReplyDelete
  15. BLUECITY > seronok tu dapat balik Tganu...

    Saya register FB dah setahun, tapi dlm sebulan boleh kira dgn jari nak buka. Lebih selesa dgn blog juga...


    KAKZIE > terjumpa gambar dia masa baby. Macam anak Jepun. Sepet...!

    ReplyDelete
  16. EJAA > Takper, asalkan cuti. Taq 23 perkara? Takper.. beri laluan pada orang lain jer...:)

    ReplyDelete
  17. eelobor pn bercuti seminggu jugak balik kampung, suka sgt cuti lama² kt kampung. dapat menghubungi balik kawan² lama melalui laman sosial facebook.

    ReplyDelete
  18. EELOBOR > Selamat bercuti. Mesti seronok tu lepak kampung...

    ReplyDelete
  19. Hi azieazah
    Hope you and family will have a very enjoyable break. Memang seronok bertemu kawan2 lama. Macam2nya cerita! Cuma, ada juga yg pesan, kena jaga2 juga sikit, sebab masing2 dah dgn pengalaman & cara tersendiri yg kita tak tahu. Dibimbangi tanpa disedari kita mengguris hati orang. Berhati2 di jalanraya. Salam.

    ReplyDelete
  20. kaklongggggg. hahah. sakit perut aku gelak

    ReplyDelete
  21. Seluar kaler oren ni uniform sekolah ke haper??? Sekolah mana ni seluar kaler oren?

    ReplyDelete
  22. Salam Kak Azie...
    Wah,bercuti lama ye CNY nanti!Samalah kita,Ayu pun seminggu gak bercuti sekolah....n nak balik KL hari Jumaat ni..

    Selamat bercuti sakanlah ye! Hati2 di jalan raya..

    p/s : org lain balik kg,ayu blk bandar..hihihihi...

    ReplyDelete
  23. Salam!
    Selamat bercuti seminggu sempena CNY. Bila balik ke Johor atau ke mana2 sekalipun, semasa `travelling` jgn lupa berhati2 dijalan raya. Biar lambat asalkan selamat krn tak ada apa nak dikejar sgt kalau dah cuti 1 minggu. Be happy always...

    ReplyDelete
  24. Walaweiiiiiiiiii....

    Betul kah itu gambaw Akak tuh hehehehe...
    Macam sport Girl lah Akak dulu2 kan? hehehehe

    Perghhhhhhhhhhh...sonok nyer dapat..ANG PAW..
    Best lagik dapat Cutiiiiiiii...huhuuuuuuu

    ReplyDelete
  25. assalammualaikum

    wah sweet tul masa dolu2
    saya sedih sebab gambar2 lama hilang masa emak berpindah dulu ,
    jeles tengok gambar2 lama orang2 lain...

    cuti raya cina sekolah saya tak sampai seminggu pun.....

    ReplyDelete
  26. selamat bercuti la weiiiiii....ambe tumpang seghonok! (gambar avatar tu nampak slim la hehe)

    ReplyDelete
  27. Salam BANG TEMUK > memang seronok berjumpa kawan2 lama, tapi benar seperti kata Abang, kawan2 kita hari ini bukan sama seperti dulu lagi.. Ada beberapa perkara yang kita kena jaga, maklum masing2 sudah bekeluarga...


    SYAA > IKA, jangan bagitau KAK LONG. Mesti dia hangin tengok gambar dia masa jadi“ANAK JOPUN” dulu... hahahaha..!

    ReplyDelete
  28. KHAYALKHAYAL > tu bukan uniform skulah laarrrr... Tu beli sama konon2 nyer “klik”. Cewahhhh...!



    AYU > Kalu dah sampai KL, call ler.. mana tau ada kesempatan leh dating.. No hp Kak Azie AYU dah amik, kan?

    ReplyDelete
  29. TAJNUR > Salam. Terimakasih berpesan-pesan Bang... Saya ikut kawan ramai-ramai pegi Johor..



    EPOI > Ko jangan tak tau Akak ko nih.. Masa skulah dulu sangat lah ganas lagi brutal.. hahahaha..!

    ReplyDelete
  30. A KL CITIZEN > Cikgu Normah. Ada kala cuti sekolah lama-lama ni pun buat boring jer. Budak2 taktau nak buat apa selain main. Bagi yang ada perancangan, ok la..



    FA > Gambar avatar (hijau) tu semalam konon testing. Tu gambar 3,4 tahun dulu. cisss... memang tak sesuai, so dah tukar balik ke gambar semasa.. hahaha.. Jangan terpedaya oleh mataaaa..

    ReplyDelete
  31. sungguh jelita gambar 2009,

    salamm,

    ReplyDelete
  32. dulu berkawan... lepas tu berkawin.. haaa lepas ni ada ke pulak yang nak berbesan?

    ReplyDelete
  33. saya pun cuti seminggu yeay....

    ReplyDelete
  34. mokyang, cute la mokyang masa skolah dulu... hehehe... saya cuti dua ari je mokyang~sedih!

    ReplyDelete
  35. TUN > Gambar 2009 tu gambar anak sulung saya, bukan saya....:)



    CEMOMOI > ya... kalu ada jodoh, takleh elak la. Berbesan dengan kawan sekolah. woowww...!

    ReplyDelete
  36. MAMAI > jommm... selamat bercuti...!



    DINA > alaaa semua orang masa bersekolah memang cute..:) alaa janganlah sedihhh... aucakkk!

    ReplyDelete
  37. Azie ke Johor ya, hati2 dijalan raya dan jangan lupa singgah kat Batu Pahat pekena nasi briyani gum.

    Kak Zai belum ada perancangan, cuti juga hahaha...

    ReplyDelete
  38. Salam kak,

    Cuti sakan nya. Saya dah kena masuk kerja hari rabu...kerja luar ofis tu yang best.

    Selamat bercuti kak.

    ReplyDelete
  39. KAK ZAI > Ke Johor mengikut jadual orang. Belum tahu mana tempat lagi nak singgah selain Kota Tinggi. Nasi Beriani Gam tu memang teringin nak rasa...



    IRIS > Kali ini tidak kerja luar, tapi program kekeluargaan saja...

    ReplyDelete
  40. selamat balik kampong
    jaga diri

    drive safely

    ReplyDelete
  41. selamat balik kampong
    jaga diri

    drive safely

    ReplyDelete
  42. BLUECITY > saya tidak memandu, tapi dibawa pandu oleh orang. Thanks..

    ReplyDelete
  43. ganaz dan brutal ko ekk :p

    weiii minta limau sekotak!

    ReplyDelete
  44. ECHAH > wehhh tu masa skulah jer lahhh...

    Mana ada limau sampai sekotak, aku dapat 5,6 biji jer dari bos.. Kalu nak sekotak, kena beli sendiri...

    ReplyDelete
  45. Kak Ecah

    Brutul siut kakak Gua nih hehehhehehe

    Tapi Gua sker......

    ReplyDelete
  46. DJ EPOI > dah tua-tua nih dah tak larat nak brutal lagiii.. sbb anak dara sendiri pun tak brutal. Malu wooo...

    ReplyDelete
  47. dah kantoi dah! hahaha. siap copy jadi profile picture FB Along lagi ha. mak kutip Along kat jepun eh? hahaha

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails