Friday, February 5, 2010

Hasrat yang ingin dilaksana...

Dah petang ni, jap lagi balik. Yes...!

Esok dan lusa tak bekerja, tapi anak ada yang sekolah. So tiada perancangan yang banyak. Malam ni rasanya mungkin nak pergi ke Rumah PENA — acara rutin bulanan yang semakin tercicir dari diari. Kalu tak kerana Ayahanda Dr AHMAD RAZALI tepon tadi, harus juga aku terlupa.. Ada sesapa nak join?

Malam ni ada Group KALAM buat persembahan. Kalu nasib tak baik, harus kena tolak juga depan mikrofon nanti. > sajak mana ler aku nak rembat nanti?

Terkejut aku, meronda Google cari Rumah PENA pic, terjumpa pic ni. Aku pun tak pernah ada pic ni sebelum ni. Ntah dari kamera siapa lah ni. Program PAsiINo. Aku menjadi emcee di mana program khas buat novelis Ramlee Awang Murshid. (Dalam gambar yang memegang anak lelaki, isterinya yang berbaju biru itu — peminat setia dia mesti dapat cam). Program anjuran Kelab Peminat Alaf21. Lama dah.. tahun 2007 rasanya..

Esok pagi nak ikut TOKLAKI sarapan di TPCA, Kg Baru. Hmmm harus gak aku makan Nasi Lemak berlauk Sotong yang best tu. AKAK, kalu ada jodoh, bertemulah kita esok insyaAllah.. Ada sesapa lagi nak join?

Ahad pula, ada acara penuh Program Amal Kesihatan anjuran pelajar Masterskill University College Of Health Sciencesdi Sri Sabah bersama anak-anak yatim. Harap-harap dapatlah aku menderma darah dalam program tersebut sambil memantau perjalanan program — yang ini memang sukar menolak, sebab dah macam rutin tetap — kerja sukarela yang dah sebati dengan jiwa sejak bertahun lamanya.



~Hmmm... minggu ni nampaknya tiada agenda “meronda menipiskan tapak kasut”...~



26 comments:

  1. salam buat azie...
    mak aii..penoh program ngan acara menarik...
    moga appy dengan aktiviti tu.....
    masukkan la entri baca sajak tu nanti erk...

    ReplyDelete
  2. PAKLONG > entri baca sajak tu Azie dah pernah buat dah. Setiap kali pi baca Rumah PENA tu, mesti ada entri siap dengan gambar... tapi MAAF.. sebelum ni, semuanya saya simpan di blog lain.. hehehehe..

    InsyaAllah kalu ada gambarnya, saya tunjuk.. Jarang ambil gambar, sbb malam, persembahan jarang guna lampu terang...

    ReplyDelete
  3. setiap mngu, sibuk jer. memanjang ader program. hehehe

    ReplyDelete
  4. azie,
    memang terisi betul masa azie yer..
    apapun.. jaga kesihatan tau..
    take care...

    ReplyDelete
  5. Tiap minggu azie sibuk kalau kak Zai dah tanggal semua tulang dengan urat sekali putus..

    ReplyDelete
  6. Perghhh...! Aktiviti mengalahkan Perdana Menteri weh...! Ekekekekeke...

    p/s: Kemsalam kat awex2 manis yang menepati cita rasa beta di rumah Pena dan juga mana-mana rumah lain yang ada awex sedemikian ek... Tengkiyu I luv u too... ekekekeke...

    ReplyDelete
  7. kalau jumpa abang mat taib dari dbp tu atau jr (japar rahim) tolong sampaikan salam saya.. barangkali dorang pon dah tak ingatkan saya ni

    ReplyDelete
  8. bz macam PM nampak sgt PM tak buat kerja hahahaha

    ReplyDelete
  9. Salam!
    Eh! Datin Azie derma darah ke? Bab2 kerja2 amal lain tu mmg saya salute. Maklum sajele, bukan senang kalau pmpuan nak derma darah sebab mrk ni golongan yg selalu stress dgn pelbagai kerja. Dah derma ni, mesti stress beberapa hari...

    ReplyDelete
  10. Salam Azie.
    Ohh Azie org seni la ni .. good, good. Dulu2 masa sec school tu Kak G suka juga bab cerpen & sajak ni .. ya la gara2 melihat Zurinah Hassan (my senior)sudah galak menghasilkan sajak-sajaknya .. tp tak pula terarah terus bersamanya :)
    Semoga bahagia dgn agenda Azie yg padat tu ya.

    ReplyDelete
  11. Salam Azie. Sibuk dengan kerja-kerja berfaedah dan mengeratkan silaturahim memang bagus lebih-lebih lagi dilakukan waktu muda. Saya dah tua tak larat. Hujung minggu, lebih suka berlingkar atas katil...

    ReplyDelete
  12. Salam Kak Azie..

    Wah, Kak Azie pandai bersajak ye.. nanti ajar Nida ye.. Nida ni minat bersajak tapi ilmu kurang lagi...

    ReplyDelete
  13. EELOBOR > sibuk buat-buat jer tuuu...


    KAK MAH > mula-mula dulu suka2 jer.. pastu rasa seronok pulak...

    ReplyDelete
  14. KAK ZAI > Sekali sekala ada gak rasa nak putus urat... maklum bukan muda lagi...



    KHAYALKHAYAL > BRO... lain hal bleh tak? Mintak tolong bab ni, upah nya tinggi tauuu...!

    ReplyDelete
  15. CEMOMOI > Saya tak berapa kenal orang DPB.. Paling2 pun kenal Dato' Johan jer.. tu pun kenal muka, sembang memang langsung tak pernah.. Sebab selalu pegi pun jadi penonton jerrr...

    ReplyDelete
  16. MAMAI > PM buat kerja juga.... kerja yang kita tak mampu nak buat.. heheheh..


    TAJNUR > rasa macam terbalik pulak.. Saya jarang stress sejak ada aktiviti luar, kalu kerja sepanjang minggu ada ler stress nyer. Kerja luar buat saya rasa lebih lega... jom derma darah...!

    ReplyDelete
  17. DRFAUZIAH > Kak G, teringin juga saya nak dengar Kak G bersajak.. Puan Hajjah Zurinah Hassan pun dah jarang pi Rumah PENA, tapi saya ikuti karya dia di blog dia...


    MYBABAH > Saya pun bukan muda sangat. Tapi ada aktiviti yang perlukan komitmen saya, ada juga yang saya suka2 jer.. sbb boleh bawa anak2 join sekali..

    ReplyDelete
  18. Hi Azieazah, I enjoyed looking at your pics here. Very nice, love the colourful clothes worn by everyone.
    Have a great weekend, Lee.

    ReplyDelete
  19. salam buat azie azah.. wa hebat gak bersajak ni..

    ReplyDelete
  20. salam azieazah,


    wahhhhhhh gelemer ropernya dia ya
    dah macam artis2 gitew

    heeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  21. best eik tiap kali hujung minggu terisi dgn pelbagai program....

    ReplyDelete
  22. Salam azieazah.

    Maaf tak sempat membalas kunjungan lebih awal.

    Wah awak org kuat PENA ya. Saya ni bab2 sastera ni kureng sikit walaupun minat tu mmg ada. Maklumlah dulu belajar aliran sains (boleh pakai ke alasan mcm ni? hehehe)

    ReplyDelete
  23. UNCLE LEE > Thanks UNCLE. 1Malaysia. Memang colorful..



    ABELI > Tak ler hebat mana pun. Saya lebih selesa jadi penonton. Release tension. Sekali dua saja dijemput baca...

    ReplyDelete
  24. BLUECITY > jauh benar perbandingan tu. Tu gambar kenangan lama sangat dah tu...


    KAK ZIE > bila dah terjebak tu, susah gak nak ngelak..


    YB > Saya sudah baca semua entri di blog YB... wahh seronok betul sbb ada baby baru..:D

    ReplyDelete
  25. ACU > tak ler sangat... bz buat-buat tuuu...

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails