Wednesday, November 20, 2013

Tak pernah rasa penting, tapi bila hp hilang, semua jadi penting...!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
19-11-2013


Tak sedar pun kat mana cicir, or masa bila kena seluk. Tahu-tahu masa nak bayar beli Mee Rebus Jawa di pasar malam tadi, baru perasan zip sebelah luar handbag terbuka. Dan Henpon Cap Itik saya, dah hilang.

Okeh. Redha. Mungkin dah sampai masa, saya kene tukar henpon lain. Lagipun, 2,3 minggu lepas, henpon tu jatuh dan skrin ada calar sket.

Yang saya ralat, terlalu banyak senarai nombor dalam henpon tu yang saya simpan. Dari nombor lama hingga terkini. Semuanya penting bagi saya.

Okeh.. pun harus redha. Pelan-pelan nanti ejas balik.

Henpon saya murah saja, tak sampai setengah ribu tapi ianya menjadi penting sepanjang masa menjadi penghubung untuk segala jenis komunikasi.

Kerana saya pengguna postpaid, terpaksa call Customer Service, dan nombor sudah disekat bermula malam ini sehingga saya pergi menuntut simcard baru (mujur tiada charge, sebab saya sudah bertahun menjadi pengguna postpaid).

Nampaknya esok kena amik time-off untuk tuntut sim card baru.

Henpon baru?

Malas nak fikir dulu.

Bebudak soh guna henpon nih:


Habih la gaji saya 2,3 bulan!



 ~...kuciwa itu hanya sementara dan SERI BULAN tahu kuciwa itu bukan seperti kucing mengiau tetapi bila HISYAM banyak bercerita tentang anak ikan yang kuat makan, dia rasa seperti kena perli...~




27 comments:

  1. Sya mau itu tepon..tp blum ckup budget..ngeh2..klu tepon ilng mmg sedey..huhu

    ReplyDelete
  2. Sekarang ada i phone 6 baru keluar jugak.
    Sekarang phone kalau hilang, memang tak senang duduk.

    ReplyDelete
  3. haaa..cari henpon cap angsa pulak k..kalau kena seluk 2,3 kali pun nangis sikit je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau henpon cap angsa memang tak nanges la. tapi orang yang seluk tu nanges, sebab tangan nya kena sudu dengan angsa. hahaha

      Delete
  4. tipong hebat tu, beli la beli la :)

    ReplyDelete
  5. Agak2 ade org nk hadiahkan hp bru tak kak? :p

    ReplyDelete
  6. hai..

    blogwalking,
    nice blog..

    visiting me back
    hudakassim.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. ralat ehhhh...kalau henfon hilang..biar anak kucing hilang jangan henfon hilang....huhu

    ReplyDelete
  8. Cantik tu tepon. Sila beli yer....

    ReplyDelete
  9. betul, ari tu henpon sye kena ragut, sakit ati btul, bukannye aper, contact number ilang, dhlh nk wat sim card br bnyk proses, henpon yg diamik xpe, boleh beli baru tp number yg ilang...

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. kepada Dia juga la segalanya kembali.

      Delete
  11. Assalamualaikum Azie

    Ada hikmahnya....dapat hp baru.....jagan kuoa simpan no saya...he he

    ReplyDelete
  12. phone kalau hilang mmg masalah besaq...semua ada dlm tu.

    ReplyDelete
  13. La ni kalau tak dak telefon memang macam tak senang duduk.. dulu2 elok ja kan...

    Heeee....ada alasan nak beli tepon baru.. dah anak2 suggest tu.. mintak la sponsor sorang sikit...

    ReplyDelete
  14. Kalau bebudak bagi duit tu pun masih fikir du-tiga kali nak pakai kot...:)

    Kadang2 rasa macam tak berbaloi pakai telefon mahal2 sebab Aina bukanlah jenis org yg mengejar gadget terkini.

    ReplyDelete
  15. belek semua jenis, beli yang sesuai dgn kegunaan, bukan sesuai dgn poket

    ReplyDelete
  16. no tel sy nak ke tak????kikiki

    ReplyDelete
  17. beli jer makk iPhone5 tuu 7-8 lapan lagiks.,iihhKKs

    ReplyDelete
  18. salam hp ipon fy tu cekik bateri. Kalau nak guna untuk kerja pakai nokia je.....tapi tak leh lah nak fb dan wasap ke we chet ke ?

    ReplyDelete
  19. saya pun pernah hilang phone dual sim. jenuh kena call centre minta bar kejap. pastu gi kedai ambil simcard ganti and kena bayar each RM10. apsal saya kena bayar eh kak? sebab saya ambil di cube instead of branch ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika anda pengguna line tu kurang dari 1 tahun, memang kena charge. Jika lebih 1 tahun, free jer untuk dapatkan sim card baru. Tak kira la centre ke branch pun.

      Delete
    2. Saya kira balik kak, memang dah bertahun-tahun dengan line tu. tapi masa call minta bar saya tak terfikir pasal nak tanya hal tu.

      x pe la benda dah lepas pun, yang penting dapat nombor tu semula.

      Delete
  20. fuh.. lap peluh kat dahi dulu kalau beli hp tu.. ;)

    ReplyDelete
  21. enpon saya pernah kena curi, pernah jatuh dalam toilet bowl..pastu saya jadi seorang yang sangat berhati2..kalau keluar naik motor memang sy tak bawak enpon & handbag.takut hilang..

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails