Tuesday, November 26, 2013

Masterchef Malaysia All Stars: rasa nak slap sorang-sorang..!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Thalatha
26-11-2013


Sabtu lepas dah start dah musim terbaru Masterchef All Stars ni. Saya tak faham kenapa nak disebut ‘all stars’? Sedangkan rata-rata depa yang bertanding tu baru masuk 2 musim jer pun! Atau mungkin sebab depa bercampur sekali dengan para selebriti? Tak faham...

And seperti biasa, reality show pasti banyak drama. Even kalu tengok US Masterchef pun ada dramanya. Yang memang diperlukan untuk meraih rating penonton. Yeah... kami sekeluarga memang dok follow US Masterchef sejak musim 1 hingga sekarang musim 4. Malah Masterchef Australia pun kami follow (Australia kurang drama, but they are so positive and supportive!) Malaysia Masterchef... hmm rasa nak slap jer beberapa orang dalam tuh...!

Walau bukan semua memaparkan sikap ‘drama la sangat!’ tapi hampir keseluruhan program tu nampak annoying dek perangai beberapa orang tuh.

Contoh paling ketara: Azwan Ali, Michael Ang, Che Lah Perasan Lawa dan Kenchana Dewi. (Raja Azmi jer kali ni nampak belum kuar drama apa-apa)

Saya tabik kepada sebahagian besar yang lain yang nampak bersungguh bertanding, sangat menghormati peserta lain, nampak jujur dan dedikasi tanpa perlu nak berdrama bagai...

Tapi yang 3,4 orang tu.. alahai rasa nak pegi slap jer sorang-sorang...!

Tak bolehkah guna bahasa yang baik sekalipun marah dengan pesaing sendiri. Apakah memang artis-artis Malaysia kita kalu marah or nak maki orang memang dok guna gaya bahasa camtuh eh? Ahh... saya tak faham. Mungkin depa tak sedar, reality show tu memaparkan sikap dan peribadi depa yang sebenar.

Dan yang lebih tak faham lagi, kenapa la kami pegi tengok? Baru 2 episod. Tengok jugak. Sebab tarikan utama ialah saya nak budak-budak muda lelaki (yang dah la hensem....) masak apa. Contoh: Zamir, Along, dan Ah Hong.

Kalu lah program tu memerlukan undian rakyat Malaysia... buat rugi duit saja.

Saya jumpa ‘Telur Ikan’.

Adakah entri saya ini akan membantu program tu semakin ingin ditonton? Silakan menyokong.

Saya mengharapkan Celina (finalist tahun lalu) menang kali ini. Or mungkin Zamir?




 ~...SERI BULAN sebenarnya sudah lama kepingin buah cempedak yang boleh bertukar menjadi nangka yang konon disebut orang mudah dipetik tak perlu dipanjat tetapi HISYAM bagai cuak sendiri hendak menjadi peneman kerana pernah termakan cerita buah cempedak mustahil boleh menjadi nangka sebaliknya teringin melihat buah tembikai menjadi semangka...~




27 comments:

  1. saya tak tgk terus kalau buat hati menyampah mcm tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Segelintir yang saya sebut tu memang sejak azali agaknya suka buat benda yang menyampah.

      Delete
  2. saya tengok pun sebab juri dorang.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita suka dengan Papa Joe. Tapi Papa Joe pun bukan main bergurau dgn Che Lah, sampai Che Lah boleh pukul perut dia semalam. Amboiii...!

      Delete
  3. Assalam AA,

    Auntie tak tengok dan tak tahu menahu...hu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abaikan saja Auntie. Tengok untuk isi masa lapang, boleh la.

      Delete
  4. sy nk tgk, tapi semangat kurang sebab AA n Michael Ang. Dulu y celebriti sy tgk betul2 lps AA dah keluar, sebelum tu tgk2 camtu je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarang tengok. tapi suka Celina. nampak dia masak dengan bersungguh-sungguh.

      Delete
  5. Tulah kalau nengok Along tu bersungguh2, dia cuba untuk buat yang terbaik, saya pun sama nak nengok budak2 muda masak sebabnya dia lebih bagus memasak dari saya ni, huhu

    ReplyDelete
  6. umah wak xde astro lar fulakkk makk.,uHUuuu

    ReplyDelete
  7. belom tengok lagi
    ada zamir ke?
    kena tgk nih.hihi

    ReplyDelete
  8. Itu lah nmanya realiti tv kak...biasala astro kan...klau x bedrama mmg x sah...baik sy lyan drama korea...x sakit hati...hahaha....

    ReplyDelete
  9. kak, telur goreng macam kat gambar atas tu memang best. kalau saya makan, saya asingkan telur kuning dan makan yang selebihnya.

    ReplyDelete
  10. sy lebih suka tengok zamir..celina..along....

    ReplyDelete
  11. saya pun baru tengok. yelah menyampah dengan perangai over
    mereka yang disebutkan di atas. cam bagus sangat
    last season memang saya hope celina menang, tapi sebaliknya pula
    cer tengok musim ni, entah ada kemenangan terancang ke tak

    ReplyDelete
  12. Che Lah tu dari season yg dulu saya dh nyampah. Nak masak ke nak menggedik... saya suka zamir dan celina nampak kesungguhan mereka.

    ReplyDelete
  13. Boleh dengar dan baca je sebab kat rumah tak ada Astro...ahaha...

    ReplyDelete
  14. Sejak dulu lagi sy tengok kadang2 je.. Tapi mengikuti perkembangan dan cerita dr kawan2, FB dan blog.. :D

    ReplyDelete
  15. imelda maya haris tu kawan satu batch dulu. saya harap dia menang. hehehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita orang panggil Imelda tu Makcik Kipas! hahahaha! (kawan baik Dr Ezani tu)

      Delete
  16. As-salam kak azie..

    'telur ikan' tu best.. makan dengan nasi panas campur kicap pun dah perghhh he..he..

    ReplyDelete
  17. Kak Zai pun suka kalau zamir atau celina yang menang.

    ReplyDelete
  18. walaupun saya bukan pengkiut rancangan nie, sesekali menyelit tengok sambil layan wife tgk rancangan kesukaan dia, saya pun perasan bab "drama". hehehe.... kelakar pulak bila boleh tergelak tgk rancangan masakan

    ReplyDelete
  19. lelaki lembut ni mmg suka pot pek pot pek la ... cerewet dan sensitif ... tgk jer la drama mrk nih ...

    ReplyDelete
  20. masterchef OZ mmg best..

    realiti show mmg perlu drama..tapi bila melibatkan realiti show malaysia, termasuk masterchef, seperti biasa, saya mual. Saya jelik. Buang masa saya. maaf, ni pendapat peribadi saya.

    ReplyDelete
  21. kurang menyengat ler...'All Star' tak faham aku apa yang star sangat tu.....

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails