Wednesday, November 13, 2013

WW: Kisah megi ~ dan kisah saya yang terpinggir...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Rabu
13-11-2013


Saya yang sibuk ntah apa-apa, dan masa lapang untuk berblogging hanya sempat update tanpa sempat merayau membalas kunjungan.

Nak tunggu masa free, ntah bila. Megi saya sudah kembang! Megi saya sudah kembang!


Jom kira, berapa kepingan hotdog dalam mangkuk megi saya tu?

Oh ya... Nak masuk satu selingan.

Soklan: kenapa orang Malaysia (bukan semua tapi ramai sekali) yang bila nak tahan teksi mesti nak potong Q, dan tak mo beratur??

Next entri saya cerita terperinci. Buat masa ni, isu rebut teksi buatkan saya rasa benci...!




 ~...Mak Utih tidak pernah merasa sebegini pilu hatinya, kerana SERI BULAN tiba-tiba menyebut dia sangat berkecil hati apabila setiap kali harus ke baruh, hanya dia yang mesti mengendong bakul dan kayu api, sedang HISYAM hanya pandai mengarah arah dan menunjuk jalan...~




20 comments:

  1. Gigih mengira....27 kut...hehehe...

    Itu sbab x de kesabaran..pastu sifat x hormat hak org lain...sy nyampah orng gitu kak...

    ReplyDelete
  2. sy x suka megi ada sosej. ada telur n sayur x apa. hehehehehe

    sy jarang guna teksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau saya masak megi sayur kobis mesti letak banyak punya.

      kak, itu megi yang pek besau tu ke?

      Delete
    2. Tidak sayang. Itu pek biasa jer. Big Maggi tu belum cuba lagi.

      Delete
  3. akak bg idea nak bt megi mcm ni....mcm sedap jer....

    ReplyDelete
  4. tengok maggi terasa lapar pula...hehe
    kalau saya jawab ada berapa sosej, dapat hadiah tak? hehe

    saya pernah kena macam tu juga
    suka-suka hati dia potong queue
    tapi nasib baik driver teksi suruh dia ikut queue
    kalau idak, panas hati sampai ke petang =)

    ReplyDelete
  5. nak sikit megi sudah kembang tu.... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. CPL, sampai sana terus sat dah kuah nya. kembang setaman sudah. hahaha.

      Delete
  6. Semua kejar masa dan kurang adab. Saya dah lama tak naik teksi sebab guna driver sendri atau sendiri drive.

    ReplyDelete
  7. tamaknya letak sosej, hehehehe... nanti nak trylah.. nak letak setengah bungkus, hihi..

    tarik jer kepala org yg potong Q tu, kak

    ReplyDelete
  8. megi + hotdog + 2 teloq = mak oihhh...boleh kenyang sampai malam ni...

    ReplyDelete
  9. azie, lain kali letak kopok goreng pulak..hehe..knah selalu buat.sedappp =)

    ReplyDelete
  10. salam kak azie,
    bukan tahan teksi je ...
    asalkan apa2 je yang kena beratur memaang ada je spesis potong queue ...huhuhuhu
    erkkk..bertabahlah!

    ReplyDelete
  11. damm..megi sgt sedap..hahah..kalo letak kepok lekor tu mmg lejen.huuiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. pastu makan sorang-sorang. Dedet dengan Jack tengok meleleh aje air liur. kau kijam!

      Delete
  12. sebab tak sabor laa.. apa lagi kan...:D.. tapi maggi memang best..

    ReplyDelete
  13. salam.
    mama pun kdg rindu dgn megi, selalu ambil megi suami. tapi tak pernahlah mewah mcm AA buat!

    ReplyDelete
  14. confirmed dah abis ngap semua pepperoni dlm megi tu, so malas kira

    ReplyDelete
  15. ada 27 keping hotdog dalam megi tu.. ;)

    dorang potong Q sebab ada yang buat.. jadi ada yang mengikut.. dorang ni jenis takde hati perut.. :(

    ReplyDelete

Salam.
Terimakasih sudi mengomen dan mengomel.... :) *Bila saya tak sempat reply, jangan marah ehhh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails